Net zoals in maart rijden wij nu ook even richting Innsbruck. Heerlijk de stad ontdekken en skiën op de Stubaier gletscher. Hier kan je nog tot en met 3 juni terecht om te knallen in de sneeuw. Met een sneeuwrijk seizoen kan je hier nog optimaal genieten op dit moment, heb je heimwee of wil je het seizoen afsluiten? Boek dan een reisje richting het prachtige Innsbruck en maak een stop in Stubai. Hier wacht een prachtige gletsjer en dankzij de combinatie van city en ski, verveel je je hier geen minuut!

Stubai, een heerlijke plek om het seizoen af te sluiten

Tijdens onze trip verbleven wij in Innsbruck. Want als er één stad is waar ik me helemaal thuis voel is het deze :-). Onderstaand plaatje gaat alles duidelijk maken. Ontwaken met dit beeld is toch fijn. Daarnaast kan je na het skiën hier nog kruieren doorheen de stad. Om nog maar te zwijgen over al de leuke restaurantjes. Innsbruck stad ademt ook sport, je ziet hier indrukwekkende mountainbikes, mensen lopen hier, kortom ik voel me hier wel thuis. In plaats van een fikse wandeling maken wij hier na het skiën nog een loopje langs de rivier!

Soit, op een een dikke 45 minuten ben je wel op de Stubaier gletscher. Dit kan met eigen vervoer of de gratis skibus.

Het hoogste punt van de Stubaier Gletscher bevindt zich op 3210 meter, er is 40 km aan pistes waarvan ongeveer de helft blauw. Die 40 kilometer aan pistes kan je ontdekken dankzij de 5 gondels, 8 stoeltjesliften en 9 sleepliften. Wat enorm veel is voor een gletscher. Natuurlijk is er op het einde van het seizoen niet zoveel meer open, maar je kan je wel inbeelden dat deze plek enorm populair is vanaf november.

Stubai, een prachtige gletscher

Stubai, mooi in zomer en winter

Tijdens ons bezoek waren er nog 3 stoeltjesliften, de Gamsgartenbahn (gondel) en enkele sleepliften open. Die laatste heb ik niet geteld, maar het waren er meer dan 2 hoor ;-).  Voldoende dus om 2 dagen te knallen. Het aantal kilometers doet er niet echt toe, wij komen er toch meer als “uitblaasmoment”. Even weg van het werk, doen wat we graag doen. Erg druk was het niet, wel waren we verrast door het hoge aantal Belgen en Nederlanders op deze gletsjer.

stoeltjesliften in Stubai

Het zonnetje was ook van de partij, wat zo’n gletscherbezoek nog beter maakt. Tussen het wintersporten door even uitblazen op het terras. De sneeuw is nooit ijzig geweest, wel zwaar, zeker tegen 12h00 was het slush. Maar je kan hier wel nog lekker tot aan het middenstation. Wat toch een leuke afstand is om te overbruggen.


Er volgt nog een verslag inclusief filmpje vanop de pistes. Trouwens de bergen zijn ook prachtig tijdens deze periode! Vind je gletsjersskiën maar niets, ga dan eens e-biken, mountainbiken of wandelen. De Alpen zijn bijzonder mooi deze periode van het jaar.

Onderstaand beeld zag ik verschijnen toen we van de Stubaier Gletscher naar beneden reden, ik moest echt even stoppen en een foto maken.

Wil je meer weten over deze prachtige plek. Klik dan even hier.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

3 reacties

Gesloten voor reacties.