Sneeuwverwachting tot maandagmiddag

Hierboven de laatste berekening voor wat er zondag gaat vallen. Verrassend hoe het nog wintert van Rusland tot op de Balkan. De Alpen zijn puur door hun hoogte de vooruitgeschoven post van de gebieden met koud landklimaat. Na maandag verdwijnt de bewolking gelidelijk en is het in steeds meer skigebieden grand beau tot aan het einde van deze wintersportweek.

En hoe wordt de week vanaf de 18e?

[fbphotos id=369143856453159]

Het GFS model zit nog steeds op het spoor van mooi weer tot eind maart aan toe! Gisteren gaf ik al aan dat we daar niet blind op kunnen varen: op elk moment kan een depressie de opgeblazen ballon van het hoog doorprikken. In het ECMWF model gebeurt dat vanaf de nacht op zondag de 18e. In dat scenario kan het flink sneeuwen in de Alpen op zondag en maandag.

Wordt het een traditie om elke volgende wintersportweek met sneeuw op zondag en maandag te beginnen?


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

12 reacties

Gesloten voor reacties.