Die Tauplitz
Lees verder >

De prachtige natuur vormt een ideale bestemming voor het hele gezin.

zell am see kaprun
Lees verder >

Fiets hier langs de meest indrukwekkende wegen.

Zell am see
Lees verder >

Boek nu een prachtige zomervakantie.

obertauern
Lees verder >

De leukste familievakantie beleef je hier.

Nog meer afscheidsgroeten uit Tirol en sneeuw in Noorwegen

check ook eens

19 Reacties

 1. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Mooi en leuk bericht Hajo!Je neemt dus afscheid van oostenrijk voor hoelang dan?,die film van die koude douche had ik trouwens wel verwacht van je 🙂

 2. ojah schreef:

  Het is duidelijk dat jij alle regels die door de Oostenrijkse en Nederlandse overheid rondom het corona virus aan je laars lapt. Waar ben je mee bezig man. Denk na. Alle ziekenhuis personeel doet een verzoek en om mee te werken aan deze regels. Wat jij doet is gewoon niet normaal. Heeft iemand gezegd dat er een uitzondering is voor meneer Hajo Smit. Doe normaal. Denk na hou afstand 1.5 meter en Stay at Home. En als je dan toch komt naar Nederland ga die 14 dagen in Quarantaine.Had anders 3 weken geleden naar Nederland terug gegaan. Of wil jij doden op je geweten hebben.

  • David schreef:

   Ehmmm hij heeft 2 weken inOostenrijk in quarantaine gezeten….

  • Ewald schreef:

   @ojah
   Als ik Hajo in zou moeten schatten is hij volgens mij iemand die graag de randjes van de regels opzoekt maar in dit geval zie ik het probleem niet echt.

   Hij is in zijn eentje een paar uur op de fiets gaan zitten en dat is een stuk beter dan de groepen die ik in Nederland (nog steeds) samen zie fietsen, sporten en gezamenlijk de winkels in zie stappen; en nee, niet alleen in apotheken en levensmiddelenwinkels…….

   Maar ik neem aan dat jij je helemaal helemaal opgesloten hebt en nooit even naar buiten gaat om een frisse neus te halen. En als je dat al doet, waarschijnlijk ook helemaal in je eentje.

   Hajo, bedankt voor (weer) het leuke bericht

   • ojah schreef:

    @ewald. een paar uur op de fiets zitten in niet thuis blijven of zie ik het verkeerd. Daarnaast zijn er erg veel gevallen bekend van virusbesmettingen daar. En de mensen hier die gezamenlijk de winkels instappen worden toch ook aangesproken/ aangepakt. En ja je schat me verkeerd in ik heb idd 2 weken thuis gezeten. En wat is daar verkeerd aan ? er zit een ondertoon in je reactie. Hajo moet gewoon daar in Oostenrijk blijven volgens mij. Anders krijg je het virus niet onder controle.

    • Tjeerd schreef:

     @ojah. Volgens mij lees jij de informatie niet goed.
     Hajo heeft nogmaals al 2 weken in volledige quarantaine gezeten omdat hij sterke verschijnselen had / heeft gehad van het Corona virus.
     Hij is nu weer helemaal beter, dus wat is er op tegen dat hij in z’n eentje gaat fietsen in de omgeving van Hopfgarten waar je praktisch niemand tegenkomt?? Is wel iets anders als fietsen in een drukke en grote stad.
     Ik woon zelf ook achteraf in een rustige, landelijke omgeving en ga iedere dag een uur mountainbiken. Kom dan hooguit 3 mensen tegen op gepaste afstand. Verder houd ik mij aan de regels door thuis te werken. Ben jou trouwens nog nooit tegengekomen op deze site, dus snap jouw persoonlijke aanval op Hajo niet. Informeren voordat je gaat reageren!!
     En voor Hajo…. goede reis naar Nederland. Je hebt groot gelijk om hier een paar maanden je brood te gaan verdienen

  • Valentijn schreef:

   Hajo heeft groot gelijk door lekker naar buiten te gaan. Er bestaat ook nog zoiets als eigen verantwoordelijkheid. Ik woon ook in Oostenrijk en ben iedere dag buiten. Hetzij op de fiets, hetzij op de wandelpaden. Heerlijk! en je moet toch wat deze tijden. Onverantwoordelijk bezig? Doe even normaal man. Ik kan thuis ook van de trap vallen. Overal hier in Oostenrijk hoor je motorzagen en zijn mensen bezig hun houtvoorraad weer op orde te krijgen, staan mensen op ladders hun ramen en rolluiken weer eens te poetsen; is in principe vele malen gevaarlijker dan gewoon fietsen of wandelen.

