Ik dook even in de Giro en verbaasde me over de headline “Nieve in Breuil Cervinia”. Nieve is natuurlijk Spaans voor sneeuw. Maar er blijkt dus ook een wielrenner te zijn met die achternaam. En die won gisteren de laatste bergetappen op zijn verjaardag. Maar er ligt dus heus ook nog dikke sneeuw in dat skioord op 2000m! Zie de webcam hierboven en….

Over het algemeen nog steeds veel sneeuw rond en boven die hoogte….

Hans meldde in een reactie gisteren dat de Stelviopas pas eergisteren is geopend…. dat is opmerkelijk laat. Zeg er eerlijk bij dat ik nergens een lijst met openingsdata heb kunnen vinden.

Fréderic liet in de reacties weten dat de onweerskansen juist ook voor de Lage Landen enorm zijn. Hierboven een berekening voor overmorgen.

Met name België kan de borst nat maken de komende 10 dagen. Het zit in de zone met meer dan 50mm neerslag.

Eveneens opgemerkt door Fréderic zijn de opmerkelijk zachte nacht op woensdag. Dat zakt amper onder de 20 graden. Eens zien of dat een record kan opleveren…

Och met gemak! Misschien wel een hele rij records want….

We hebben al 3 dagrecords op rij waarvan de laatste al decaderecord is…. en ook 23 mei had een recordwarme nacht. Zie allemaal op weergegevens.nl. Bijzonder dus… maar door de heiigheid die de nachten warm houdt dus ook geen dertigers en records overdag.

 

Categorieën: Nieuws

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

5 reacties

Gesloten voor reacties.