Maart 2017. Poederbaas freeride festival Val Thorens. In het midden als winnaar, de Vlaming Mathieu Verlinden. Links Yoram Terleth en rechts Roderik Sillevis, nummers drie en twee destijds. Zelf kwam ik niet vlekkeloos door mijn eerste run en zat ik niet in de finale. Yoram, Roderik en ik waren samen op pad in een Renault Kadjar. De in de Vogezen opgegroeide Yoram als WSWM-prijswinnaar en Roderik als nederlands Kampion Freeride van 2016. We hadden toffe dagen samen ….

Puur genieten. De laatste jaren was er wat gerommel met en tussen dit Poederbaas Freeride Festival en het NK Freeride. Het laatste had ook een beetje pech. Een afgelasting wegens lawinegevaar in 2016. En een sponsorprobleem in 2018. Dat heeft er nu toe geleid dat het NK Freeride door NKBV is toegewezen aan Poederbaas, die het weer integreren in hun jaarlijkse Freeride Festival. En dat is dit seizoen van 16 tot en met 22 maart 2019 in Kappl bij Ischgl in Oostenrijk. We kijken even naar de trailer!

De organisatie wil zo veel mogelijk mensen animeren om mee te doen. Hoe goed moet je zijn? Nou stel jezelf de vraag – volgens de organisatie – of je in een vloeiende lijn een rode en/of zwarte piste kunt skiën en of je van een uitdaging houdt. laten we er voorzichtig aan toevoegen dat enige offpiste ervaring gewenst is. Heb je dat allemaal, doe dan gewoon mee. Of kom als deelnemer aan het festival en kijk naar de wedstrijd! Er is veel te beleven die dagen. Natuurlijk ook freeride clinics, presentaties, après-ski, DJ’s, gear tests, eten & drinken en nog veel meer. Mutsen misschien ook?

Wat moet je doen?

  • Boek je agenda dan vrij voor 16 tot en met 22 maart 2019!
  • Schrijf je in voor het NK Freeride door te mailen naar events@poederbaas.com.
  • Meld je aan op onze Facebook pagina en blijf op de hoogte via deze pagina!

Volg het nieuws ook hier op Wintersportweerman.nl want eh o ja…. als uw nederige weerman doe ik dit seizoen zeker weer mee aan de wedstrijd. Jij ook?

PS Hou ook alvast het eerste weekeinde van februari vast in je agenda. Dan komt er een speciaal WSWM freeride meet & greet in Innsbruck. Gaan we knallen op de Nordkette


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.