Kleinwalsertal
Lees verder >

Dat skigebied voor de hele Familie

Val Gardena
Lees verder >

De mooiste zomervakantie beleef je hier!

Gezelligheid troef in dit leuke skioord. Of je nu gaat met vrienden of jouw gezin!

Kleinwalsertal
Lees verder >

Kijk al uit naar skiën

Nog steeds schitterend fantastisch skiweer in de oostelijke Alpen

check ook eens

66 Reacties

 1. Maarten schreef:

  Die sneeuw in Roemenië valt ook hier in Bulgarije.. Hemelsbreed zo’n 40 kilometer uit de Zwarte Zee-kust. Ik zit dus in de motregen want op een schiereiland (meer in zee dan aan land). Maar gisteren reed ik vanuit Sofia eerst in een hagelstorm (harde windstoten) en vervolgens door een woeiwindwaaiende sneeuwstorm met een slakkegang van 50 km/u richting de kust, om vervolgens in dichte mist en hevige slagregens te komen. Het ski-seizoen overigens is open.
  Volgende week ski’s van zolder trekken en de piste in Borovets testen.

 2. Robert schreef:

  Het is niet anders komende kerstweek. Voor velen is de week al half voorbij wanneer de koude weer zijn intrede doet, volop genieten dan. In de regen skiën heeft niet mijn voorkeur, dus ik hoop dat de SVG toch mee gaat vallen en anders bij wat gespetter blijft (wishfull thinking). Wat natuurlijk wel roet in het eten kan gooien zijn de hoge windsnelheden komend weekend en maandag waardoor de liften naar de top dicht zullen zijn, met name Oostenrijk, waar toch de meeste van ons zullen vertoeven. Na ja, we zullen zien, na 10 jaar weer eens een hotel geboekt met uitgebreide spa en zwembad ipv appartement….ik ben er klaar voor, jullie ook 😉

 3. nils schreef:

  Even snel doorgenomen maar ik kan de sneeuw voor donderdag in de Franse alpen niet vinden.
  Komt daar nog wat? vanaf welke hoogte?

 4. Jurriaan schreef:

  Bij de glazen mis ik nog de ‘klimaatactivist’ met een storm in een (half) glas water 😉

