Maart 2017. Poederbaas freeride festival Val Thorens. In het midden als winnaar, de Vlaming Mathieu Verlinden. Links Yoram Terleth en rechts Roderik Sillevis, nummers drie en twee destijds. Zelf kwam ik niet vlekkeloos door mijn eerste run en zat ik niet in de finale. Yoram, Roderik en ik waren samen op pad in een Renault Kadjar. De in de Vogezen opgegroeide Yoram als WSWM-prijswinnaar en Roderik als nederlands Kampion Freeride van 2016. We hadden toffe dagen samen ….

Puur genieten. De laatste jaren was er wat gerommel met en tussen dit Poederbaas Freeride Festival en het NK Freeride. Het laatste had ook een beetje pech. Een afgelasting wegens lawinegevaar in 2016. En een sponsorprobleem in 2018. Dat heeft er nu toe geleid dat het NK Freeride door NKBV is toegewezen aan Poederbaas, die het weer integreren in hun jaarlijkse Freeride Festival. En dat is dit seizoen van 16 tot en met 22 maart 2019 in Kappl bij Ischgl in Oostenrijk. We kijken even naar de trailer!

De organisatie wil zo veel mogelijk mensen animeren om mee te doen. Hoe goed moet je zijn? Nou stel jezelf de vraag – volgens de organisatie – of je in een vloeiende lijn een rode en/of zwarte piste kunt skiën en of je van een uitdaging houdt. laten we er voorzichtig aan toevoegen dat enige offpiste ervaring gewenst is. Heb je dat allemaal, doe dan gewoon mee. Of kom als deelnemer aan het festival en kijk naar de wedstrijd! Er is veel te beleven die dagen. Natuurlijk ook freeride clinics, presentaties, après-ski, DJ’s, gear tests, eten & drinken en nog veel meer. Mutsen misschien ook?

Wat moet je doen?

  • Boek je agenda dan vrij voor 16 tot en met 22 maart 2019!
  • Schrijf je in voor het NK Freeride door te mailen naar events@poederbaas.com.
  • Meld je aan op onze Facebook pagina en blijf op de hoogte via deze pagina!

Volg het nieuws ook hier op Wintersportweerman.nl want eh o ja…. als uw nederige weerman doe ik dit seizoen zeker weer mee aan de wedstrijd. Jij ook?

PS Hou ook alvast het eerste weekeinde van februari vast in je agenda. Dan komt er een speciaal WSWM freeride meet & greet in Innsbruck. Gaan we knallen op de Nordkette


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

3 reacties

Gesloten voor reacties.