yogaDit plaatje uit Les Arcs in Paradiski symboliseert 100% lenteskiën in Frankrijk. Het is een seizoen om rustiger van je al veel langere dag te genieten. ’s Ochtends vroeg ga je de piste op. Als het kwik ’s middags oploopt is het tijd om te gaan ontspannen en wellicht te kiezen voor activiteiten die worden aangeboden. Eerst even een blik op de weerkaarten. Dan het intussen gebruikelijke wekelijkse rondje Franse skigebieden.

uitgangssituatie

Uitgangssituatie: Sneeuw in Spanje

Dit is waar we vandaag starten. Met opmerkelijke sneeuwval tot diep in Spanje. Aan de andere kant van die as stroomt juist zachte lucht recht uit de Sahara naar Zuid-Duitsland. Op de pistes kun je misschien een verkleuring gaan zien door Saharastof.

morgenochtend

Vrijdagochtend sneeuw in Franse bergen

Morgenochtend is de as van het systeem verschoven en zitten de Franse Alpen en de Pyreneeën in een noordoostelijke stroming met lichte sneeuwval boven 1500m.

weekeinde

In weekeinde zonnig en zacht

In het weekeinde lost de bewolking grotendeels op en is het zacht aangenaam skiweer. Typisch dus weer om niet langer dan tot 14 uur te skiën en dan andere dingen te gaan doen.

donderdagavond

Vermoedelijk vanaf donderdag nieuwe sneeuwval

Een nieuwe golf van kou stroomt over Spanje uit naar de Middellandse Zee en brengt uiteindelijk vanaf donderdag 7 april sneeuw naar de Alpen. Dit kan mogelijke enkele dagen aanhouden bij een sneeuwgrens die lager of zelfs veel lager dan 1500m kan uitpakken. Al met al blijven de condities goed. Tijd om eens een rondje te maken en te zien wat er allemaal te doen is!

Megève
megeve3103

In het noorden in Megève aan de voet van de Mont Blanc zien we gewoon perfecte pistecondities met nu weinig mensen op de piste: dat is misschien wel het grootste voordeel van skiën in de lente. Er is geen drukte meer en je ontmoet andere fanatiekelingen die tot het gaatje willen gaan van het skiseizoen.

Les Arcs

Je peux pas j’ai #yoga ! Le saviez-vous ? : Si vous avez besoin d’un moment de #détente, l’espace #mille8 vous…

Geplaatst door Les Arcs op woensdag 30 maart 2016

Hier nog even de originele Facebook link van Les Arcs van de yoga in de sneeuw.

Méribel

ZEN ALTITUDE – 2 au 9 AVRIL 2016ZEN ALTITUDE – 2 au 9 AVRIL 2016Du 2 au 9 avril, Méribel vous offre une sortie de l’hiver tout en douceur.Neige et soleil subliment notre montagne à l’unisson, écrin parfait de plénitude. Siestes sonores, cours de yoga géant, massages en terrasses, jacuzzi aux sommets … Détendez-vous, ressourcez-vous, énergétisez-vous !Plus d’infos -> http://loisirs-evenements.meribel.net/zen-altitude.html– ZEN ALTITUDE – 2 to 9 APRIL 2016From the 2nd to the 9th of April, Méribel invites you to gently exit winter.Snow and sunshine enrapture our mountains together, the perfect setting. Snoozing on the slopes, giant outdoor yoga classes, massages on the sun drenched terraces, jacuzzis on the summits… Relax, rejuvenate, and energize yourself!More infos -> http://activities-ski-resort.meribel.net/zen-altitude.html

Geplaatst door Méribel, Coeur des 3 Vallées (Official) op zaterdag 26 maart 2016

In Méribel in de 3 Vallées begint nu bijna het Zen Altitude festival: yoga, ontspannen met meditatieve muziek, massages en zen food.

