Boek nu de ideale gezinsvakantie in het Montafon.

Wandelen, fietsen, uitrusten aan een prachtig hutje en genieten van het uitzicht!

De perfecte bestemming voor een leuke fietsvakantie in de zomer.

Beleef een sportieve zomervakantie in het prachtige Montafon.

Nog heel even op en top winters in Oostenrijk getuige deze kiek

check ook eens

9 Reacties

 1. Jorne schreef:

  Nieuwste GFS niet best.. morgen nieuw weerbericht, nieuwe kansen!

 2. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Gfs heeft ook vanmorgen geen mooie kaarten voor ons!GEM laat wel zien hoe het moet,met een mooie sneeuwrijke run voor de Alpen zeg.Kijken of Ec hier ook in mee gaat zo

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Slot GFS inderdaad niet best maar kijkende naar eerste 240/300 uur valt ’t nog best mee..
   Dynamiek is volop aanwezig in deze run en dus ook de sneeuwmomenten. 850 hPa nulgradengrens (en lager) steeds vaker over de Alpen…
   Alles verder dan 240 uur veranderd sowieso nog 25 keer…

 3. Spyfromthesky schreef:

  Ik vrees voor de L.L. geduld hebben tot en met 15 december. Daarna zou de winter wel toe moeten slaan. De kou overvalt ons dan weer omdat we van een te warme fase vandaan komen.

  En over het algemeen is het niet de vlinder in China die ons weer beïnvloed, maar eerder een vlinder in Brazilië! Maar ja, als daar zoveel natuur verdwijnt, zijn er dan nog wel die vlinders?!

  Mijn hoop is toch op een omslag richting de volle maan in december. En dan echt een verbreking van de patronen. En ja, mocht het rond de 16 december echt goede weerkaarten geven, dan ga ik denken aan 1996/1997.

  Spyfromthesky (Arnold)

  • Mark (Breda) schreef:

   Een herhaling van 96/97 zou prachtig zijn. IJskoude start van januari toen. Prachtig geschaatst op de grote waterputten hier in de omgeving. Heerlijk.

 4. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Ec komt wederom met prachtige glijbaan richting de Alpen volgend weekend door opbollend azorenhoog

 5. Jopie schreef:

  De GFS lijkt op het eerste oog tegen te vallen inderdaad. Maar door het meanderen van de straalstroon (wel minder dan eerdere runs) toch een aantal flinke sneeuwmomenten met tot redelijke sneeuwgrens regelmatig rond de 1000 meter. De sneeumomenten 7 en 9 december komen nu herhaaldelijk terug. IN verre meteofictioen de grote klapper 12-12 in de GFS.

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/news_18120906_18113000.gif
  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/news_18121212_18113000.gif

  Een westcirculatie is voor de alpen niet slecht als deze stevig gaat meanderen lijkt me. Maar het mooiste is natuurlijk een oceaanblokkade. Die heb ik in de GFS al een tijdje niet meer gezien.

 6. joke,riederalp schreef:


  Gisterenmiddag weer aan gekomen in Riederalp. Er ligt een klein wit onderlaagje in het dorp dus prima. De volgende dagen met name maandag is het nog billenknijpen om evt regen te overleven. De latere voorspellingen wisselen per uur! Sneeuw of natte drek. We zullen het zien maar duimen kan geen kwaad.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.