Voor de wintersport weet ik geen goedkopere webwinkel dat sport-conrad.com. Daar vind je echt alles wat je maar kunt dromen voor de wintersport en voor zomerse outdooractiviteiten tegen de allerbeste prijzen. Wel komt er voor verzending naar Nederland 10 euro per pakket bij. Puur voor de zomer is er nu een nieuwe outdoor webshop: Campz.nl. De .nl is misleidend: het is zeker geen kleine Nederlandse speler maar een groot internationaal bedrijf met Campz-sites in elk land. Hier valt meteen op: 0 euro verzendkosten. 

Natuurlijk staan alle grote merken op de site. Vind bijvoorbeeld een North Face jas via deze link. Ik heb de prijzen even gecheckt en wat zie je dan? 

campz_northface

Die The North Face Trekker Convertible kost bij Sport-Conrad 90 euro. Plus nog die 10 euro verzendkosten. Eerlijk is eerlijk: ik zag ook enkele dingen waarbij de Duitse site weer iets goedkoper was zoals bijvoorbeeld bij een tent en een rugzak. Het lijkt me dat je beide sites gewoon maar even naast elkaar moet leggen deze zomer. In de winter dan gewoon weer door met de Duitse prijsvechter. Afsluitend kijk ik natuurlijk of mijn kledingsponsor Eider ook op de site staat…  jazeker!

campz_eider

 

Op Sport-Conrad zoek je Eider vergeefs!

 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.