Voor de wintersport weet ik geen goedkopere webwinkel dat sport-conrad.com. Daar vind je echt alles wat je maar kunt dromen voor de wintersport en voor zomerse outdooractiviteiten tegen de allerbeste prijzen. Wel komt er voor verzending naar Nederland 10 euro per pakket bij. Puur voor de zomer is er nu een nieuwe outdoor webshop: Campz.nl. De .nl is misleidend: het is zeker geen kleine Nederlandse speler maar een groot internationaal bedrijf met Campz-sites in elk land. Hier valt meteen op: 0 euro verzendkosten. 

Natuurlijk staan alle grote merken op de site. Vind bijvoorbeeld een North Face jas via deze link. Ik heb de prijzen even gecheckt en wat zie je dan? 

campz_northface

Die The North Face Trekker Convertible kost bij Sport-Conrad 90 euro. Plus nog die 10 euro verzendkosten. Eerlijk is eerlijk: ik zag ook enkele dingen waarbij de Duitse site weer iets goedkoper was zoals bijvoorbeeld bij een tent en een rugzak. Het lijkt me dat je beide sites gewoon maar even naast elkaar moet leggen deze zomer. In de winter dan gewoon weer door met de Duitse prijsvechter. Afsluitend kijk ik natuurlijk of mijn kledingsponsor Eider ook op de site staat…  jazeker!

campz_eider

 

Op Sport-Conrad zoek je Eider vergeefs!

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.