Medio maart de locatie van Dutchweek Italia: Sestrière. Mooie sneeuw. Zin in. Kan wel blijven liggen. Het kwik komt hier op deze hoogte niet meer boven de 5ºC uit.

https://twitter.com/Tomster72/status/1057187738955460609

Oven nog een blik naar Frankrijk. Veel schade aan bomen omdat het blad nog niet gevallen is. Viel me in Nederland ook op. Nu weer in Oostenrijk.

Hier de weerkaart vanochtend: de sneeuwval aan de zuidkant gaat door. Mooi setje webcamplaatjes gemaakt ervan:

Allemaal aan de westkant. Zuidelijke Franse Alpen doen mee. Breuil-Cervinia en Zermatt wederom koninklijk.

Is het teflon? Niet voor de Lage Landen. Wel voor de Alpen. De weerkaart voor volgende week zaterdag.

En dan een dikke week vooruit toch een koufrontje met sneeuw vanaf 1000m. Beetje glijbaanachtig maar het hoog neemt het meteen over.

In mijn omgeving in Oostenrijk dit plaatje: droog droog droog. En zeer warm op 1000m in de Föhn. De al gemaakte pistes gaan lijden. Ik ga dat observeren. Wat doet de sneeuw in deze condities met een laag staande zon. Later meer!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

6 reacties

Gesloten voor reacties.