Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

die tauplitz
Lees verder >

Bad Mitterndorf, Tauplitz en Tauplitzalm ook in de zomer droomplekjes in het Ausseeerland.

Ontdek de prachtigste hutten tijdens de zomermaanden in het Montafon.

Beleef een sportieve zomervakantie in het prachtige Montafon.

Noodtoestand in fase met sickosnow in Alpen en toch nog glimp hoop voor ons?

check ook eens

69 Reacties

  • Martijn sonnenberg schreef:

   flauwekul artikel als ik je mijn mening vraagt. De minder sterke vorst zorgt alleen voor dat een evt ijslaag minder dik is en daarmee eerder smelt, niet dat er minder ijs gevormd word. Als je 1 km2 zeeijs vanaf hebt bij -20 of -30, denk je dan werkelijk dat het gebied een dag later niet ‘dicht’ zit? Die paar uur verschil gaat het echt niet maken. De open gebieden zijn naar mijn mening vooral veroorzaakt door stromingspatronen, de wind en evt warmte uit het zuiden maakt hoever het ijs reikt.
   Welke warmte maakt dat het de lucht kan verwarmen? dat zeewater zal nooit meer dan een paar graden boven nul zijn geweest.
   Daarbij, wordt het ‘albedo’ effect van ijs vs water op hoge breedtegraden weleens overschat. Wat smoezelige sneeuw (van roet en andere vervuiling) of een spiegelend wateroppervlak, waar de zon een mooie schuine invalshoek heeft? De meeste warmte ketst ook in het 2e geval net zo hard af en weer terug de lucht in

  • Breunis (Nature Trail) schreef:

   Wetenschappelijke onzin in het kwadraat.
   Extreme gevolgen door Global Warming is het DOGMA van Reinier van den Berg.

   • Henry schreef:

    Tja.. Meer water is meer golven, is meer menging….
    Meer water is meer verdamping is meer wolken is minder uitstraling.
    Minder temperatuurverschil is minder sterke straalstroom is minder concentratie van kou….

    Enige tegenargumenten van de pvv/trump clan hier is onzin 🙂

    • Martijn sonnenberg schreef:

     1. Ik ben gene trump/pvv stemmer, dus wil je dat intrekken aub
     2. Ik geef alleen tegenargumenten waarom dit artikel onzinnig is. Heb je inhoudelijk iets in te brengen op mijn argumenten?

     De enige warmte die de poolnacht kan verwarmen van -30 naar -20 moet via de wind aangevoerd worden (of iemand moet een gigantische kachel neerzetten natuurlijk). Daar is natuurkundig geen andere verklaring voor: a. Er is geen zonlicht, dus de zon kan niks opwarmen. b. Er is geen water bij -20, alleen ijs.Met ijs kun je naar mijn kennis van de natuurkunde de lucht niet verwarmen.

    • Geert schreef:

     Wat ik onzin vind…is dat als je niet steeds meegaat met de dwangvoederende boodschappen dat je dan onmiddellijk bij een pvv/trump-clan wordt onderverdeeld. Bepaalde enkelingen hebben namelijk ook een eigen mening (of stellen zich tenminste vragen) zonder Trump per definitie genegen te zijn.

 1. MierenN#8ker schreef:

  Volgens mij gaat er iets niet goed met de plaatjes waarnaar je verwijst, je schrijft over iets spectaculairs in het eerste pluimplaatje, daar zie ik 3 lijntjes omlaag duiken op het einde van de berekening maar de hoofdrun blijft hoof. Bij tweede pluim daaronder gebeurt min of meer het zelfde, of zie ik daar iets helemaal mis?

 2. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Centraal Zwitserland, 1600–1700 meter.
  http://esotec.ch/webcam/MOBOTIX_2/taelli.jpg

 3. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Mooie winterse kaarten zeg bij gfs6 begin februari in de meteofictie voor de Alpen en de lage landen.Zou het dan toch nog? Duimen maar

 4. Jorne schreef:

  Tegen de hoofdkam aan is het zoals verwacht meegevallen qua sneeuwgrens. Zie hieronder Brevieres vlakbij Tignes op 1550 meter. Gewoon dikke sneeuwval! Lokale verschillen zijn groot.

 5. Ab schreef:

  Nou @Hajo, de MJO fase gaat naar 6/7 voor eerste decade van februari. En dat betekent vaak meer kans op noordelijke hogedruk blokkades. Wil nog niet zeggen dat het direct winterweer wordt daar moeten de puzzelstukjes op hun plaats vallen en das al lastig zat voor de LL.
  De GFS 6z run komt ermee met de teflon hoog van komende week langzaam indraaiend naar het noorden toe voor begin februari.
  Wie weet wordt het Idd nog wat in februari en anders pech 😉

  • Ab schreef:

   Zojuist ff gekeken bij de GFS leden van 6z run en vrij veel leden gaan voor een geblokkeerde patroon van hogedruk ten noorden van de LL en daardoor ENS gemiddelde vrij kous voor begin februari.

 6. Hajo schreef:

  Ik heb zo videoanalyse inclusief de fantastische GFS06u run!!

 7. Koninks schreef:

  Saalbach nog -3 sneeuwd mooi door.

 8. actuele toestand Furkajoch:

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/Furkajoch.jpg
  Furkajoch mit bisherigem Rekordwert ❄️❄️❄️ , seit es die Messlatte gibt! Wenn die Warmfront keinen Strich in die Rechnung macht, gibt es morgen Früh ev. über 250 cm! #vorarlberg #visitvorarlberg #schnee @damuelsfaschina @snowparkdamuels

  Bron: Wetterring Vorarlberg

  • Robin schreef:

   Oei! Ze moeten de meetlat gaan verlengen…..:-)
   Wat een sneeuw, en dat terwijl ik juist dit jaar niet kan #grrrrrrr. Maar wel hele mooie plaatjes om van te genieten!!

