Het wordt steeds een klein beetje waarschijnlijker dat de winter naar je toe komt deze winter. Al worden we straks opgesloten met een avondklok kun je tenminste nog uit het raam kijken naar de sneeuwvlokken onder een lantarenpaal. Hoe en wat precies blijft afwachten omdat het een rommelige situatie is op de weerkaarten.

Maar ja, voor zo’n hoofdrun kom je dus wel je bed uit! Met die slinger die ik gisteren benoemde rond 19 of 20 januari kunnen we daarna in echt aanhoudend winterweer terecht komen. En dan niet van het droge Siberische type maar van het sneeuwrijke soort. Op de kaart bovenaan zie je in de noordelijke provincies 20cm bij elkaar komen. Hoe dat zo?Tot zo ver de videoanalyse. Ga ik vaker doen.

Het Europese model doet toch en beetje hetzelfde. Ook die slinger, ook die smakelijke voortzetting.

Met ook in het Europese model enkele sneeuwpieken in Nederland met de mooiste kans op en sneeuwdek juist aan het einde van die slinger.

Kijk op die manier dus. Vanavond of vanmiddag al zeker weer een bericht!

Donaties blijven welkom om dit plekje op internet open te houden!

Doneer

Persoonlijke informatie

Inloggen om te reageren, doe je via deze link.

Categorieën: Video

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

14 reacties

Tonton · 12 januari 2021 op 11:55

KNMI gaat nog niet helemaal mee zo te zien 🙂

dinsdag 19 januari tot en met dinsdag 26 januari
Grote kans (70-80%) op voortzetting van het wisselvallige weertype met maximumtemperaturen die waarschijnlijk (iets) onder normaal liggen. Er is 20-30% kans op een overgang naar een droog en koud weertype.

  Bjorn14 · 12 januari 2021 op 12:18

  Ze zeggen nog wel ‘(iets) onder normaal’. Dus van te warm weer gaan ze eigenlijk helemaal niet uit.

   Leo H · 12 januari 2021 op 12:28

   Het nieuwe normaal, hè

Kirsten_dl · 12 januari 2021 op 12:44

Voorpret; leuk, spannend, afwachten…
Maar het echte werk ? Nah… Dat moeten we voorlopig rustig afwachten.
Kijkend, met het water haast in de ogen, naar andere landen doet het wederom verschrikkelijk pijn om zien dat de LL momenteel wederom naast de pot pissen.
Gewoon koud kwakkelweer. Heb dagje vrij vandaag dus meende ik richting Ardennen te rijden maar vanwege de voorspelde portie warm water ben ik thuis gebleven.
En kijk; het regent niet en de zon brak zonet doorheen het wolkendek.
Is dat nou weeral pech hebben of slecht ingecalculeerd ?
Maar goed, doen we vanmiddag wel een rondje fietsen in de omgeving.
Een kinderhand is snel gevuld namelijk. 🙂

Jeroen · 12 januari 2021 op 13:51

Jij laat je toch niet opsluiten Hajo ?

  Hajo · 12 januari 2021 op 14:18

  Hoe bedoel je?

   Kirsten_dl · 12 januari 2021 op 15:01

   Ik vermoed dat @Jeroen hierop doelde, wat jij schreef in het artikel :
   “Al worden we straks opgesloten met een avondklok kun je tenminste nog uit het raam kijken naar de sneeuwvlokken onder een lantarenpaal.”

   😉

    jeroen · 12 januari 2021 op 15:44

    Nou nee hoor, Hajo lijkt me niet een type die zich laat “kooien” als een vogeltje in een volière. En als je mijn mening vraagt, dit zou voor mij ook een stap te ver wezen. De betutteling van de overheid gaat mij betreft dan een enorme grens te over. Ik kan heel goed mijn eigen verantwoordelijkheid bepalen en allerlei voorzorgsmaatregelen nemen om mezelf en anderen niet te besmetten, maar ik laat me niet “kooien” door de overheid als ik avonds een wandeling wil maken.

     Kirsten_dl · 12 januari 2021 op 16:52

     Hoezo zelf allerlei maatregelen nemen waardoor jij anderen niet zou besmetten ?
     Ben jij ziek dan ? Een besmettelijke ziekte in de vorm van Lepra, aids, pokken, hondsdolheid, vogelgriep ?
     Ik vermoed dat jij geen enkele van deze ziektes draagt dus vanwaar die drang om mensen tegen jezelf te beschermen ?

Marie · 12 januari 2021 op 17:09

Heel leuk en leerzaam je video! Fijn als je die erin houdt de komende tijd!

Martijn · 12 januari 2021 op 17:56

Graag die analyse videos erin houden erg leerzaam!

Marcel van der Graaf · 12 januari 2021 op 20:15

Mooi bericht met een mooie analyse op de video. Dit is wat ik in ieder geval weer graag zie op deze site. Dank hier voor en ga zo door.

Aart · 12 januari 2021 op 22:32

In je video zie je de sneeuwval in de nacht van zaterdag op zondag ook, alleen wordt dat niet aangestipt.
ECMWF blijft het consistent aangeven: https://i.postimg.cc/SxGrS15P/XCHARTS-ECMWF-12-1-2020-12z.jpg
GFS en ICON doen ook mee. Wordt zondagochtend vroeg op om er van te genieten, want er achteraan komt regen.

Gesloten voor reacties.