zell0802Jelte stuurt deze in uit Zell am Ziller vandaag. Schitterende plaat! Was het wat vandaag? Nog beetje te doen? En hoe wordt het morgen?

mega_mont-jura_la-faucille0802Breunis tipte deze uit de Jura. Ik heb er ff twee uitsnedes uitgemaakt!

montjuracrop0802a

Wauw! wat een perspectief!

montjuracrop0802b

En wat een lekkere skidag hier in de West-Alpen…

En Dan tipt ons de fraaie sneeuwval momenteel in de stad Rochester aan Lake Ontario in New York State. Van de webcamlink die hij deelde ff video gemaakt. Sneeuw een half uurtje geleden in Rochester aan Lake Ontario in New York State. Hier wordt het de komende dagen -30ºC!

ensvorarlberg0802

Waar het de komende dagen om zal gaan is de temperatuur op de hogere pistes die kan oplopen naar +5ºC volgens het Amerikaanse model en zelfs +9ºC in het Europese model. Hierboven het Amerikaanse model voor Vorarlberg. Beide modellen geven keurig al een afkoeling vanaf de 14e met in het Amerikaanse model leuke sneeuwval in de Franse Alpen en aan de westelijke zuidkant en in het Europese model zelfs een verrassende sneeuwsandwich. Is die warmte iets om je zorgen om te maken? Simpel antwoord: nee. Heerlijk. geniet ervan…. ik arriveer de 11e in Les Menuires en zal jullie live berichten wat het met de pistes en het landschap doet.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

21 reacties

Gesloten voor reacties.