Sneeuwverwachting tot maandagmiddag

Hierboven de laatste berekening voor wat er zondag gaat vallen. Verrassend hoe het nog wintert van Rusland tot op de Balkan. De Alpen zijn puur door hun hoogte de vooruitgeschoven post van de gebieden met koud landklimaat. Na maandag verdwijnt de bewolking gelidelijk en is het in steeds meer skigebieden grand beau tot aan het einde van deze wintersportweek.

En hoe wordt de week vanaf de 18e?

[fbphotos id=369143856453159]

Het GFS model zit nog steeds op het spoor van mooi weer tot eind maart aan toe! Gisteren gaf ik al aan dat we daar niet blind op kunnen varen: op elk moment kan een depressie de opgeblazen ballon van het hoog doorprikken. In het ECMWF model gebeurt dat vanaf de nacht op zondag de 18e. In dat scenario kan het flink sneeuwen in de Alpen op zondag en maandag.

Wordt het een traditie om elke volgende wintersportweek met sneeuw op zondag en maandag te beginnen?


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

12 reacties

Gesloten voor reacties.