Montafon, een droom zowel in de zomer als winter.

Beleef een sportieve zomervakantie in het prachtige Montafon.

Les menuires
Lees verder >

Vakantiepret voor jong en oud!

Kleinwalsertal
Lees verder >

Met een skipas kunt u 48 gondels en liften naar de 2 landen op de berg brengen.

Nog aanzienlijke kans op sneeuwflatsen tijdens storm

check ook eens

55 Reacties

 1. Jorn schreef:

  Mooie berichten Hajo,
  Voor de lage landen helaas nog niet veel soeps, maar goed om te lezen dat het in de Alpen wel de goede kant op valt.

 2. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1581063326.jpeg[/img]
  Het ligt er allemaal weer strak bij! De eerste gaan al naar boven. Ik moet nog even wachten tot mijn wasmachine klaar is om alles lekker buiten te hangen. Nu de zon nog laag staat zie ik dat mijn ramen extreem vies zijn, het lijkt wel sahara zand! Toch maar even met schoonmaken de volgende storm afwachten.haha Nu windstil en min 1 graden.

  • Roland Bodegraven schreef:

   Wat een rijkdom. Het is dat ik co-ouderschap heb en er voor gekozen heb om alles voor haar te laten vallen (met liefde hoor en no hard feelings), maar als dit niet het geval was dan had ik er ook voor gekozen om naar de Alpen te trekken en daar mijn beroep uit te oefenen. Wie weet later. Ben nog jong. 🙂

 3. Tim j schreef:

  Wat is de sneeuwval grens de komende dagen. Ik vertrek morgen naar holzgau. 1100 meter. Die staat niet in het bericht.

 4. Roland Bodegraven schreef:

  Vriendin? Vertel! 🙂

 5. Hans schreef:

  Hoi Hajo,
  Op de achtergrond lees ik dagelijks je weerpraatje. Fantastisch om te zien hoeveel je losmaakt bij mensen. Ik ben niet zo’n reageerder maar het gaat nu kriebelen. Ik moet het weten…. Kun je al iets zeggen over de eerste voorjaarsvakantieweek in Portes du Soleil? (15 febr >) we gaan met ons gezin naar Les Crosets. Een klein dorp midden in het gebied aan de Zwitserse kant. Ik weet het is nog ver weg maar misschien kun je al wat vooruitzichten delen? Alvast bedankt! Gr. Hans

  • nils schreef:

   Hans, Het is gewoonweg nog vrij nutteloos… Maar het neigt naar een komen en gaan van depressies de komende 2 weken zoals Hajo hierboven al liet zien. Het kan echter ook zomaar meevallen zodat jullie de zon nog genoeg te zien krijgen. Een hele week neerslag en grijs bestaat gewoon bijna niet in dat deel van de alpen. Kwestie van geluk hebben.
   Les Crosets ligt wel super! Hoog genoeg voor sneeuwgarantie en als de zon er is, schijnt hij daar het eerst en het langs. Wij komen al 9 jaar op in de krokusvakantie in de PDS. Nog nooit een hele week neerslag gehad en nog nooit een hele week zon. Als je er nooit geweest bent en wat piste-tips wilt, mag je me best mailen.

   • Hans schreef:

    Een hele week zon of mist/slecht is inderdaad vrij uniek. Dank voor je reactie. Het kon natuurlijk zijn dat alle lichten op groen staan voor een week hogedruk ofzo. . Dat scheelt al aardig wat. Met een zonnetje ziet de winterwereld er altijd een stuk aantrekkelijker uit. Dank voor je aanbod maar zoonlief gaat mee en heeft als hobby het uitzetten van dagtochten met de kaart op schoot elke avond. Dus ik denk dat we wel aardig wat pistes zullen ontdekken in PDS.

    • nils schreef:

     Haha goed zo!! Veel plezier alvast. Hoop op een mooie mix van zon en verse sneeuw. Wij gaan de week na jullie dus een beetje sneeuw mag van mij wel 😉

 6. Frank schreef:

  Goed bericht Hajo

 7. Margriet Slager schreef:

  Jammer dat die storm analyse in het Duits is, had gisteren een hele fijne gelezen van ronaldo (in het nederlands) op een andere site. Geeft veel info! Mis dat hier nog altijd…

 8. Hjs schreef:

  https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200207_04838663

  Op verzoek, lees of negeer naar gelang uw interesse. Temperatuur record Argentijnse deel Antarctica.

 9. Franklyn schreef:

  Tim@: Sneeuwvalgrens schommelt op maandag tussen 1200-1500 in Oostenrijk dus kans op regen is daaronder zeker aannemelijk. Dinsdag echter een dalende sneeuwgrens in Oostenrijk richting 1100/1000 meter. Donderdag mogelijk ( is nog wel wat onzeker ) gevolg door nieuwe neerslagzone voor de Noordkant met NW stroming dus dalende sneeuwvalgrens tot in de dalen. Wel de aankomende week zoals door Hajo al beschreven veel wind/storm dus mogelijk dat veel liften aankomende maandag/dinsdag gesloten zullen blijven en vanaf woensdagmiddag lijkt de wind weer enigszins te gaan afnemen

  • Maarten schreef:

   Zeer groot verschil tussen gfs en de overige modellen. Gfs blijft keihard aan westelijke stroming op de Alpen houden met wisselende sneeuwgrens. Ook na volgende week zaterdag houdt dit aan.De andere modellen komen vanaf einde van de week met een Europees hoog waarbij in sommige berekeningen het erg warm wordt. Spannend!

