lawines-adelboden

Onze verrassend koude nacht gisteren heeft in de Alpen gisteren en vannacht ook weer mooie sneeuw opgeleverd. Hier in Adelboden in het Berner Oberland zien we zelfs kleine lawines naar beneden komen. En het is nog niet gedaan….

donderdagsneeuw

Komende donderdag al de volgende sneeuw boven 1500m. Ja, zo laag kan de sneeuwgrens even zakken.

zondagsneeuw

En dan is het zondag weer raak. Zij het nu met een sneeuwgrens niet lager dan 2000m. Wel houdt dat slechte weer dan tot en met dinsdag aan.

woensdagmooi

Woensdag 25 mei ziet het er heel aardig uit. Ook voor de Lage Landen. Zo lang het in de Alpen nog sneeuwt kunnen wij stellen  dat ons “voorjaar” ver weg is. Maar de zon heeft al wel zo veel kracht dat het volgende terrasjesmoment nooit ver weg is.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Gesloten voor reacties.