noorderlicht

Dit plaatje is van de Facebook pagnina van Kirill Kazachkov. Hij nam de plaat in St. Petersburg. Onwerkelijk. Wie van ons was in het hoge noorden? Wie heeft wat gezien? In Nederland en in de Alpen was het natuurlijk een slap aftreksel… maar Jeroen heeft ons toch wat laten zien.

innsbruck1803

Wat mij betreft ook spectaculair! Innsbruck vandaag… wat een mooie dag. Een warme dag… maar vannacht is het natuurlijk helder en keldert het kwik… knalharde pistes zijn gegarandeerd als ik morgen meedoe met het good morning skiing om 7 uur in de Zillertal Arena.

sneeuwmeteofiction

 

Fréderic komt morgenochtend met een uitgebreide analyse. Ik laat alleen even zien dat we weer wat sneeuwmeteofiction hebben voor Nederland in het Amerikaanse model. 2 april. 90% kans dat het niet doorgaat…

cliff1803

Idem voor deze…. hoewel? Dit is nu toch wel een tendens… in Amerika is het nog niet gedaan….


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Gesloten voor reacties.