De mooiste foto (webcam) van de dag is deze uit Tessin! Schitterend. Zie hier groot. Zuidkant! Maar de jubelberichten komen vanavond van de noordkant. “Het Zillertal is wit!”, roept Wessel om kwart over vijf.  Ook in de SkiWelt schijnt het te sneeuwen tot in het dal. De Zugspitz Arena op 1000m dan natuurlijk ook. In Flachau zien we tijdens de nachtslalom voor de dames lichte sneeuwval met vrij grote vlokken. Zell am See is om 21.30u nog groen. Hopelijk morgenochtend net wit. De avondanalyse wordt lekker kort. Er is te weinig echt opzienbarends op de kaarten ten opzichte van de staande analyse.

foehn1401

Hier zie je hoe lang het nog gezellig blijft aan de noordkant. Niet heel lang. Donderdag hele dikke Föhn en vanaf vrijdag dan weer zeer zachte temperaturen. Temperaturen waarbij je gerust een nachtje kunt gaan backpacken. Nee, niet flauw doen. De man is echt geschrokken van zijn avontuur.  En de titel zegt het al: het is voor het laatst! Alles voor na de 22e is nog onzeker maar 1 ding lijkt duidelijk: een dergelijke langdurige (wekenlange) Föhn is echt passé. We komen op normale waarden voor de tijd van het jaar uit en alles is mogelijk tot en met dumps aan de noordkant aan toe. 

akku1401

Als er al iets heel leuk is om te tonen momenteel dan deze accumulaties tot het gaatje van het Europese model. Kijk dan is de noordkant toch heel aardig opgefrist. Maar! Er zitten onder 1000m nog aardig wat mm’s regen tussen beginnend op vrijdag als de sneeuwgrens toch nog even mooi dipt corresponderend met de dip in het Föhndiagram. In het weekeinde verwacht de Oostenrijker een sneeuwgrens tussen 1000 en 1600m! 

front2201

De leukste kaart vanavond is deze. Sneeuw in Nederland en België in de avond van 21 januari. 😉

front2201wide

Hier uitgezoomd. Toch de Russische beer! Maar wezenlijk niet anders dan ik de laatste dagen al beschrijf en in mijn nieuwste weervideo heb benoemd. En ook in deze nieuwe Europese run zet het niet door hoor. Wij liggen 200km te ver naar het westen voor een echte winter momenteel. Voor februari sluit ik niets uit! Nog wat plaatjes!

Virgen in Osttirol
virgen1401

Obertauern
obertauern1401

Folgarida Jon (Bizztravel Sneeuwhoogte App)
jonfolgarida

Ischgl – Inna (Bizztravel Sneeuwhoogte App)
inna_ischgl1401  

“De Bende van Ellende” in Hinterglemm
bendeellendehglemm1401 

Michael Voss in de Trois Vallées (here I come!)
michaelvoss1401

Morgenochtend weer spannend. De kaarten zijn leuk momenteel. Happy discussie!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

69 reacties

Gesloten voor reacties.