   Overbelasting van ziekenhuizen: de vriendin van mijn vader ging gisteren hier in Oostenrijk naar de huisarts en kon vandaag (!) al foto’s laten maken in het ziekenhuis. Vorig jaar moest ik 6 (!) weken wachten. “We hebben bijna niets te doen” gaf zowel de huisarts als het ziekenhuis aan. De chirurg die mijn vader vorig jaar aan de heupen opereerde is zelfs maar naar zijn vakantiehuis in Bosnië gegaan, want “in het ziekenhuis is niets te doen”. Ook niet heel verwonderlijk als je bedenkt dat de gezondheidszorg in Oostenrijk is uitgerust op vele, vele toeristen bovenop de lokale bevolking. Als dan ook de lokale bevolking nu bij klachten even wacht met de dokter bellen, dan verbaast mij dit niet. Afstand houden dat is belangrijk en wordt netjes gedaan hier. Mensen veroordelen omdat ze verantwoord genieten van de prachtige Oostenrijkse natuur…jammer.

   • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

    Mooie reactieValentijn!! Mijn vrouw werkt ook op de ic in Maasstad Rotterdam en ziet mensen letterlijk doodgaan aldaar..Vreselijk,maar gewoon even naar buiten alleen of met de kids is totaal geen overtreding!Hopelijk blijftiedereen gezond,groet Ron

 3. Sunnyboy O-Bl schreef:

  WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom

 4. joke,riederalp schreef:

  Als iedereen in zijn eentje naar strand of park fietst krijg je toch weer een groep!
  Gewoon, blijf in je tuin of op balkon. En wat mij betreft maak je uitzonderingen die drie hoog achter wonen! Iedergeval als je het niet voor je zelf wilt doen, doe het dan voor een ander!

  • Tjeerd schreef:

   Voor jou makkelijk Joke. Je hebt boven op de berg alle rust en vrijheid. Dus begrijp niet wat je bedoelt. Bij jou moet anderhalve meter totaal geen probleem zijn.

   • joke,riederalp schreef:

    Ja, ik ben zeker bevoorrecht! Ik heb een heerlijke tuin en een prachtig uitzicht. De wandeling elke dag naar de supermarkt is heerlijk. Toch is het de bedoeling dat je verder niet aan de wandel gaat. Eigenlijk houdt iedereen zich daar wel aan. Buiten de supermarkt en apotheek is alles gesloten
    Gelukkig is mijn inlevingsvermogen echt wel goed(mede dankzij oa houseparty en andere digitale mogelijkheden) en besef ik donders goed dat ik hier als god in “frankrijk” zit.
    Toch zou ik graag mijn kinderen kleinkinderen zien en zelfs zou ik graag op de ic mijn steentje bij willen dragen, maar tja, helaas te oud hè……

 5. Hjs schreef:

  Ff iets over het weer 😉

  Het lopende 30 dag gemiddelde is eindelijk weer eens ruim onder de normaal gedoken. Scroll naar beneden in de link.
  https://www.wintergek.nl/actueel/temperatuur

  Was nov. dat we dat hebben gezien. De komende weken zal dat snel weer omkrullen.

 6. Carl schreef:

  Wel weinig regen de laatste periode. Mijn gras de komende dagen toch al besproeien.
  Zonnepanelen gaan overuren draaien.
  Nu zat ik normaal in Cervinia. Maar heb me erbij neergelegd. Gezondheid gaat voor!
  Straks nog wat gaan sporten.

 7. Loos alarm schreef:

  @Ojah Nog nooit van een intelligente lockdown gehoord ? Je MAG gewoon fietsen ,wandelen of je hond uitlaten,,zelfs de supermarkt is nog open… En er zijn wijken in Nederland waar men totaal niet intelligent bezig is ,,Haagse markt ,Schilderwijk als triest voorbeeld ,daar vertrouwt men op de bescherming van een sprookjesfiguur net als een ander sprookjesfiguur dat in de bibelbelt doet ,maak je daar maar druk over ,daar vallen vele slachtoffers op dit moment. P.s Heerlijk weertje buiten , op naar de 45 graden over paar maandjes !!

 8. Hajo schreef:

  Reacties zoals van Oja (een oude trouwe lezer van deze website) zijn vaak een soort Pavlov reacties om te proberen de buitenbeentjes zoals ik in het gareel van de norm te houden en bevatten vaak ook een stukje angst zo van “waarom doe ik zulke dingen niet – of zou ik niet ook eens meer …. moeten doen”. De instinctieve reactie is dan te veroordelen wat die ander doet. Zo ook als je in een groep mannen zegt dat je het volgende biertje even over slaat…. de anderen voelen zich dan toch een beetje aangevallen maar drinken meestal vrolijk door en als je geluk hebt blijven ze je accepteren als vriend. In de middeleeuwen hadden ze iets moois tegen buitenbeentjes…. de brandstapel. Dat werkt echt. Nietzsche heeft zelfs betoogd dat heel onze beschaving berust op dat Pavlov effect van eeuwenlange martelingen en publieke terechtstellingen om toch vooral in het gareel te lopen. In Pieterburen was een bassin voor zeehonden waar ooit een blinde zeehond per ongeluk een meeuw dood hapte tijdens het voeren met vis. Ook nadat deze zeehond en alle meeuwen die dat voorval hadden meegemaakt allang waren gestorven … bleef dat ene basin taboe voor alle meeuwen tijdens het voeren.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.