Sils in het Engadin

Natuurlijk ben ik verliefd op het Zwitserse Engadin. Mooier bestaat niet op aarde. En de skigebieden zijn ook tof. Op dit moment kijken we er wat vaker na het waanzinnige bericht dat het Engadin de meeste sneeuw in de eerste helft van november had sinds het begin van de metingen in 1864. Nou het is 14 november en het sneeuwt er weer flink.

Een klein gebied aan de zuidkant heeft dikke sneeuw op dit moment boven 1500m. Lokaal is het al een beetje wit op 1000m.

Natuurlijk komt er ook wat over de hoofdkam heen zoals we hier zien in Sölden. Het is voor de komende dagen voor het laatst dat het sneeuwt in de Alpen. Ook de rest van Europa wordt droog.

Dit is de neerslag tot woensdagmiddag. Op dit moment zie ik de berekende sneeuw in Piemonte niet vallen. Het is dus meer richting midden van de Alpen verschoven. De warme Middellandse Zee produceert aanhoudend regen. We kunnen verder nog amper vooruit kijken. Te veel ruis op de lijn. Fijne zondag.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

4 reacties

Tjeerd · 15 november 2021 op 19:37

Mooi bericht weer Hajo!
Op vakantieweer.nu is ene Hans jou de gek aan het aansteken. Sorry, maar keek even op hun site. Hij zegt dat jij alle berichten van hen kopieërt. Zielig toch.

    Hajo · 15 november 2021 op 22:40

    Je mag daar letterlijk terugkoppelen dat ik nog nooit nog niet eens een keer op die website heb gekeken. Dat zweer ik op het graf van mijn vader. En het gaat ook nog gebeuren. Kijk ook zelden of nooit op fantastisch Oostenrijk of alpenweerman.nl. Eigenlijk nooit maar niet principieel. Met dat vakantieweer is het principieel. Daar kijk ik principieel niet.

    Tim · 16 november 2021 op 19:17

    Dat is niet correct!

Tjeerd · 16 november 2021 op 18:43

Groot gelijk Hajo.Begrijp je helemaal, zeker voor wat betreft vakantieweer.nu.Over de andere weersites kan ik niet oordelen.

Gesloten voor reacties.