Ongelofelijke meteofiction voor de zuidkant momenteel en dat bovenop de meteorealiteit van de afgelopen tijd waarin er al meters sneeuw vielen boven 1500m. De komende tijd gebeurt het eerder boven 2000m wat betekent dat de topskigebieden zoals Breuil-Cervinia en Livigno nog eeuwig vooruit kunnen. Tot in de zomer misschien?

Hierboven wat er aan de noordkant wordt verwacht. Leuk: een beetje sneeuw net voor Pasen nog boven 1000m. Dan een zonnig Paasweekeinde en dan is het seizoen klaar voor deze winter.

En nu dan de zuidkant. Geprikt ergens in Zuid-Zwitserland. Werkelijk apocalyptische neerslag die boven 2000m als sneeuw zal vallen. Ook dat mooie Paasweekeinde trouwens. En dan daarna de volle bak. Een zeer goed gletsjer seizoen al met al.

Afsluitend nog even een video van al dat neerslag geweld!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.