die tauplitz
Lees verder >

Bad Mitterndorf, Tauplitz en Tauplitzalm ook in de zomer droomplekjes in het Ausseeerland.

Kaprun - Zell am See
Lees verder >

In de ochtend heerlijk skiën op de gletsjer en in de middag heerlijk 16 holes lopen. Dit kan alleen maar in het mooiste dorp van de Alpen; Zell am See.

Wandelen, fietsen, uitrusten aan een prachtig hutje en genieten van het uitzicht!

Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

Nieuwe sneeuwkansen voor de Alpen na mogelijk opnieuw strenge vorst in de LL

check ook eens

32 Reacties

 1. Ab schreef:

  @Jorne, en die onzekerheid die er insluipt voor komend weekend heeft ook te maken dat depressie vanuit het westen mogelijk toch weer enige tegenstand kan verwachten van het hoog zoals UKMO en GEM lieten zien bij de 12z runs. Gister en vanmorgen zag je nog in de EC pluim dat vooral vrijdag nog onzeker was en nu is het een dagje opgeschoven naar zaterdag met ineens een cluster koude leden.
  A.d.h.v het ENS gemiddelde is het voorlopig na komend weekend koudkwakkelen maar das nog ver weg en onbetrouwbaar. Eerst maar zien wat komend weekend gaat worden gezien EC idd nu weer met 2 mogelijke koude nachten komt deze week

 2. Marcel schreef:

  Zo morgen vrij en ga dus eens heerlijk genieten van de echte winterdag.

  Na een koude nacht ,-9C een heerlijk zonnige dag gehad.
  Actueel alweer -4.2C in Luyksgestel.

  gr
  Marcel Pijpers
  http://www.weerstationluyksgestel.nl

 3. Pierino schreef:

  Mooi bericht weer Jorne,
  Ik volg deze site al 9 jaar en jij bent echt een aanwinst!

 4. Pierino schreef:

  Mooi bericht wederom Jorne.
  Jij bent echt een aanwinst voor deze site!

 5. Jeroen schreef:

  Prachtig geschreven en vol passie, het leest lekker en we hopen toch af te glijden naar een winter.

 6. Stefan Kaptein schreef:

  Leuk bericht Jorne, maar aks ik naar die NAO grafiek kijk dan zie ik eigenlijk alleen maar lijntjes omhoog en een enkel lijntje naar beneden. Als ik dan naar het geheel kijk en alles bij elkaar optel kan er maar één conclusie zijn…..herfst ohne ende. Maar ik wil het “winter” gevoel hier niet bederven dus aan allen geniet er lekker van. Hier op zee merken we weinig van “winter”. Vandaag 6 graden en alleen de wind maakt het voor het gevoel wat frisser. Blij als ik weer naar de echte winter kan in Oostenrijk.

 7. Jannes schreef:

  Wat een fantastisch bericht weer Jorne!

  Huishoudelijk: We zitten op een nieuwe server. Pijnlijk lang proces geweest, maar nu hebben we eindelijk de clean sheet om nieuwe features uit te rollen 😉

 8. Tsja… wat moet een mens denken over de huidige kortstondige winterprik? Ik geniet er volop van maar ben tegelijk ook wel weer teleurgesteld dat het sneller voorbij is dan het geduurd heeft.

  Vandaag een paar uurtjes in de natuur gespendeerd en het viel mij meteen op dat een grote plas water middenin het lokale natuurgebied reeds helemaal bevroren is.
  Het is allemaal heel erg snel gegaan, op een paar nachten tijd de gehele plas bevroren zodat watervogels zelfs geen tijd hadden om een wak open te houden. Heb ik nog niet vaak gezien hoor.

  KMI geeft voor komende zondag warm water, voor de verandering dus… Ach, gelukkig kan ik Wintersport Live kijken om de dag door te brengen. 🙂

 9. Zelfs in onze eigenste prachtige Ardennen staan de sneeuwkanonnen te bulderen. 😮
  Ik geloofde mijn ogen niet toen ik zonet deze foto tegenkwam op Facebook, hebben de Walen werkelijk geïnvesteerd in dure kunstsneeuw installaties?
  Zou ie echt zijn of is er een zeer getalenteerde fotoshopper aan het werk geweest?

  Indien ie echt is dan verwacht ik toch nog wel winterse toestanden op onze hoogste toppen.

  [IMG]https://abload.de/img/50272018j9jjr.jpg[/IMG]

 10. Leo schreef:

  IJspluim (voor het oosten) lijkt me nu – o.b.v. het EC ensemblegemiddelde (!) – dik in orde. Actueel 3 tot 4 cm zag ik vandaag op twitter idd veel voorbijkomen. Morgen 0.8 cm sneeuw, zondag 0.6 mm regen. Verder blijven de dauwpunten m.u.v. zondag (in eerste instantie ruim) onder nul; donderdag en vrijdag ook overdag zelfs tegen de -10. Wel veel onzekerheid daarin natuurlijk, maar zeker mogelijkheden!

 11. winterkoning schreef:

  Gfs oper 18u komt met een enorme bak sneeuw voor de lage landen op 1 februari. Voor wat het waard is op deze termijn uiteraard…

  • winterkoning schreef:

   En op 3 februari laat de gfs18u weer een dooiaanval met mogelijk weer veelnatte sneeuw of regen volgen. Dan met temperaturen dauwpunten 2m net boven nul.. Pas derde dooiaanval op 6-2 slaagt in deze oper.

 12. Maurice schreef:

  Ik wil gewoon KOU!
  Het waait trouwens aardig op het moment

 13. Hans schreef:

  IS HE BACK AGAIN??????????????

 14. Hans schreef:

  Interessante weerkaarten vanochtend. GEM laat de dooiaanval compleet mislukken. EC laat op zaterdag LL in de plus, daarna weer kouder met wind draaiend van W naar NW /N, daarna twijfelaar.
  GFS laat dat ook zien en komt vanaf 4 februari met diepwinterse setting: ScndiHOOG maakt verbinding met GroenlandHOOG, mooi Lagedrukgebied op de MZ bij Italië……………..
  BRING IT ON !!!

 15. Skiwi schreef:

  Opmerkelijk, toch wel een ZEER GROOT verschil tussen de oper GFS00 en de para voor komende weekend: waar de oper voor heel de LL dikke vette plustemps (+5°) verwacht, gaat de para voor aanhoudende vorst:

  oper: http://www.meteociel.fr/modeles/gfse_cartes.php?&ech=132&mode=9&runpara=0
  para: http://www.meteociel.fr/modeles/gfse_cartes.php?&ech=132&mode=9&runpara=1

  De oper helaas wel met het meeste ondersteuning van het esemble: http://www.meteociel.fr/cartes_obs/gens_display.php?lat=51.0&lon=4.0&type=3&ext=1 (prikpunt Oost-Vlaanderen)
  Al is de para ook wel geen eenzame soldaat: een vijftal members gaat daarin mee.

 16. Jorne schreef:

  SNOWcast bericht, daar kan al het LL gerelateerde besproken worden!
  https://wintersportweerman.nl/snowcasten-waar-sneeuwt-het-al-en-hoeveel-valt-er-110395/

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.