zell0802Jelte stuurt deze in uit Zell am Ziller vandaag. Schitterende plaat! Was het wat vandaag? Nog beetje te doen? En hoe wordt het morgen?

mega_mont-jura_la-faucille0802Breunis tipte deze uit de Jura. Ik heb er ff twee uitsnedes uitgemaakt!

montjuracrop0802a

Wauw! wat een perspectief!

montjuracrop0802b

En wat een lekkere skidag hier in de West-Alpen…

En Dan tipt ons de fraaie sneeuwval momenteel in de stad Rochester aan Lake Ontario in New York State. Van de webcamlink die hij deelde ff video gemaakt. Sneeuw een half uurtje geleden in Rochester aan Lake Ontario in New York State. Hier wordt het de komende dagen -30ºC!

ensvorarlberg0802

Waar het de komende dagen om zal gaan is de temperatuur op de hogere pistes die kan oplopen naar +5ºC volgens het Amerikaanse model en zelfs +9ºC in het Europese model. Hierboven het Amerikaanse model voor Vorarlberg. Beide modellen geven keurig al een afkoeling vanaf de 14e met in het Amerikaanse model leuke sneeuwval in de Franse Alpen en aan de westelijke zuidkant en in het Europese model zelfs een verrassende sneeuwsandwich. Is die warmte iets om je zorgen om te maken? Simpel antwoord: nee. Heerlijk. geniet ervan…. ik arriveer de 11e in Les Menuires en zal jullie live berichten wat het met de pistes en het landschap doet.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

21 reacties

Gesloten voor reacties.