Sneeuwverwachting tot maandag

Elke dag of zelfs elke 6 uur kijken we in de Wintersport Weerkamer met spanning uit naar de nieuwste berekeningen voor de sneeuwaccumulatie en de sneeuwgrens. Vanochtend valt het niet mee, maar het weerbeeld is ongewijzigd en het Oostenrijks weerbericht spreekt gewoon over sneeuwbuien vanaf vrijdag. Ik denk dat pas donderdag “vast” zal staan hoeveel er gaat vallen in het weekeinde en dat een meevaller op maandag/dinsdag ook in het weekeinde nog uit de weermodellen kan rollen.

Ondertussen is het in de Alpen gewoon nog erg goed te doen. Als je tenminste geniet van wat voorjaarsskiën te bieden heeft. Doe iemand eens een blinddoek voor en zeg hem/haar dat hij een heerlijk glas melk krijgt en geef dan een slok jus d’orange. Degene zal de drank met een vies gezicht uitspugen. Zo is het ook met voorjaarsski. Ga je er met de verkeerde verwachting heen (een soort januaridroom van wintersport) dan smaakt het zuur en vies. Met de goede verwachting is het een droom!

Lees mee wat Ronaldo schrijft: 

Ronaldo@Filzmoos zegt:
26 maart 2012 om 16:47

Vanmorgen knalharde pistes. Samen met mn zoon (10) ff wat rondjes op snelheid gedraaid. Heerlijk. Pas tegen de middag werd deze zuidhelling boterzacht.

Na de lunch wederom de noordhellingen opgezocht. Daar gewoon tot laat in de middag perfecte firn. In de schaduwplekken gewoon knalhard. Nog ff genoten van de overweldigende zon en nu aan een biertje. Morgen weer een heerlijke dag voor de boeg. Later.

Overigens is het hier zo rustig, dat wij vanmorgen een privé piste tot onze beschikking hadden. Op alle terassen volop plek in de zon. Super!

Kijk! Dat is voorjaarski op zijn best!

Het GFS-model zit vanochtend op een nog kouder spoor dan gisteren…

Wordt het nog eens erg fris begin april? 
[fbphotos id=380636008637277]

Herinner je je gisteren dat kleine koude-uitbraakje op de kaarten? Vandaag staat dat er nog eens veel forser op. Het is een beetje zoals we straks in oktober weer speuren naar de eerste aanwijzingen voor echt winterweer. Welnu: vanochtend hebben we echt een mooie waarbij de Alpen echt nog even de winter ingaan rond 9 april! Het is meteofiction maar we blijven het volgen.

Afsluitend mooie illustratieve Bizz uploads… 

[fbphotos id=380635285304016]


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

7 reacties

Gesloten voor reacties.