sneeuwverwachting donderdag

Sneeuwverwachting donderdag

Vanochtend is het alweer genieten van de webcams met een prachtig spel van zon en wolken boven een verse laag sneeuw. Zeker ook aan de zuidkant van de Alpen zoals deze plaat van de Seiseralm bewijst. Morgen zijn de wolken weg en wordt het echt puur genieten. Dan donderdag nog eens sneeuwhoeveelheden zoals op de kaart hierboven. 

Schitterende skiweek!
Daarna klaart het  op. Vrijdag nog veel wolken in de Alpen en dan neemt de zon het over. Ook in Nederland! Het wordt terrasjesweer. Het ECMWF-model laat het kwik aan de oostkant van de Alpen niet te ver oplopen door een koudebel boven Oost-Europa. In het GFS-model gaat ook Oostenrijk weer de zachte kant op, zij het niet zo zacht als afgelopen week. Een schitterende skiweek in het verschiet dus!    

Temperatuurverdeling Noordelijk Halfrond maandag

Noordelijk Halfrond maandag

In het GFS model dus de kou weg uit heel Europa, ook uit Scandinavië en Oost-Europa. Dan moet de kou dus elders zitten.  Kijk op bovenstaande kaart voor maandagmiddag en zie dat het Zwarte Zee gebied veel te koel blijft en hoe koud het in Azië, Canada en Alaska nog is. In Alaska is net de Iditarod, de zwaarste sledehondenrace ter wereld weer van start gegaan (zie hierr en hierr).   

Ondertussen stijgt de spanning over de Bizztravel fotowedstrijd…

[fbphotos id=367168836650661]

Mensen die niet buiten de boot willen vallen om kans te maken op de ballonvaart voor 2 personen beginnen nu ook foto’s op te sturen naar foto@bizztravel.nl. Als die stroom verder toeneemt ga ik alvast wat voorselecteren! Keep sending! 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

35 reacties

Gesloten voor reacties.