 5. Stefan Kaptein schreef:

  Nu mijn naam toch al meerdere keren is gevallen zal ik toch eens proberen om mijn reacties te onderbouwen. Ten eerste heb ik weinig reden tot klagen betreffende mijn positie hoeveel vakantie ik kan genieten door mijn werk. Door mij twee weken op/twee weken af schema heb ik heel veel vrijheid om te genieten van diverse vakanties en vandaar de keuze van mijn caravan in Oostenrijk en in Spanje (tourcaravan staat daar voor de zomervakantie). Dan hoor ik de mensen alweer reageren op een manier van wat zeurt die Kaptein eigenlijk. Ik vind mijzelf een realist en sta met beide benen op de grond. Ik geloof niet in zweverig gedoe en al die positiviteits onzin zoals mindfullness en nog meer van die ik leef dus ik zweef onzin. Als iets, sorry for my Britisch accent, Kwalitatief Uitermate Telleurstellend is dan zal ik dt ook zo benoemen. Natuurlijk zal er komende kerst geskied kunnen worden, en lukt dat niet in Brixen dan rijden we naar Kaprun, wat een luxe, dus dat is niet het probleem. Mijn probleem is dat ik een echte seizoens liefhebber ben, en dan ook echt de seizoenen zoals ze bedoeld zijn, dus niet die troep waar we in Nederland mee te maken hebben (vandaar mijn 365 dagen herfst uitspraak over het klimaat in Nederland). Wat dat betreft ben ik echt in net verkeerde land geboren, en ik geef ook niks om Nederland. Ik vind het maar een saai, vlak en niets zeggend landje waar ik mij steeds minder thuis voel (bedankt Nederlandse regering….braaaakkkkk). Ik geniet echt met volle teugen van het moment dat ik de Nederlandse grens over rijdt en dat smerige herfstweer achter mij kan laten. Wat is dan frusterender dan in je geliefde Oostenrijk te komen en opnieuw geconfronteerd te worden met datzelfde bagger weer als er in dat Nederland heerst, daar kan ik echt de balen van hebben, dus dat steek ik niet onder stoelen of banken. Iedere gek zijn gebrek zeg maar. Als ik dus op zomer vakantie ga naar Spanje om te genieten van minimaal drie weken 30+ en zon, en het is dan regenachtig en maar 23 graden dan ben ik echt pissed off. Dus vergeef mijn pessimisme, maar als het weer ook maar een beetje de trekjes van Nederland heeft dan ben ik er al snel klaar mee. Moet je voor stellen dat je een jaar hard gewerkt hebt om met de kerst 1 weekje te kunnen gaan skien met de familie en je hebt groene weides met een wit opgespoten baantje erdoor en het zeikt ook nog eens uit de lucht drie dagen lang, ik zou echt de haren uit mijn kop trekken. En als er dan mensen zijn die dan met een roze bril op lopen te verkondigen dat je dan maar in je onderbroek door de regen moet gaan lopen omdat het dan ook genieten is, dan begrijp ik dat die dan zeggen, waar is mijn geweer……….Maar ik laat iedereen in zijn waarde, en al wil je de hele vakantie met een roze bril op in de rondte lopen in je onderbroek in de regen, mijn zegen heb je, maar ga mij niet zeggen dat ik een pessimist ben omdat ik het weer benoem zoals het is. Regen blijft regen, en als alles onder de 1500 meter weg spolet dan is dat de realiteit. Zo genoeg gelult en ik hoop dat het begrijpelijk is, zo niet jammer dan. Ik wens iedereen een hele fijne vakantie toe en ik hoop dat iedereen veel plezier heeft en kom heelhuids weer thuis. Ik laat regelmatig van mij horen, en op FANtastischoostenrijk.nl zal ik ook wel weer voor de camera verschijnen.

  • Floris schreef:

   Pfffffff

  • Wouter schreef:

   Mooi betoog man. Lekker nuchter en beide beentjes op de grond. Ieder lekker zijn/haar eigen ding maar zo sta ik er ook in.

  • Hajo schreef:

   Kwalitatief Uitermate Telleurstellend – Nooit eerder gehoord… super grappig! PS En ik zal je voorlopig ff niet noemen. Het was beetje als metafoor…. zeker niet om op de man te spelen.

  • Hajo schreef:

   Waarom emigreer je eigenlijk niet? Moet in de offshore toch wel mogelijk zijn. Zomer in Dubai veel geld verdienen en in de winter in Oostenrijk lekker skiën? Kinderen in het spel? Wat houdt je vast aan Nederland?

   • Stefan Kaptein schreef:

    De kinderen in de pubertijd. Als ik weg uit Nederland had willen gaan had ik dat moeten doen toen de kids nog klein waren. Om nu te vertrekken met kids in de pubertijd zou echt niet goed zijn. Ik werk al in Duitsland dus ik ben al aan het over stappen zeg maar. Zie het er nog wel van komen als de kids op eigen benen staan.

  • Hajo schreef:

   Nog een laatste vraag: je bent zo duidelijk in hoe je het wilt en ziet. Waarom zoek je dan geen hoger gelegen wintercamping uit? Je zit absoluut op een hoogte dat je altijd minimaal 30% kans hebt dat je niet krijgt waar jij het voor doet. Dan ga je toch kijken naar hoger gelegen campings of zijn die er niet? Met wat jij wilt moet je gewoon minimaal op 1000m zitten of eerder nog op 1200m.

