Dit is het plaatje in de Alpen momenteel. En ik vraag wie dan ook te beweren dat bovenstaand plaatje lelijk te vinden. Je zit echt in een hogere spirituele staat als het je als wintersporter lukt om tijdens je wintersport een winterwandeling te maken door zo’n half besneeuwd landschap en daarvan te genieten en het ook als uitstekende anti-stress en fitness te zien. Ik was daar in mijn jeugd en jonge volwassenheid absoluut niet toe in staat. Ik dacht toen ook in termen als: “een ramp”, “de hel”, “katastofe” als het een keer niet meezat met de sneeuw. Maar gelukkig is dat nu helemaal niet waarover we spreken richting kerst. Het lijkt allemaal goed te komen.

Hetzelfde kiekje vannacht. Deze cam kijkt over de Traunsee en daar heeft ene Sven Elfferich gisteren een wedstrijd koud zwemmen gewonnen. Gewoon in een zwembroek. Ik heb daar vanmiddag het verhaal van met foto’s.

Hier dichter in de buurt zie je dat het ’s nachts amper gevroren heeft. Sneeuwkanon uit.

Hier de video van vanochtend met wat technische problemen in het begin…

Nou de pluim voor het Europese model voor Nederland is ook weer binnen. Hoe fraai is die. Zeker als je weet dat de tweede helft van de natte fase al die sneeuw naar de Alpen gaat brengen. Aanzienlijke kans nu toch wel op een overgang naar “schaatsweer” of minimaal “droog Wim Hof weer” vanaf 9 december. De kansen op een langer aanhouden van de glijbaan met dump na dump na dump zijn wat mij betreft onder de 40% gezakt. Daar hebben we eigenlijk pas 1 run van gehad…. daar moeten we er meer van zien om daarin te gaan geloven.

Categorieën: Alpenweer

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

24 reacties

Gesloten voor reacties.