Als dit weerbericht alleen het weer van de komende week in de Lage Landen zou beschrijven dan zou ik snel klaar zijn. Hoe anders is dat in andere delen van de wereld. Met name winterstorm Atlas houdt de gemoederen bezig. Een en ander kun je ook nalezen in mijn bericht van afgelopen donderdag avond. Helaas had ik toen nog geen verse foto’s, maar die heb ik nu wel. En ook vandaag zullen er zeker nog mooie foto’s op internet gepost worden. Tip: kijk op twitter #atlas of op The Weather Channel. Of google op “winterstorm Atlas” en ga naar de afbeeldingen. Zie je een mooie, knal ‘m in de reacties. Veel succes.

 [metaslider id=24447]

Hier dan wat verse foto’s. Mijn winterhart gaat hier sneller van kloppen. Wat een heerlijke plaatjes. Helaas moeten wij nog even wachten om dit soort plaatjes te schieten. In geen velden of wegen is er enige vorm van winter bij ons te bespeuren. Niet hier, maar ook niet in de Alpen. Vorig jaar hadden we al 2 Alpendumps achter de kiezen. Dit jaar wordt ons geduld danig op de proef gesteld. Maar een ding weet ik zeker: van uitstel komt geen afstel. En je moet maar zo denken, wat er nu niet valt kan straks wel vallen. Koning Thialf is z’n Europese spaarpot vol aan het stoppen met sneeuw en vorst en hij schudt dat varkentje vanaf half november gewoon leeg boven de Alpen en de Lage Landen. Mij best! 

En ook in het noordoosten van Turkije is de eerste sneeuw al gevallen zoals we in deze video kunnen zien. Van de week was het ook aan de Turkse kusten erg slecht weer. Ik zag vrienden van mij op Facebook, die op het ogenblik in Marmaris vakantie vieren en met een deken op het terras zitten. Brrrrrr.

 [metaslider id=24451]

Het rustige herfstweer in de Lage Landen kabbelt lekker verder met een “touch of summer”. Je merkt natuurlijk wel dat we in de herfst zitten. De dagen worden korter en in de ochtend is het vochtig dat zich kenmerkt door mist. Overdag wordt het de komende dagen gewoon lekker. In de ochtend zoals gezegd plaatselijk wat mist, die soms best wel eens hardnekkig kan zijn en overdag hier en daar een vriendelijk wolkje, maar over het algemeen overheerst de zon. De temperaturen liggen rond de 16-17 °C. Geen neerslag van betekenis tot aan het volgende weekend. En daar is het weer voor de Lage Landen mee behandeld. 

 [metaslider id=24458]

En de Alpen. Nou eigenlijk hetzelfde laken en pak. Een copy/paste van het weer in de Lage Landen. Alleen het zuiden en het westen zijn gevoelig voor wat neerslag deze week. Gewoon regen. Pas op grote hoogte kan er wat sneeuw vallen. De kaarten van de ECMWF en de GFS onderstrepen dat. Tot en met donderdag algehele eensgezindheid met een knaller van een herfst hoog. De presentatoren van het RTL Weer en de KNMI kunnen een paar dagen vrij nemen en tijdens de uitzendingen gewoon een bandje laten draaien. Drie trefwoorden kunnen wat mij betreft dan 5 dagen lang herhaald worden: morgen en mooi weer. Tja, in de winter deze constellatie en we schaatsen tot april.

En dan gisteren in het het bos van Bilthoven kwam ik dit huisje tegen. Wat een mooie creatie van de natuur. Ik dacht in mijn verbeelding nog net het puntmutsje van de bewoner te zien. Of was het z’n sjaaltje, die hij alvast om had om zich voor te bereiden op een strenge winter. Dat sjaaltje gaat deze week nog even terug op het kapstokje om het in te ruilen voor een kort broekje. 😛 Flauwekul natuurlijk en wellicht draaf ik wat door in mijn beeldspraak. Wat ik wil zeggen: geniet nog maar lekker van het fraaie herfstweer de komende week.  Fijn weekend allemaal.

BTW: tegenwoordig zit ik ook op twitter: @weermanronaldo


Ronaldo

Ronaldo: Geboren in 1968, Amsterdammer maar voornamelijk Purmerender. Trotse vader van Mikey en trotse WSWM weerman. All season freak maar voornamelijk winter. Skiën, fietsen en voetbal. Absolute levensgenieter & traveler! USA & Afrika maar zeker ook verrassend mooi Canada.

65 reacties

Gesloten voor reacties.