   • Stefan Kaptein schreef:

    Als mijn caravan makkelijk op te pakken zou zijn dan zou dat zeker een optie zijn. Maar mijn caravan is niet meer te verplaatsen op een makkelijke manier. En laten we eerlijk zijn, ik kom mijn hele leven (intussen alweer ruim 45 jaar) al in Skiwelt en het is echt thuis komen voor mij en mijn gezin. En zelfs in de drama jaren 2013-2016 heb ik kunnen skien. Het droom plaaltje ja dat is soms niet helemaal wat het moet zijn, maar verder vind ik het er heerlijk. Heb ook al eens een keer in Fieberbrunn op de camping gestaan, en deze camping ligt ook erg mooi aan de pistes. Maar ik zou zeggen, kom eens langs en zie hoe het er in Brixen allemaal bij staat, dan krijg je een indruk waarom wij in Brixen op de camping staan.

    • Hajo schreef:

     Gaat zeker gebeuren deze winter. En als er echt geen sneeuw meer is gaan we lekker BBQ-en en den we of het zomer is. Maar zal wel loslopen. Kerst nu soort van halve domper.

   • Hajo schreef:

    Camping op 1850m in het Zwitserse Engadin! Fantastisch! https://www.camping.info/schweiz/graub%C3%BCnden/camping-morteratsch-17142
    Of hier deze in de Dolomieten op 1650m: https://www.campingsassdlacia.it/en/campground-dolomites
    Van Scott Adams heb ik geleerd niet in termen van doelen bereiken te denken (“ik wil sneeuwscheppen”) maar in termen van je systeem verbeteren (“Wat kan ik doen zodat ik minder vaak gefrustreerd ben over ontbrekende sneeuw?”). Met het eerste (doelen) blijf je tegen frustraties oplopen en kom je in feite geen steek verder. Met het tweede zie je successievelijk dingen in je leven de goede kant op gaan omdat je systeem steeds robuuster wordt. In jouw geval zijn er twee trucs om je systeem te verbeteren: of een hogere camping, of die kuub zand (of deal met de lokale boswachter dat je in je vakantie mee mag houthakken). Of dus die supervette ski-regenjas kopen en de coolste gast van de hele Skiwelt zijn op regendagen. Dat zijn systeemaanpassingen. Zie: https://blog.dilbert.com/2013/11/18/goals-vs-systems/

    • Stefan Kaptein schreef:

     Kijk Hajo, zo sta jij hier in, en dat is wat ik noem recht lullen wat eigenlijk krom is in mijn ogen. Gelukkig denken we allemaal anders. Als ik miljoenen had dan was het allemaal niet zo ingewikkeld, maar mijn caravan in Brixen is een redelijke inverstering en zoiets raak je niet zomaar kwijt als je ergens anders wilt gaan staan. Maar als je echt wil, is natuurlijk alles mogelijk als je door die roze bril kijkt. En dat ik graag schep is natuurlijk een matafoor, want als ik moet scheppen betekend het dat aan mij winterse plaatje wordt voldaan, namelijk vorst, sneeuw en ij zoals een winter hoort te zijn. Is dat er niet zoals nu, dan is het natuurlijk niet anders en hoef ik dus niet te scheppen. Dan moet ik dus ander vertier vinden, dus ga ik mijn vrouw maar ………… Censuur.

     • Sytze schreef:

      De grap is dat alles ook echt mogelijk is….met wat voor een bril dan ook..
      Ook het weer….laat je verrassen..

