menuires1002klok

Ik stelde net vast dat ik een foutje van een vol etmaal in de countdown timer voor de Les Menuires actie. Het is niet over 3 uur al schluss maar pas over 27 uur. Doe nog even mee en win die reis voor 4 naar Lesmenwier (Les Menuires). Die reis is pas eind maart. Zullen er dan ook nog zulke droomcondities zijn als die ik de komende dagen ga meemaken daar? Donderdag om 19 uur als het vuurwerk knalt voor het 50 jarig bestaan van deze skimetropool maak ik de winnaar hier op de site bekend.

gerlos1002

Michel Janse stuurde deze droomplaat uit Gerlos in de Zillertal Arena op. Je ziet het: echt in het hele Alpengebied heersen deze condities. Wetteronline legt hierrrr uit waarom het in de lagere gebieden best moeilijk wordt om de komende dagen goed te voorspellen hoeveel zon er zal zijn. Inversie. Nevel en zo….

In deze vide leg ik uit dat Demi zich de laatste 24 uur heeft ontpopt als een zuivere zuidkantdump!

gfsaccu1002-12

Laten we met de avondruns weer naar de accumulaties kijken. Zuidkant of niet? Heerlijk voor ons Val Gardena en Livigno zal er ook van langs krijgen. Maar goed de Franse Alpen kunnen van zaterdag tot en met dinsdag ook een halve meter tegemoet zien.

ecaccu1002-12

Het Europese model is het eens. Alleen niet dat tweede oostelijke neerslagmaximum ter hoogte van Zuid-Tirol en Veneto. Dat moeten we nog afwachten….

Nu we toch bezig zijn met de prijsvragen. Het aankomende weekeinde wordt bepalend voor de einduitslag van raaddesneeuwhoogte.nl! Wat er in Tignes vanaf zaterdag gaat vallen zal bepalen wat de eindstand is op 20 februari. Ik ga ook van dat spel de gelukkige winnaar bekend maken!

grandbeau

Want ja… na Demi is het echt gewoon weer Kaiserwetter. Geen warmtefronten met regen… gelukkig! Ook geen grote warmte onder het hogedrukgebied. Gewoon netjes rond nul op tussen 1000 en 1600m in de middag en ’s nachts stevig vriezend. Zo zal de hele eerste krokusweek zijn. Droom! Details als we dichterbij komen natuurlijk…

turkije

We hebben verder allemaal wel gehoord van de sneeuw in Athene vandaag. Dat was ook allemaal netjes aangekondigd hier. Ik noemde vooral ook Turkije en Istanboel als sneeuwlocaties. Hierrr een mooi artikel over wat daar nog te gebeuren staat. De miljoenenstad zelf wordt nog redelijk gespaard misschien maar er komt ook storm te staan en er kunnen overstromingen zijn langs de Zwarte Zee. Toestanden…

… maar nog net geen Amerikaanse toestanden!

Maar we eindigen baas boven baas toch weer in de Alpen. Sjors stuurde deze foto’s uit Isola 2000. Heerlijk!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

5 reacties

Gesloten voor reacties.