 10. Filzmooser schreef:

  Warme lijntjes winnen het altijd van de koude….

 11. Wessel schreef:

  Zugspitze spierwit, machtig!en mensen, lekker thuis blijven. Is geen hol aan hier!
  https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1581079314.jpeg

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Mooie plaat !Alpen hebben gewoon een degelijke winter overal kan geskied worden en vandaag zijn de omstandigheden wederom GEWELDIG! ll Word niets helaas

 12. Hanjo Vd Berg schreef:

  Mooie analyse @Hajo! Dat zijn de mooie berichten om even lekker door te lezen.

  Ik ga duimen voor het GFS model. Lekker veel sneeuw bij relatief lage temp.

  En verder die storm kan natuurlijk van alles veranderen in de patronen. Dus vanaf maandag gaan we zien hoe de nieuwe kaarten geschud worden/zijn. Geniet van deze heerlijke zonnige dag. Stap nu lekker op de fiets

 13. Wouter schreef:

  Doe mij maar het Europees hoog. Lekker voorjaar ski en als je hoog genoeg zit is er voldoende sneeuw. Denk zelf dat we eerst de storm moeten verwerken voordat er iets te zeggen valt over eind volgende week (start 1e Krokus gangers).

 14. 'tkanvriezen schreef:

  Dit is de druppel! Ik kom hier om om dagelijks een kritische noot te lezen over de klimaathysterie. Schrijft Hajo ineens een weerbericht, daar kom ik niet voor. Ik haak af, mij zien ze hier niet meer!

  Geintje natuurlijk ; )

 15. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  https://twitter.com/i/status/1225089064019382272
  Bizarrr mooi dit wat een schouwspel ,onvoorstelbaar!

 16. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1581093288.jpeg[/img]
  Wederom een topdag.Nu windstil, plus 1 graden en bijna volle maan.

 17. Wessel schreef:

  Sleeplift bovenop de Zugspitze moest worden uitgegraven met een graafmachine door de vele sneeuw. Gaaf om te zien! [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1581094896.jpeg[/img]

  • Leo schreef:

   [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1581113893.png[/img]
   Viel me toevallig gisteren op: + ruim een meter de voorbije dagen waarvan zo’n 75 cm op dinsdag/woensdag!

 18. Jeroen schreef:

  Wat een prachtige krul…
  [IMG]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1581096497.png[/img]

 19. Jeroen amsterdam schreef:

  Ik kom niet verder dan windkracht 7 voor het midden van het land en misschien 9 aan de wadden. Telegraaf kopt ‘orkaankracht’ en de wedstrijd utrecht ajax gaat misschien niet door. Wat is er aan de hand met de mentaliteit in ons land.

  • 'tkanvriezen schreef:

   Waarschijnlijk zijn de Amsterdammers bang dat hun haar door de war gaat. Behalve Ten Hag dan…

  • Leo schreef:

   Tja. Mentaliteit is subjectief dus daar ga ik je niet tegenspreken. En met 7 respectievelijk 9 (hoewel niet misschien maar vrij zeker) zit je waarschijnlijk ook aardig goed, al zou het ook nog 8 en 10 kunnen worden. Verder doet de Telegraaf het inderdaad verkeerd: ze vertalen de snelheid van de windstoten naar de schaal voor de 10 minuten gemiddeldes. Maar daar staan ze niet alleen in; diverse media en regionale weermannen doen hetzelfde trucje, al dan niet bewust. De hevigheid en het gevaar zit hem echter niet in de gemiddelde wind maar toch wel juist in die windstoten. Vrij zeker zullen die op uitgebreide schaal, ook tot ver in het binnenland, tot 120 km/uur of meer pieken.

  • Harm schreef:

   Beetje jammer dat er alweer naar andere sites (toevallig dezelfde als gisteren) gelinkt wordt. Vind het altijd een beetje goedkoop om over de rug van de ene traffic te willen genereren voor een andere site..

   • Daniel schreef:

    Ik denk dat het geen traffic genereren is, maar een verwijzing naar een weerbericht in de stijl waar wswm ooit groot mee is geworden.
    En je zult toch ook toe moeten geven dat het gewoon een goed stuk is 😉

 20. Tim j schreef:

  Iemand nog advies voor morgen Welke route we moeten volgen naar holzgau voralberg. Ivm mischien veel baustelle op bepaalde wegen we denken zelf aan 3 en dan Frankfurt Stuttgart en recht naar beneden.

 21. Aart schreef:

  https://www.severe-weather.eu/mcd/explosive-cyclone-west-of-iceland-mk/
  Nog wat achtergrondinformatie over de aanstormende storm op zondag.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.