     • Hajo schreef:

      “En dat ik graag schep is natuurlijk een matafoor, want als ik moet scheppen betekend het dat aan mij winterse plaatje wordt voldaan, namelijk vorst, sneeuw en ijs zoals een winter hoort te zijn.” Hiermee erken je letterlijk woord voor woord dat je je gemoedstoestand heel bewust afhankelijk maakt van een externe factor die je totaal niet kunt beheersen. Is dat een slimme strategie? Is dat echt de enige oplossing? Je zou bijna gaan denken dat het een vorm van zelfkastijding is…. want je weet dat je 4 van de 10 keer of eigenlijk wel 7 van de 10 keer teleurgesteld gaat zijn. Want het perfecte plaatje is echt zeldzaam in de Alpen. Dat kun je meemaken maar niet door met je kids de schoolvakanties te doen. Dan moet je flexibel net toeslaan in dat weekeinde dat het even zo is. En dan kun je nog hopen op die paar droomwinters zoals afgelopen seizoen. Wat ook kan is de nieuwe kleine ijstijd afwachten waarbij je over enkele jaren echt regelmatiger strengere winters mag verwachten. Maar waarom afwachten als je in die tijd ook kunt leren paragliden zodat je ook in warme situaties in maart happy de pappy bent? Waarom afwachten? Het leven is nu…

  • Sytze schreef:

   Tsjonge, ik waardeer je eerlijkheid enorm!!! Ik gun je dat je er wel van mag genieten….maar ja…
   En ja…….neem het heft in handen en kies voor geluk….afhankelijk zijn/voelen is niet ok.
   Op bakken sneeuw, op ruige bergen, op dat wat jou geluk brengt.

  • Michael schreef:

   Stefan mooi stuk over jou manier van denken en ik kan me daar helemaal in vinden.
   Toch vind ik de denkwijze van Hajo altijd interessant hoewel ik zelf niet zo denk.
   Geeft wel stof tot nadenken om bepaalde situaties vanuit een ander perspectief te zien.
   Ik ga je zien in je filmpjes.
   Enjoy!

  • EKlop schreef:

   Stefan zou wel eens de de upper class Henk en Ingrid kunnen belichamen. De blanke man van middelbare leeftijd met een bovenmodaal inkomen. Die doorsnee Nederlander. Niet lullen maar pellen, doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. De Nederlander die gesteld is op zijn eigen plekje en niet lastig gevallen wil worden, maar die altijd klaar staat om zijn buurman te helpen. Alles is prima, zolang je bijdraagt en het niet verstiert. Het soort mens dat Nederland groot heeft gemaakt en op de rails houdt.
   Voor 90% ben ik dezelfde persoon als Stefan, alleen bij Stefan is het glas soms half leeg i.p.v. half vol. Ja groene pistes zijn kut, echter als het eenmaal zover lijkt te zijn; deal with it. 20x benoemen onder ieder topic helpt ook niets. (ook al ben ik het niet altijd eens met de roze bril van Hajo, dat vaak benoemen drukt ook enkel op de stemming) Dat is het enige puntje feedback voor de prachtige kerel (zonder dat ik hem persoonlijk ken).

 6. Jij bent een optimist én.realist, weten we al wel langer hoor @Hajo.
  Het glas is nooit halfleeg/halfvol.
  Maar niet iedereen is met dergelijke positieve genen geboren.ikzelf heb al twee depressies achter de rug, de eerste was een lichte vorm maar na een herval ben ik echt héél erg diep gegaan.
  En gelukkig ben ik nou sinds een tiental jaren weer helemaal oké.
  Met af en toe ups en downs maar ik sleur mezelf er wel doorheen, zonder enige vorm van medicijnen.
  Vandaag lukt het prima, morgen kan een rotdag zijn, of net andersom. 😉
  Het gebeurt niet vaak, is eerder een uitzondering, dat ik zulks openbaar publiceer want het is niet mijn plicht om dit te openbaren.
  Ik hoop dat niemand ooit door zo’n donkere periode hoeft te gaan want leuk is anders.

