Op 2 november postte ik op facebook een commentaar op de optimistische voorspellingen voor een sneeuwrijk weekeinde aan de zuidkant van de Alpen. Lees zelf maar. Ik besteedde vooral aandacht aan de overvloedige regen die zou gaan vallen. En nu is het dan gebeurd. Puinhoop in Genua en omstreken. Helaas met inmiddels zeven doden.

Zie deze video van de kolkende vloed in het plaatsje Monte Rosa en deze video uit Genua. En deze uit de stad Genua.

Ik heb inmiddels een categorie “regen” aangemaakt voor dit weblog. Laten we hopen dat ik dat vakje de komende maanden zo min mogelijk hoef aan te vinken. Voorlopig zie ik geen winterinval tot 15 november. Daarna lijkt weer wat meer mogelijk.

Categorieën: Nieuws

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

24 reacties

Gesloten voor reacties.