Dat moest ook nog even gebeuren: een paar uurtjes groundhandling met de paraglider op een mooie spot op een heuveltop in het Inndal. Gisteren op video vastgelegd voor een Facebook competitie voor een paraglidingmerk. Eerder die dag vijf uurtjes op de mountainbike gezeten. Twee keer passeerde de politie maar er werden geen vragen gesteld. Netjes…. beetje flexibel met de regels met het mooie weer.

Nog maar even terug hadden we de crisis met de Syrië vluchtelingen. Die gingen ook met de fiets van Finland naar Noorwegen om asiel te krijgen. Dat moet je deze dagen niet proberen want het sneeuwt nog dik daar!! Kijk eens naar alle wegafsluitingen!

Op zeer ruime schaal ligt er 2 of 3 keer meer sneeuw dan normaal in Lapland.

En daar komt vandaag en morgen nog heel wat bij…

Afgelopen dagen heeft het in Portugal nog gesneeuwd… maar dat is gedaan nu… de zuidwestelijke stroming komt goed op gang nu….

Waarbij we doorstomen naar 22 graden op 10 april.

Met bovenstaande ontwikkeling van temperatuur en neerslag. Vergeet de regen op 6 april. Dat is een smal oplossend front. En die van 12 april is pure meteofiction. Gewoon genieten van het mooie weer en de opbloeiende natuur….  want die trekt zich weinig aan van Corona.

Afsluitend nog een blik op een (half) mondiale kaart. Netto neutrale uitbreiding sneeuwdek denk ik. De totale sneeuwbedekking binnen de ring van rood en blauw is natuurlijk gigantisch nog. Daar gaat echt heel veel zonnewarmte verloren via het albedo-effect. En de komende dagen sneeuwt het niet alleen in Noorwegen maar ook in Canada nog lekker door. Zie hierrr.

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

19 reacties

Gesloten voor reacties.