  • Roy schreef:

   Kirsten ik complimenteer je met je positieve insteek dit seizoen. Vorig jaar dacht ik nog wat is er toch met haar gebeurd. Je Louboutins waren verdwenen en je sprak vaak in mineur. Je reacties klinken nu alsof elke dag een mooie dag is. Ook als het regent. 🙂

  • Hajo schreef:

   Ik heb er ook twee gehad. Beide na het stranden van de relatie met de moeder van mn kind. Twee kinderen dus bij twee moeders. Gelukkig veer ik vrij heftig op na zo iets…. beide gevallen ongeveer 6-12 maanden zoet mee geweest (reactieve depressie heet dat) en in beide gevallen bestond de oplossing uit verhuizen naar een plek midden in de natuur met sport en zon en bergen en veel mensen om me heen. Het schijnt dat er zo iets als een basaal geluksniveau bestaat voor ieder mens dat nogal kan verschillen. De genen inderdaad en ik denk ook wel je nest waar je opgroeide…. voor mij was alles tot mijn zestiende paradijslijk…. en zo switch ik vroeg of laat altijd weer terug naar dat paradijslijke intens gelukkige gevoel. Heb je een mindere jeugd gehad zal dat lastiger zijn denk ik. Zo je wilt mailen we een keer 1 op 1 of bellen we een keer om naar elkaar te luisteren. Fijne avond. Verdomd moedig wat je hier opschrijft!

   • Dank voor je bijdrage @hajo. Apprecieer ik enorm! Want tenslotte is dit een wintersport website, in de eerste plaats, maar zoals anderen ook al schreven is de sfeer ook heel belangrijk. Het menselijke aspect moet ook een plaats krijgen wat hier zeker ook gebeurd.
    Ik heb al langer zin om een keer tot bij jouw af te zakken om samen een paar dagen te praten en uiteraard te skiën.
    Maar ik moet het allemaal nog een keer rustig bekijken, vooral financieel dan.
    In ieder geval dank je wel om ook jou ervaringen te delen.

  • Sytze schreef:

   Ben even stil van jou. Wat er op deze site gebeurt weet ik niet……het gaat hier over het weer EN ECHTE mensen.
   Kirsten…voor jou alle warmte en licht wat ik in mij heb en alle ijs-kou en sneeuwjachten wat de natuur je mag geven.
   Tussen jouw woorden is het stil en warm….zo bijzonder dat je dit deelt. Ik moest dit even kwijt aan jou.

  • nils schreef:

   Respect Kirsten!!

  • Michael schreef:

   Respect Kirsten. Dit maakt deze site zo mooi.
   De rode draad is het winterweer maar er komt zoveel meer bij kijken.

  • Cescia schreef:

   Kirsten, wat openhartig, wat mooi. Wat is dit een mooie community. Wat fijn te lezen dat je het al 10 jaar goed stelt. Ik weet net als jij hoe moeilijk positief denken is. Ik ben nog maar 31, en ik denk dat ik het nog maar 2 jaar doe, als het al zo lang is. Gisteren kreeg ik een fijne herinnering op mijn wall van de sneeuw van 1 jaar geleden. En dan dacht ik gatver wat vielen de condities de vorige keer tegen. Toch kan ik dat ondertussen relativeren. Wat een gelukzak ben ik zeg, die meer dan de normale mens in de bergen kan zitten. De plaats waar ik mij ondanks de sneeuw “oprecht” gelukkig kan noemen. Ook al maken ze alles zoveel financieel zwaarder, ik zou voor een normaal leven kunnen kiezen. Maar dat gaat me niet gelukkiger maken. Ik weet nog niet welk glas ik ben… dat gaat nog even duren. Mensen klagen over zulke banale dingen, ja het is mooier als alles wit ziet, maar who cares als je bent in de mooiste natuur.

