Op 2 november postte ik op facebook een commentaar op de optimistische voorspellingen voor een sneeuwrijk weekeinde aan de zuidkant van de Alpen. Lees zelf maar. Ik besteedde vooral aandacht aan de overvloedige regen die zou gaan vallen. En nu is het dan gebeurd. Puinhoop in Genua en omstreken. Helaas met inmiddels zeven doden.

Zie deze video van de kolkende vloed in het plaatsje Monte Rosa en deze video uit Genua. En deze uit de stad Genua.

Ik heb inmiddels een categorie “regen” aangemaakt voor dit weblog. Laten we hopen dat ik dat vakje de komende maanden zo min mogelijk hoef aan te vinken. Voorlopig zie ik geen winterinval tot 15 november. Daarna lijkt weer wat meer mogelijk.

Categorieën: Nieuws

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

24 reacties

Gesloten voor reacties.