Zo dat was ff zweten zeg…. enorme hitte en mijn werkezel van de laatste jaren ter ziele. Nu zijn beide problemen opgelost. De hitte is afgelost door een sneeuwfase hier in de omgeving en ik heb een keurig MacBookje Pro aangeschaft dat loopt als een trein. Prachtige platen in de Alpen natuurlijk. Cescia maakte hierrr een verzameling.

Een eerste video met de nieuwe Mac. Die draad pikken we lekker weer op. Vooral in het weekeinde als iedereen gemakkelijk ook audio kan bekijken. Misschien door de week eens experimenteren met korte weervideo’s met tekst in beeld?

Het geheugen is kort. In de video zeg ik: geen zomersneeuw in juni. Maar op 27 juni tipte de Rudolfshütte net even het vriespunt aan. Vannacht was dat -2,5ºC. En op 2315m mag dat natuurlijk ook wel. Nee op 1700m zoals vandaag is het toch de primeur. Een bijzondere warme zomer waarbij iedereen even moet acclimatiseren naar iets normaler weer voor deze contreien.

En kijk eens hoe leuk voor de komende dagen…. zeker nog ff in het zwembad plonsen hier. En nu snel mijn boeltje pakken om te gaan tandemvliegen in Wildschönau met een gewillige proefpersoon…. ik wil jullie niet aan risico blootstellen. Als ik straks klaar ben voor commercieel vliegen…. dan zijn er ook geen verrassingen meer. Gelukkig houd het weer wel zijn verrassingen en blijven we dus ook gewoon weerman samen met mijn geweldige team!

PS Een kiek van Remko van de hagel gisteren in Zutphen!


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

15 reacties

Gesloten voor reacties.