   • Dank voor de steun en oprechtheid Cescia !
    Ik ben inmiddels een vlotte veertiger en weet dus wel min of meer hoe het leven in mekaar steekt (al moet ik ook nog heel veel leren met vallen en opstaan).
    Financiële kant van het leven boeit mij persoonlijk echt niet, ik leef erg sober en ben tevreden met mijn minimale luxe.
    Ik hoef niet ieder jaar de nieuwe modetrends of iedere vier jaar een nieuwe wagen.
    Maar ik verwacht wel dat ik nog heel veel jaren zorgeloos met mijn inmiddels 28 jaar oude dieselwagen mooie ritjes kan blijven maken.
    En ja ik droom al langer om mijn leven 90° om te wentelen, een nieuw leven op te starten in de bergen.
    En steeds vaker gaan mijn gedachten die richting uit ook al weet ik dat er veel rompslomp bij komt kijken. Maar uiteindelijk zijn dat maar details waar men doorheen moet om het doel te bereiken waar je naartoe wil.
    Maar ik zie wel wat de toekomst brengt, echt gelukkig voel ik mij niet in België.
    Te veel beperkingen in dingen die ik graag zou willen doen.

    Het ga je goed en heel veel sterkte en succes in alles wat je doet!

 7. Snowfever schreef:

  Kirsten en Hajo, wat knap dat jullie hier zo openhartig over zijn. Ik ben begin dit jaar ook door zo’n hel gegaan. Dat was geen depressie maar een burn-out. Elke dag zat ik met hartkloppingen op de bank en was ik bang dat ik dit niet meer kwijt zou raken. Nu een half jaar later kan ik zeggen dat ik er weer ben. Ik ben nu een week op vakantie in de Ardennen en ik geniet weer, van de welgetelde 1 dag sneeuw die ik heb gehad en mijn geweldige dochter en man. Door sporten, andere voeding en vooral een andere kijk op zaken is voor mij het glas ook weer meer dan halfvol. Ik ben ook in het verkeerde land geboren maar ik maak er het beste van. Uiteraard hoop ik ook nog op een mooie winter in de lage landen. En voor alle mensen die met spanning afwachten of het wel wit is tijdens hun welverdiende vakantie, ik duim met jullie mee!

 8. Marcelvdh66 schreef:

  Hajo, allereerst lof voor het persoonlijk maken van je platform en er een missie/visie aan te koppelen. Dat ademde je site al maar dit jaar is dat wel versterkt. Juist in dit tijdsgewricht met zoveel indrukken/mogelijkheden/kansen/afleiding/ontsnappingsmogelijkheden is een visie een kompas om je denken en gedrag aan te toetsen/koppelen.
  En voor de lezer ook duidelijk in welk kader jouw worden geplaatst kunnen worden.
  Erg inspirerend
  Stefans reactie is eveneens helder en geeft ook een kader waarin Stefans woorden te plaatsen zijn.
  Mooi ook dat beide “verhalen van hoe in het leven te staan” hier de ruimte hebben.
  Een waarheid is er toch niet.
  Een verhaal is er altijd.
  En op het verhaal heb je zelf invloed… En ook dat is een vrije keuze

  (overigens vind ik mijzelf ook een realist Stefan 🙂 )

 9. Mark (Breda) schreef:

  Wat een reacties. Respect voor de openheid.

  Eigenlijk wilde im alleen een toevoeging doen op missie van WSWM. Waar Hajo aan voorbij gaat is het woord ‘sfeer’. Winter met sneeuw en ijs heeft iets magisch. Het is een schaars goed voor ons als laaglanders en daar smachten we zo naar. We zoeken naast skipistes en toffe afdalingen ook wintersfeer in onze wintersport. Woon je in Zuid Duitsland ligt er veel vaker sneeuw en de mooiste hellingen binnen handbereik. Dat hebben wij niet.

  Daarom bezoek ik deze site. Zit er invulling van mijn behoefte aan schaarste aan te komen. Dat wil ik weten. Het liefst realistisch met een positief karakter. Daarom waardeer ikde bijdragen van Leo, Frederic, Ronaldo en Leo zo. Realistische weermannen. Hajo met Wim Hof en zwembaden opzoeken etc….teveel positivo….dat kan hier in NL 365 dagen per jaar.

