Op zaterdag 7 december opent Val Gardena het winterseizoen met de ingebruikname van de nieuwe gondel van Selva (Wolkenstein) naar Dantercepies bij het Grödenjoch. Dat is een belangrijke schakel van de beroemde Sella Ronda. De capaciteit is nu verhoogd van 2.200 naar 3.000 gasten per uur. Een vande dingen die elke wintersporter gedaan moet hebben is de 26 kilometer lange ronde rond de Sella Stock langs tal van gezellige berghutten en grandioze vergezichten op de ‘Langkofel (3.181 m) en de Marmolada (3.343 m).

De nieuwe Dantercepies lift kent een unieke architectuur die perfect aansluit op het landschap en is erg stil. De grote ramen van zowel het bergstation (2.305 m) als in de gondels bieden, tijdens het 2,5 kilometer lange traject, een prachtig uitzicht op de Dolomieten, onderdeel van de UNESCO werelderfgoed.

Langste afdaling Val Gardena verbeterd
De ‘La Longia’ is met 10,5 kilometer lengte een van langste skipistes in de Dolomieten. Hij loopt van de Seceda Alm tot onder Ortisei op 1.282 meter. Omdat de kwaliteit van de pistes topprioriteit heeft in Val Gardena is de ‘La Longia’ piste op verschillende passages verbreed.

December voordeel
Op zaterdag 7 december gaan 73 liften in werking, waardoor skiërs en snowboarders vanaf dag een het hele gebied kunnen verkennen. Wie in de periode van 7 tot en met 24 december in Val Gardena verblijft, profiteert van aantrekkelijke arrangementen. Zo biedt het Val Gardena SuperPremière het 4=3 voordeel. Met deze aanbieding verblijven gasten vier dagen op basis van halfpension, inclusief 4-daagse skipas en materiaal voor de prijs van drie dagen.

saslong

World Cup
De roemruchte Saslongafdaling van de voet van de Langkofel naar Santa Cristina behoort tot de meest spectaculaire wedstrijden van het wereldbekercircuit. Fans van de FIS World Cup races profiteren tijdens de World Cup races (19 – 22 december) van de ‘FIS Ski World Cup Dolomiti’ arrangementen. De arrangementen zijn te boeken vanaf € 249,- per persoon inclusief drie overnachtingen, 3-daagse skipas Dolomiti Superski, entree voor de twee WK-wedstrijden en een fan kit.

 DantercepiesArt
Val Gardena (1226 – 2700m hoogte), liggend in het hart van de Dolomieten, is een vallei in Zuid-Tirol bestaande uit 3 dorpjes, Selva Gardena (Wolkenstein), S. Cristina (St. Christina) en Ortisei (St. Ulrich). Val Gardena (Gröden) alleen bestaat uit 175 km aan pistes, waarvan 52 km blauw, 105 rood en 18 zwart. De 83 liften geven een directe toegang tot de pistes van de Dolomiti Superski, dit gebied bestaat uit 12 dorpen. Met de Dolomiti Superski pas kan de wintersporter gebruik maken van meer dan 450 liften en 1.220 km aan pistes.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs" . Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 woont en werkt Hajo in Zell am See Kaprun.

7 reacties

Gesloten voor reacties.