sneeuwverwachting donderdag

Sneeuwverwachting donderdag

Vanochtend is het alweer genieten van de webcams met een prachtig spel van zon en wolken boven een verse laag sneeuw. Zeker ook aan de zuidkant van de Alpen zoals deze plaat van de Seiseralm bewijst. Morgen zijn de wolken weg en wordt het echt puur genieten. Dan donderdag nog eens sneeuwhoeveelheden zoals op de kaart hierboven. 

Schitterende skiweek!
Daarna klaart het  op. Vrijdag nog veel wolken in de Alpen en dan neemt de zon het over. Ook in Nederland! Het wordt terrasjesweer. Het ECMWF-model laat het kwik aan de oostkant van de Alpen niet te ver oplopen door een koudebel boven Oost-Europa. In het GFS-model gaat ook Oostenrijk weer de zachte kant op, zij het niet zo zacht als afgelopen week. Een schitterende skiweek in het verschiet dus!    

Temperatuurverdeling Noordelijk Halfrond maandag

Noordelijk Halfrond maandag

In het GFS model dus de kou weg uit heel Europa, ook uit Scandinavië en Oost-Europa. Dan moet de kou dus elders zitten.  Kijk op bovenstaande kaart voor maandagmiddag en zie dat het Zwarte Zee gebied veel te koel blijft en hoe koud het in Azië, Canada en Alaska nog is. In Alaska is net de Iditarod, de zwaarste sledehondenrace ter wereld weer van start gegaan (zie hierr en hierr).   

Ondertussen stijgt de spanning over de Bizztravel fotowedstrijd…

[fbphotos id=367168836650661]

Mensen die niet buiten de boot willen vallen om kans te maken op de ballonvaart voor 2 personen beginnen nu ook foto’s op te sturen naar foto@bizztravel.nl. Als die stroom verder toeneemt ga ik alvast wat voorselecteren! Keep sending! 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

35 reacties

Gesloten voor reacties.