 9. Nog meer sneeuw “ellende” vanuit de Alpen, zoek de verschillen met vorig seizoen: 😉

  http://www.planetski.eu/news/10038

 10. EKlop schreef:

  Waar blijft die foto van het beroemde speeltuintje?

  • Jorne schreef:

   Ik denk, zonder grappen, dat het speeltuintje in Val Thorens bijna niet meer zichtbaar is. Ik hou de socails van het gebied scherp in de gaten 😉

 11. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Sneeuwrijke winter…
  http://esotec.ch/webcam/MOBOTIX_2/taelli.jpg

 12. Arjan Ischgl schreef:

  Sneeuwgrens valt tot nu toe redelijk mee voor ski arlberg, op de webcams van Lech zie ik nog steeds sneeuw, stuben af en toe regen en weer sneeuw, Sankt anton wel in de regen.

 13. Martijn sonnenberg schreef:

  Lech/oberlech vanmiddag even een periode van +3 met neerslag, bomen die iets minder wit werden. inmiddels overleg +1,4 op de webcam en lech dorp/fluhenlift + 0,4 en flinke sneeuwval. bomen kleuren weer bij. het koufront is inmiddels passerende zo lijkt het en echte drama is het niet geworden (eerder deze week leek er 40-60 mm regen te vallen)

 14. Jorne schreef:

  Inderdaad @ab hoopvolle pluim van het GFS. Prikpunt Zuid-Limburg. De mooie hoofdrun van Hajo zijn video staat er niet alleen voor!

 15. Logi schreef:

  Zojuist met de staart tussen onze benen vertrokken uit pettneu am arlberg. Hadden vanaf gisteren in Sankt Anton moeten zitten, maar we konden er gewoonweg niet komen. Vandaag besloten om 100km naar het oosten te rijden en toch maar naar het vertrouwde zillertal te gaan.

  Er leek de komende 24 uur weinig verbetering te komen en de regen had het allemaal niet beter gemaakt. Genoten van alle plaatjes onderweg en een hele toffe, gastvrije ervaring in pension edelweiss gehad. Maar nu toch maar eieren voor ons geld gekozen en morgen lekker de berg af in het hochzillertal.

  Ik zal kijken of ik nog wat foto’s kan posten.

 16. Hans schreef:

  GFS12z toch weer een tikkeltje kouder hoor!
  Even ter vergelijking met ensemble welke @Hajo plaatste vanmorgen:
  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/graphe6_1000___5.5_51.9_%5B1%5D.png

  • Frederic schreef:

   opvallend toch dat GFS12 hoofdrun helemaal bovenin ensemble zit, zelfs met de redelijke setting

   • Hans schreef:

    Je bedoelt “helemaal” boven in het ensemble……of…….”helemaal boven” in het ensemble……… 😉 eigenlijk allebei hé nl. BIJNA vanaf het begin tot het eind bovenin ! Dat is wel apart ja 🙂

 17. Hans schreef:

  Video net bekeken. idd, doet me denken aan feb. 1999. Was toen in Fiss/Serfaus. Dal naast Galtür (lawine op de 23e), zal dat nooit meer vergeten! Dat was me een sneeuwrijke periode.

 18. Roy schreef:

  Courchevel officiel meldt een sneeuwrecord. 549 cm accumulatie. Oude sneeuwrecord stamt uit 1980.

 19. Wouter schreef:

  Kreeg net een filmpje via whats app van een lawine in Ischgl , gewoon 200 meter naast de appartementen. Iemand enig idee of ik dit hier kan posten ?

 20. Ab schreef:

  Ook andere weermannen zijn de situatie op het noordelijk halfrond goed aan het volgen en dat i.v.m een sterkere fase van de MJO naar 6/7 met meer kans op noordelijke hogedrukblokkades.
  Ik blijf het volgen. Februari kan zomaar eens uit een ander vaatje trappen dan december en januari 😉
  https://www.mupload.nl/img/i2jj8uhi.jpg

  • Frederic schreef:

   Het wordt weer spannend! Als er nog iets moois wil gebeuren, dan is het nu iig de moment om op de kaarten te verschijnen!

   • Frederic schreef:

    En waarom niet he. We gaan nu stilaan februari in. Klassiek verzwakt de straalstroom al wat in deze maand. Dat wil zeggen dat eerdere uitbreidingspogingen van hogedrukgebieden die de voorbije maanden al dikwijls op de kaarten stonden nu meer kans op slagen hebben.

 21. Kris schreef:

  Hier in Saalbach valt momenteel de regen met bakken naar beneden

 22. Frederic schreef:

  kaarten schreeuwen in feite om korte avondupdate. Laten we er maar snel aan beginnen

  • Hans schreef:

   Vanaf 1 februari stilletjes aan kouder in LL………of minder warm zo je wilt. EC pluim ook meer koudere lijntjes net als GFS12z. Hee…… 31 januari is het volle maan!

 23. Dennis O schreef:

  Getver, word die dikke worst weer voor ons gehouden.Deze worsten heb ik de laatste 5 jaar telkens niet weten te pakken. Vooral de laatste worst van twee weken geleden die het net niet werd was toch een teleurstelling.
  Ik hoop dat het nu wel eens eindelijk een keertje gaat gebeuren en de maand februari eens een keer een wintermaandje word.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.