menuires1002klok

Ik stelde net vast dat ik een foutje van een vol etmaal in de countdown timer voor de Les Menuires actie. Het is niet over 3 uur al schluss maar pas over 27 uur. Doe nog even mee en win die reis voor 4 naar Lesmenwier (Les Menuires). Die reis is pas eind maart. Zullen er dan ook nog zulke droomcondities zijn als die ik de komende dagen ga meemaken daar? Donderdag om 19 uur als het vuurwerk knalt voor het 50 jarig bestaan van deze skimetropool maak ik de winnaar hier op de site bekend.

gerlos1002

Michel Janse stuurde deze droomplaat uit Gerlos in de Zillertal Arena op. Je ziet het: echt in het hele Alpengebied heersen deze condities. Wetteronline legt hierrrr uit waarom het in de lagere gebieden best moeilijk wordt om de komende dagen goed te voorspellen hoeveel zon er zal zijn. Inversie. Nevel en zo….

In deze vide leg ik uit dat Demi zich de laatste 24 uur heeft ontpopt als een zuivere zuidkantdump!

gfsaccu1002-12

Laten we met de avondruns weer naar de accumulaties kijken. Zuidkant of niet? Heerlijk voor ons Val Gardena en Livigno zal er ook van langs krijgen. Maar goed de Franse Alpen kunnen van zaterdag tot en met dinsdag ook een halve meter tegemoet zien.

ecaccu1002-12

Het Europese model is het eens. Alleen niet dat tweede oostelijke neerslagmaximum ter hoogte van Zuid-Tirol en Veneto. Dat moeten we nog afwachten….

Nu we toch bezig zijn met de prijsvragen. Het aankomende weekeinde wordt bepalend voor de einduitslag van raaddesneeuwhoogte.nl! Wat er in Tignes vanaf zaterdag gaat vallen zal bepalen wat de eindstand is op 20 februari. Ik ga ook van dat spel de gelukkige winnaar bekend maken!

grandbeau

Want ja… na Demi is het echt gewoon weer Kaiserwetter. Geen warmtefronten met regen… gelukkig! Ook geen grote warmte onder het hogedrukgebied. Gewoon netjes rond nul op tussen 1000 en 1600m in de middag en ’s nachts stevig vriezend. Zo zal de hele eerste krokusweek zijn. Droom! Details als we dichterbij komen natuurlijk…

turkije

We hebben verder allemaal wel gehoord van de sneeuw in Athene vandaag. Dat was ook allemaal netjes aangekondigd hier. Ik noemde vooral ook Turkije en Istanboel als sneeuwlocaties. Hierrr een mooi artikel over wat daar nog te gebeuren staat. De miljoenenstad zelf wordt nog redelijk gespaard misschien maar er komt ook storm te staan en er kunnen overstromingen zijn langs de Zwarte Zee. Toestanden…

… maar nog net geen Amerikaanse toestanden!

Maar we eindigen baas boven baas toch weer in de Alpen. Sjors stuurde deze foto’s uit Isola 2000. Heerlijk!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

5 reacties

Gesloten voor reacties.