sneeuwverwachting 22 januari

Klik voor grotere kaart

Hierboven de berekening van Meteoexploration.com voor de sneeuwverwachting de komende 3 dagen. Tot woensdagmiddag. Kijk op die site voor de 3 x24 uur apart. Binnen de GFS12u kan er woensdag in de Franse Alpen nog wat centimeters meer vallen. Ga eens zitten voor alle kaarten van de Wintersport Weerkamer hieronder dan zie je langs verschillende variabelen de winterinval komend weekeinde gebeuren. Grappig is dat er vrijdag nog een langgerekt smal koufront uit het westen! wat sneeuw naar Duitsland en de Alpen kan brengen, waarna in de LL sneeuwbuitjes mogelijk zijn de Ardennen een mooi laagje kunnen krijgen voordat de wind 180 graden draait en er ineens droge kou uit het oosten wordt aangevoerd.

Natuurijs
En ga vanaf nu ook dagelijks op de schaatsknop klikken en kijk wat de ijspluimen doen! Er komt praktisch zeker ijs dat minstens enkele dagen zal blijven liggen. Maar hoe dik gaat dat ijs worden? De kansen dat we kunnen gaan schaatsen op natuurijs in de LL zijn nu tenminste 50%. Ik ben inmiddels mijn vrouw aan het overhalen straks op die foto in zwembroek óp het ijs, naast mij in bikini te poseren. Keep you posted! Alles gaat afhangen van waar de hogedrukkernen gaan liggen en hoe actief de depressie boven de Middellandse Zee wordt.

Cliff jump
Les Arcs was heerlijk vandaag. Schitterend uitzicht op de Italiaanse kant van de Mont Blanc. Als enige van de groep de hele dag met mijn GoPro2 achter fullprof freeskiër Thibaud Duchosal (mooi spul van Blizzard & Technica) aan geskied door kniediepe al wat zware poeder inclusief 4 meter hoge cliff jump. Dit binnen mijn filosofie dat juist offpiste een goede warming-up is en een goede wake-up call voor je eerste skidag. Een zwarte piste als eerste run van de dag doet het hem ook! Hoe meer concentratie is vereist, hoe wakkerder je wordt en hoe meer je spieren worden geactiveerd. Een soepele skistijl en een goede basisconditie is dan natuurlijk wel vereist.

Hieronder mooie foto’s van Eric uit de SkiWelt van de laatste dagen en de nieuwste Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads…

Eric op en rondom camping Brixen im Thale (nu weer op weg naar huis)
[fbphotos id=334816296552582]

Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads
[fbphotos id=334631553237723]


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

14 reacties

Gesloten voor reacties.