  Die pisteurs daar etc. maken toch wel goede pistes maar wjntersport moet voor mij een totale winterse sfeer zijn om er bakken van energie voor de periode erna mee op te kunnen laden. Dan vervul ik mijn behoeften en kan ik er weer een tijd tegen. Tot de volgende trip. Skieen hoeft niet. In 2016 Lapland gedaan. Misschien nog wel mooier dan op de ski staan. Wat een winterwonderland. Daar geniet ik nu nog van.

  Kun jij sfeer en beleving toevoegen @hajo?

  Vast. Jij als optimist. En dan hou je mij ook binnenboord.

  • Roy schreef:

   Ik trek je wel weer terug over de reling! 😉 Een winterse sfeer is een stukje hemel op aarde. Ook bij mij is die ambiance 1 van de grootste drijfveren om het op te zoeken. Mooi verwoord!

 10. Erik schreef:

  Na al deze reacties is er maar één motto mogelijk voor wintersportweerman.nl :
  “Zoveel meer dan alleen een weersite”

  😉

 11. Aart schreef:

  Roderik Sillevis! Dat is grappig. Heb ik afgelopen najaar les van gehad op de borstelbaan Wolfskamer in Huizen. Man man wat kan die gozer skiën.

 12. Mijn oprechte dank aan iedereen voor het begrip en de warme en lieve woorden!
  Het was alvast niet mijn bedoeling om medeleven op te wekken, het is wat het is ( net als met het weer) 😉 en ik maak er iedere seconde een feest van dat we mogen genieten van de kleine dingen om ons heen.
  Op een bankje naar zonsondergang kijken of de eendjes horen kwetteren in het lokale natuurgebied zijn voor mij bijzondere en intense momenten.
  Ik hoef dus niet in één of ander mondain ski-oord te zijn om me gelukkig te voelen.
  Ik droom er al heel lang over om een keer een weekend of zelfs week met tent en rugzak rond te trekken.
  Misschien moet ik daar maar eens naartoe werken in 2019.
  Geen luxe maar gewoon back to basics.

 13. Mark (Breda) schreef:

  WintersportSFeerman.nl

 14. Hajo schreef:

  Sfeer! Gaan we doen….. ik zal ergens tijdens de kerstdagen een een puur sfeerartikel schrijven om de regen in het dal te compenseren….

 15. Hajo schreef:

  Nieuwe versie van het mission statement:

  De missie van Wintersportweerman.nl is een actieve community met een gedeelde passie voor wintersport en outdoorsport te bedienen met dagelijkse fris geschreven “menselijke” weerberichten die tussen de regels door een positieve levensfilosofie en een gezonde levensstijl uitdragen.

  Teleurstellingen met het weer lijken op teleurstellingen in het leven. Wintersportweerman.nl is er ook om mensen te coachen hoe hier mee om te gaan en altijd een positieve rode draad vast te houden.

  Beter?

 16. Roland Bodegraven schreef:

  Een hogere camping kende je al @hajo.Wald am Arlberg. Altijd wit. Al 25 jaar. Dat stefan niet verplekt na 45 jaar snap ik ook wel. Zou ik ook niet doen.
  Wow al 45 jaar. Oude man zeg…. nee grapje 🙂

 17. eri schreef:

  gfs18 is voor de nw-n alpen wat beter dan de vorige tot kerst niet veel neerslag ( behalve op 20-12 met sneeuwgrens rond 1200 meter ) maar wel warm, en dan op kerstavond inzettende neerslag met een dalende sneeuwgrens naar heel laag, na de kerst rustig weer.

  gfs para niet naar kijken tot kerst, op 1ste kerstdag inzettende sneeuw met lage sneeuwgrens, voor kerst veel neerslag met hoge sneeuwgrens ( bah )

  ps. ik kijk wel het meest naar de n alpen omdat ik daar naartoe ga met kerst

 18. Qlubtempo Raoul schreef:

  Weermannen kom er maar in. De runs lijken steeds iets beter te worden, met een tijdelijke blokkade van de oceaandepressie in het weekend, ook de neerslag en de vorm van regen lijkt minder. Nou ben ik maar een leek en is het meer wishfull thinking misschien…

