noorderlicht

Dit plaatje is van de Facebook pagnina van Kirill Kazachkov. Hij nam de plaat in St. Petersburg. Onwerkelijk. Wie van ons was in het hoge noorden? Wie heeft wat gezien? In Nederland en in de Alpen was het natuurlijk een slap aftreksel… maar Jeroen heeft ons toch wat laten zien.

innsbruck1803

Wat mij betreft ook spectaculair! Innsbruck vandaag… wat een mooie dag. Een warme dag… maar vannacht is het natuurlijk helder en keldert het kwik… knalharde pistes zijn gegarandeerd als ik morgen meedoe met het good morning skiing om 7 uur in de Zillertal Arena.

sneeuwmeteofiction

 

Fréderic komt morgenochtend met een uitgebreide analyse. Ik laat alleen even zien dat we weer wat sneeuwmeteofiction hebben voor Nederland in het Amerikaanse model. 2 april. 90% kans dat het niet doorgaat…

cliff1803

Idem voor deze…. hoewel? Dit is nu toch wel een tendens… in Amerika is het nog niet gedaan….


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Gesloten voor reacties.