Sils in het Engadin

Natuurlijk ben ik verliefd op het Zwitserse Engadin. Mooier bestaat niet op aarde. En de skigebieden zijn ook tof. Op dit moment kijken we er wat vaker na het waanzinnige bericht dat het Engadin de meeste sneeuw in de eerste helft van november had sinds het begin van de metingen in 1864. Nou het is 14 november en het sneeuwt er weer flink.

Een klein gebied aan de zuidkant heeft dikke sneeuw op dit moment boven 1500m. Lokaal is het al een beetje wit op 1000m.

Natuurlijk komt er ook wat over de hoofdkam heen zoals we hier zien in Sölden. Het is voor de komende dagen voor het laatst dat het sneeuwt in de Alpen. Ook de rest van Europa wordt droog.

Dit is de neerslag tot woensdagmiddag. Op dit moment zie ik de berekende sneeuw in Piemonte niet vallen. Het is dus meer richting midden van de Alpen verschoven. De warme Middellandse Zee produceert aanhoudend regen. We kunnen verder nog amper vooruit kijken. Te veel ruis op de lijn. Fijne zondag.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Tjeerd · 15 november 2021 op 19:37

Mooi bericht weer Hajo!
Op vakantieweer.nu is ene Hans jou de gek aan het aansteken. Sorry, maar keek even op hun site. Hij zegt dat jij alle berichten van hen kopieërt. Zielig toch.

    Hajo · 15 november 2021 op 22:40

    Je mag daar letterlijk terugkoppelen dat ik nog nooit nog niet eens een keer op die website heb gekeken. Dat zweer ik op het graf van mijn vader. En het gaat ook nog gebeuren. Kijk ook zelden of nooit op fantastisch Oostenrijk of alpenweerman.nl. Eigenlijk nooit maar niet principieel. Met dat vakantieweer is het principieel. Daar kijk ik principieel niet.

    Tim · 16 november 2021 op 19:17

    Dat is niet correct!

Tjeerd · 16 november 2021 op 18:43

Groot gelijk Hajo.Begrijp je helemaal, zeker voor wat betreft vakantieweer.nu.Over de andere weersites kan ik niet oordelen.

Gesloten voor reacties.