lawines-adelboden

Onze verrassend koude nacht gisteren heeft in de Alpen gisteren en vannacht ook weer mooie sneeuw opgeleverd. Hier in Adelboden in het Berner Oberland zien we zelfs kleine lawines naar beneden komen. En het is nog niet gedaan….

donderdagsneeuw

Komende donderdag al de volgende sneeuw boven 1500m. Ja, zo laag kan de sneeuwgrens even zakken.

zondagsneeuw

En dan is het zondag weer raak. Zij het nu met een sneeuwgrens niet lager dan 2000m. Wel houdt dat slechte weer dan tot en met dinsdag aan.

woensdagmooi

Woensdag 25 mei ziet het er heel aardig uit. Ook voor de Lage Landen. Zo lang het in de Alpen nog sneeuwt kunnen wij stellen  dat ons “voorjaar” ver weg is. Maar de zon heeft al wel zo veel kracht dat het volgende terrasjesmoment nooit ver weg is.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Gesloten voor reacties.