 19. Henrik schreef:

  And it’s gone. Sneeuw met kerst verdwenen, regen dus ook. In mijn ogen prima liever zacht en droog dan regen. Donderdag tm zaterdag wat neerslagkansen obv deze oper. Verder boterzachte run met pas na kerst/einde kerstweek dalende temperaturen.

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Zie je echt verkeerd… dat boterzachte zorgt tot 1500 meter voor grote problemen. Dan liever neerslag en een eerder dalende sneeuwgrens.
   Er ligt op te veel plaatsen, zeker lager dan 1500 en off piste nog weinig sneeuw en daar zullen zachte temps zeker nog hun negatieve bijdrage gaan leveren..

   • Asten (Harmelen) schreef:

    Overigens gaan ICON, Ecmwf én GEM gewoon voor neerslag en koeler weer tegen de kerst en dat doet me vermoeden dat GFS run een warme uitbijter is..

   • Henrik schreef:

    Valt wel mee, als het droog is kunnen de pistes dit wel hebben, als het niet te lang duurt uiteraard. Heb overige modellen niet bekeken overigens.

 20. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  And its back.ec laat het wel gewoon sneeuwen in vooral de oostalpen met kerstmis!!!!met mooie sneeuwgrens

 21. Hajo schreef:

  GFS hele vreemde snuiter vanochtend ook in het ensemble. GFS para gewoon sneeuw met kerst in Oostenrijk. Jorne probeer er wat van te maken…. is echt een uitdaging deze dagen! 😉

 22. Qlubtempo Raoul schreef:

  Toch ook weer een poedersuikertje in het dal van Brixen.

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/4D060811-EC1D-4EA6-8899-1508DCE68603.jpeg[/img]

 23. EKlop schreef:

  Dit is een emotionele rollercoaster. In Brixen wordt voor kerst nu weer dikke sneeuw tot in de dalen afgegeven…..

 24. Wat een dump die de oper in Oostenrijk op 30-12 berekend zeg. Ongekend!

 25. Roy schreef:

  Naar aanleiding van het scheppen van een kuub zand of een hoger gelegen camping moeten opzoeken om je gevoelsprobleem op te lossen heb ik deze voor Hajo. Al eens bedacht dat als alles maar leuk is of moet zijn, dat dat ook went? 😉 Dat als je geen teleurstelling kent, je ook niet weet wat vreugde is of weet hoe gelukkig zijn voelt? Als de Alpen altijd wit zouden zijn, zou je het moment ook niet waarderen wanneer de sneeuwvlokken weer naar beneden dwarrelden. Als je teleurstelling kan accepteren beleef je veel vaker mooie momenten en voel je regelmatig ook echt gelukkig! Dat is weer een andere manier dan wat jij doet. 🙂

  • Roland Bodegraven schreef:

   Die is inderdaad wel mooi gezegd, maar zegt hij dat eigenlijk ook niet? Hij pakt zijn teleurstelling en draait het om naar vreugde door het anders aan te pakken of te benaderen.

   • Roy schreef:

    Je hoeft je teleurstelling niet altijd om te willen buigen in vreugde. Stefan zegt recht lullen wat krom is. Accepteren die grassprietjes die uit de sneeuw tevoorschijn komen door de te hoge temperatuur. Je beleeft dan meer geluksgevoel als het dan weer begint met sneeuwen. Hajo zegt ach kijk wat mooi de paardebloemen beginnen weer te bloeien! Als het dan begint te sneeuwen zal hij het ook vast weer waarderen maar zeker niet zo intens want een berg is altijd hoger als je in het dal begint! 😉

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.