naaktslalom-still

Nee, dit is niet wat je denkt wat je ziet. Maar toch moest ik de video even op dat moment stil zetten. Nee die man telt gewoon af voor de slalom… 3, 2, 1, go! Ach ja het is zo’n stunt om in het nieuws te zijn. Dachstein-West een groeiend skigebied vlakbij St. Martin am Tennengebirge dat nog wel op de kaart gezet mag worden, ging erin mee….

Kijk hier de video en zeg wat je ervan vindt! Persoonlijk had ik nog meer met het WK naaktrodelen in Braunlage in de Duitse Harz. Dat werd zo’n succes (zie nacktrodeln.org) dat de burgemeester ingreep om het rustige imago van het dorpje te bewaren. Tja misschien moet dat dorp met die naam het eens met de naaktslalom proberen… gekheid…

Hier nog een video van de warming up op de dag voor het event (hier de bron). Wat mij betreft al een stuk smaakvoller. Ik ben ook een grote fan van shortski en bikiniski zoals jullie weten! We hopen dit jaar na mijn goede voorbeeld vorig jaar eindelijk op inzendingen. Wil je nog iets geks zien moet je 14 maart in Innsbruck zijn op het WK WOK! Wees erbij vanaf 69 euro!

 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.