Sneeuwverwachting tot maandag

Elke dag of zelfs elke 6 uur kijken we in de Wintersport Weerkamer met spanning uit naar de nieuwste berekeningen voor de sneeuwaccumulatie en de sneeuwgrens. Vanochtend valt het niet mee, maar het weerbeeld is ongewijzigd en het Oostenrijks weerbericht spreekt gewoon over sneeuwbuien vanaf vrijdag. Ik denk dat pas donderdag “vast” zal staan hoeveel er gaat vallen in het weekeinde en dat een meevaller op maandag/dinsdag ook in het weekeinde nog uit de weermodellen kan rollen.

Ondertussen is het in de Alpen gewoon nog erg goed te doen. Als je tenminste geniet van wat voorjaarsskiën te bieden heeft. Doe iemand eens een blinddoek voor en zeg hem/haar dat hij een heerlijk glas melk krijgt en geef dan een slok jus d’orange. Degene zal de drank met een vies gezicht uitspugen. Zo is het ook met voorjaarsski. Ga je er met de verkeerde verwachting heen (een soort januaridroom van wintersport) dan smaakt het zuur en vies. Met de goede verwachting is het een droom!

Lees mee wat Ronaldo schrijft: 

Ronaldo@Filzmoos zegt:
26 maart 2012 om 16:47

Vanmorgen knalharde pistes. Samen met mn zoon (10) ff wat rondjes op snelheid gedraaid. Heerlijk. Pas tegen de middag werd deze zuidhelling boterzacht.

Na de lunch wederom de noordhellingen opgezocht. Daar gewoon tot laat in de middag perfecte firn. In de schaduwplekken gewoon knalhard. Nog ff genoten van de overweldigende zon en nu aan een biertje. Morgen weer een heerlijke dag voor de boeg. Later.

Overigens is het hier zo rustig, dat wij vanmorgen een privé piste tot onze beschikking hadden. Op alle terassen volop plek in de zon. Super!

Kijk! Dat is voorjaarski op zijn best!

Het GFS-model zit vanochtend op een nog kouder spoor dan gisteren…

Wordt het nog eens erg fris begin april? 
[fbphotos id=380636008637277]

Herinner je je gisteren dat kleine koude-uitbraakje op de kaarten? Vandaag staat dat er nog eens veel forser op. Het is een beetje zoals we straks in oktober weer speuren naar de eerste aanwijzingen voor echt winterweer. Welnu: vanochtend hebben we echt een mooie waarbij de Alpen echt nog even de winter ingaan rond 9 april! Het is meteofiction maar we blijven het volgen.

Afsluitend mooie illustratieve Bizz uploads… 

[fbphotos id=380635285304016]


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Gesloten voor reacties.