Dat moest ook nog even gebeuren: een paar uurtjes groundhandling met de paraglider op een mooie spot op een heuveltop in het Inndal. Gisteren op video vastgelegd voor een Facebook competitie voor een paraglidingmerk. Eerder die dag vijf uurtjes op de mountainbike gezeten. Twee keer passeerde de politie maar er werden geen vragen gesteld. Netjes…. beetje flexibel met de regels met het mooie weer.

Nog maar even terug hadden we de crisis met de Syrië vluchtelingen. Die gingen ook met de fiets van Finland naar Noorwegen om asiel te krijgen. Dat moet je deze dagen niet proberen want het sneeuwt nog dik daar!! Kijk eens naar alle wegafsluitingen!

Op zeer ruime schaal ligt er 2 of 3 keer meer sneeuw dan normaal in Lapland.

En daar komt vandaag en morgen nog heel wat bij…

Afgelopen dagen heeft het in Portugal nog gesneeuwd… maar dat is gedaan nu… de zuidwestelijke stroming komt goed op gang nu….

Waarbij we doorstomen naar 22 graden op 10 april.

Met bovenstaande ontwikkeling van temperatuur en neerslag. Vergeet de regen op 6 april. Dat is een smal oplossend front. En die van 12 april is pure meteofiction. Gewoon genieten van het mooie weer en de opbloeiende natuur….  want die trekt zich weinig aan van Corona.

Afsluitend nog een blik op een (half) mondiale kaart. Netto neutrale uitbreiding sneeuwdek denk ik. De totale sneeuwbedekking binnen de ring van rood en blauw is natuurlijk gigantisch nog. Daar gaat echt heel veel zonnewarmte verloren via het albedo-effect. En de komende dagen sneeuwt het niet alleen in Noorwegen maar ook in Canada nog lekker door. Zie hierrr.

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

19 reacties

Gesloten voor reacties.