Zo dat was ff zweten zeg…. enorme hitte en mijn werkezel van de laatste jaren ter ziele. Nu zijn beide problemen opgelost. De hitte is afgelost door een sneeuwfase hier in de omgeving en ik heb een keurig MacBookje Pro aangeschaft dat loopt als een trein. Prachtige platen in de Alpen natuurlijk. Cescia maakte hierrr een verzameling.

Een eerste video met de nieuwe Mac. Die draad pikken we lekker weer op. Vooral in het weekeinde als iedereen gemakkelijk ook audio kan bekijken. Misschien door de week eens experimenteren met korte weervideo’s met tekst in beeld?

Het geheugen is kort. In de video zeg ik: geen zomersneeuw in juni. Maar op 27 juni tipte de Rudolfshütte net even het vriespunt aan. Vannacht was dat -2,5ºC. En op 2315m mag dat natuurlijk ook wel. Nee op 1700m zoals vandaag is het toch de primeur. Een bijzondere warme zomer waarbij iedereen even moet acclimatiseren naar iets normaler weer voor deze contreien.

En kijk eens hoe leuk voor de komende dagen…. zeker nog ff in het zwembad plonsen hier. En nu snel mijn boeltje pakken om te gaan tandemvliegen in Wildschönau met een gewillige proefpersoon…. ik wil jullie niet aan risico blootstellen. Als ik straks klaar ben voor commercieel vliegen…. dan zijn er ook geen verrassingen meer. Gelukkig houd het weer wel zijn verrassingen en blijven we dus ook gewoon weerman samen met mijn geweldige team!

PS Een kiek van Remko van de hagel gisteren in Zutphen!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

15 reacties

Gesloten voor reacties.