Les Menuires

CHAMPIONNATS DE FRANCE[CHAMPIONNATS DE FRANCE]Dernier Jour ! Descente Hommes ce matin sur la piste des 4 Vents !Les résultats : http://goo.gl/F0QX8kLes photos : https://goo.gl/5Lw70u

Geplaatst door Les Menuires op woensdag 30 maart 2016

In Les Menuires was deze week het Frans kampioenschap alpineskiën. Geniet van bovenstaande video en zie hoe goed de condities zijn.

Trois Vallées Enduro

3 Vallées Enduro[J-4]Le 3 Vallées Enduro c’est dimanche ! Inscriptions en ligne jusqu’à midi et après en station :)Plus d’infos : http://www.les3vallees.com/enduro/The 3 Vallées Enduro is Sunday! Online registration until noon and after in the resort :)More infos : http://www.les3vallees.com/enduro/index.php?L=2

Geplaatst door Les Menuires op woensdag 30 maart 2016

In het grote skigebied van bovengenoemde plaatsen heb je aanstaande zondag 3 april een geweldig ski-evenement voor het grote publiek. Teams van drie personen skiën een grote toer door het immense skigebied. Iedereen kan meedoen. Je vertrekt en eindigt in jouw skidorp. Er zijn categorieën voor amateurs, pro’s en gezinnen. Je betaalt 20 euro voor deelname en daarvan gaan 3 euro naar een goed doel. Als deelnemer profiteer je van alle activiteiten op verschillende stations onderweg van big airbag tot skicross. Iedereen kan ook genieten van een heerlijk Savoyaards buffet. Het evenement wordt al 10 jaar georganiseerd samen met Salomon. Maar liefst 1500 mensen doen mee! Doe je mee? Laat het ons weten…

Val Cenis

One of your days Val CenisLucas Sartore, sélectionné pour la finale du challenge #Oneofyourdays, de Candide Thovex. La suite prochainement.

Geplaatst door VAL CENIS op dinsdag 29 maart 2016

De videoserie One of those days van Candide Thovex maakt furore. Daar is ook een wedstrijd van gemaakt om zelf soortgelijke filmpjes op te nemen. Hierboven zie je de inzending vanuit Val Cenis in de Maurienne.

Les 2 Alpes

Et oui la montagne c’est beau même quand il y a des nuages ! <3 Mountains are beautiful even when it’s cloudy! © Andrej Gasteovski.

Geplaatst door Les 2 Alpes op woensdag 30 maart 2016

Hoe mooi ligt Les 2 Alpes er nog bij! Droomachtig gewoon. En als de voorspellingen uitkomen is het volgend weekeinde weer even wat frisser en is alles weer winters wit in dit hoog gelegen skigebied in de Isère.

Puy St. Vincent
puy3103

Wat verder naar het zuiden in Puy St. Vincent is ook alles top!

Montgenèvre

Making Of – Le Printemps du Ski – Offre “Rio Z’Ensemble” !!![LE PRINTEMPS DU SKI – EPISODE 2]Découvrez le Making-Of de l’offre “Rio Z’Ensemble” !!!#Montgenèvre #MyMontgenèvre #MontgenèvreExpérience

Geplaatst door Montgenèvre op woensdag 30 maart 2016

In Montgenèvre wordt men ook vrolijk van de lente getuige bovenstaande video.

Vars

OFFICIEL – Record du monde de KL – Full Story3 records du monde consécutifs chez les hommes, un record du monde chez les femmes… Voici le film d’une journée historique pour Vars et le ski de vitesse ! 🙂 <3[ #FouDeVars ]

Geplaatst door VARS la Forêt Blanche op maandag 28 maart 2016

In de Alpes Maritimes heb je het skigebied Vars. Daar zijn net weer de wedstrijden speedskiën gehouden. Mis deze video niet!

peyragudes3103

Tenslotte de Pyreneeën. Bewolkt vandaag. Een uitstekend sneeuwseizoen. De liften draaien nog tot 3 april met pistes in topconditie. In de Alpen blijven de meeste skigebieden nog enkele weken langer open met Val Thorens als uiterste. Hier draaien de liften tot 8 mei!

 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

6 reacties

Gesloten voor reacties.