sneeuwverwachting 22 januari

Klik voor grotere kaart

Hierboven de berekening van Meteoexploration.com voor de sneeuwverwachting de komende 3 dagen. Tot woensdagmiddag. Kijk op die site voor de 3 x24 uur apart. Binnen de GFS12u kan er woensdag in de Franse Alpen nog wat centimeters meer vallen. Ga eens zitten voor alle kaarten van de Wintersport Weerkamer hieronder dan zie je langs verschillende variabelen de winterinval komend weekeinde gebeuren. Grappig is dat er vrijdag nog een langgerekt smal koufront uit het westen! wat sneeuw naar Duitsland en de Alpen kan brengen, waarna in de LL sneeuwbuitjes mogelijk zijn de Ardennen een mooi laagje kunnen krijgen voordat de wind 180 graden draait en er ineens droge kou uit het oosten wordt aangevoerd.

Natuurijs
En ga vanaf nu ook dagelijks op de schaatsknop klikken en kijk wat de ijspluimen doen! Er komt praktisch zeker ijs dat minstens enkele dagen zal blijven liggen. Maar hoe dik gaat dat ijs worden? De kansen dat we kunnen gaan schaatsen op natuurijs in de LL zijn nu tenminste 50%. Ik ben inmiddels mijn vrouw aan het overhalen straks op die foto in zwembroek óp het ijs, naast mij in bikini te poseren. Keep you posted! Alles gaat afhangen van waar de hogedrukkernen gaan liggen en hoe actief de depressie boven de Middellandse Zee wordt.

Cliff jump
Les Arcs was heerlijk vandaag. Schitterend uitzicht op de Italiaanse kant van de Mont Blanc. Als enige van de groep de hele dag met mijn GoPro2 achter fullprof freeskiër Thibaud Duchosal (mooi spul van Blizzard & Technica) aan geskied door kniediepe al wat zware poeder inclusief 4 meter hoge cliff jump. Dit binnen mijn filosofie dat juist offpiste een goede warming-up is en een goede wake-up call voor je eerste skidag. Een zwarte piste als eerste run van de dag doet het hem ook! Hoe meer concentratie is vereist, hoe wakkerder je wordt en hoe meer je spieren worden geactiveerd. Een soepele skistijl en een goede basisconditie is dan natuurlijk wel vereist.

Hieronder mooie foto’s van Eric uit de SkiWelt van de laatste dagen en de nieuwste Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads…

Eric op en rondom camping Brixen im Thale (nu weer op weg naar huis)
[fbphotos id=334816296552582]

Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads
[fbphotos id=334631553237723]


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

14 reacties

Gesloten voor reacties.