aspensporaningeknights

Geef je baby de naam van een skigebied. Het artikel met “cute baby” Aspen Spora ging viraal. Hierboven zie je hem bij een doodssprong (perfect geland zie hieronder) op de Livigno Nine Knights eerder deze maand. Hier nu even de meest spectaculaire video’s van het event op een rij.

https://www.youtube.com/watch?t=v=el4_lALl72k

De big air dag!

En een battle tussen skiër en …. skateboarder…

En dat is dus de kleine Aspen over een hele grote schans. Petje af. Wil je je baby dus ook zo zien eindigen… noem hem dan Livigno!

livigno2004

Eerlijk is eerlijk: Livigno heeft er al eens fraaier uitgezien eind april. Duidelijk geen zuidkantseizoen. En toch zou het in het afsluitende weeikeinde weer helemaal mooi wit kunnen zijn. Zie weerbericht!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Gesloten voor reacties.