Aanvankelijk waren de bewoners van Morzine niet blij met het sluiten van de oude Pleney lift in de zomer van 2013. Maar bij nader inzien bleek het alleen maar een goede zaak te zijn geweest, en waren er genoeg alternatieven om de vele mountainbikers tegemoet te komen, waar Morzine het toch van moet hebben in de zomer maanden. De kabelbaan van Super Morzine en de “Zore” stoeltjeslift zijn per 15 juni, en 28 juni open gegaan om 08:30 om het aantal MTB toeristen goed door te laten stromen in het prachtige gebied. Tussen de plaatsen Les Gets en Morzine zijn iedere dag busverbindingen geweest voor de mountainbikers die een skipas voor het hele gebied hadden. De MTB-route van Morzine naar Les Gets is van de route planning gehaald, en er zijn extra borden geplaatst. Alle mensen die er ook maar iets bij betrokken waren, zijn tot het uiterste gegaan, om deze zomer de meest belangrijke inkomstenbron te behouden. Namelijk; De Mountainbikers!
telecabine_du_pleney_1

Quote: “Having been on that lift when it’s been emergency stopped run after run, I’ll be glad to see the back of it. Im good with lifts, but that one scared the shit out of me”

Quote: “There was an accident with some ski instructors on pleney last winter. I think they broke a leg but could have been worse”

Over 60 dagen moet het klaar zijn
De quotes die hierboven staan, zijn maar een kleine greep uit de reacties op de oude Pleney lift. Die reacties zijn verleden tijd. Nog 60 dagen voor de opening van het skiseizoen in Morzine, en het schiet al heel erg op. Met een strakke deadline in het verschiet moet het toch allemaal goed komen. Het nieuwe station wordt op de top gebouwd, en zal voor de wintersporter een veel betere uitvalsbasis zijn naar diverse pistes. Het liftgebouw heeft plaats voor een ticketoffice, een ruime ingang voor de gondels, en naast het gebouw zal een grote vlakte worden uitgemeten voor een “meetingpoint” van de skischolen. Met 54 cabines waar per stuk 10 mensen in kunnen, kan deze lift dit seizoen 3000 mensen per uur naar boven/beneden transporteren. Iedere cabine heeft opklapbare banken. Dit is speciaal bedacht en ontwikkeld om ook de mountainbiker in de zomer de ruimte te geven om de fiets goed mee te kunnen nemen. Ok, afgelopen zomer is het even behelpen geweest, maar kijk eens naar de plaatjes en zie hoe het geworden is. Als de nieuwe Pleney Skilift helemaal klaar is, zal dit bericht ge-update worden.
Let eens op het landschap achter de 4e foto van de slideshow! Prachtig gewoonweg. 
[metaslider id=26371]

Een groene lift
De nieuwe Pleney lift in Morzine zal ook beplanting op het dak krijgen in de zomer, en in de winter een mooi besneeuwd dek. Het gebouw is aan de uiteindes rond gemaakt, met een houten look, waardoor het erg vriendelijk en niet schreeuwerig overkomt. Ik zelf vind het een erg mooi gebouw, en zeer veilig. Heeft er iemand ervaring met de oude Pleney lift?  
[metaslider id=26365]

Like en Share dit bericht om andere wintersport liefhebbers te informeren;-) 
Twitter: @WintersportMM


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

2 reacties

Gesloten voor reacties.