zuspitze2

Mag het ietsje meer zijn? Ja joh. Doe nog maar een half metertje. We zijn op weg naar een heel bijzonder artikel over sneeuwrecords op de Zugspitze. Leo heeft al allerlei leuke dingen boven tafel gekregen…

zugspitze1

Leuke job!

ecpluim2305

Wordt het nu wel of niet warm in de Lage Landen begin juni? De uitschieters in de pluim maken dat iedereen ervan kan en mag dromen. De tendens is toch duidelijk dat we in een soort eindeloze Azorenhoog status quo blijven hangen… komt die blauwe stippellijn uit mag je gerust van een mislukt voorjaar gaan spreken. Hoewel we natuurlijk gezegend zijn met weinig neerslag en veel schitterende opklaringen…

gfspluim2605

Het AMerikaanse model is vergelijkbaar met het Europese. Droom waarvan je wilt dromen maar blijf ook met de voetjes op de grond.

gfsaccu2605

De modellen gaan echt heel mooi gelijk op. Wat bizar is weer de komende 10 dagen is hoe nat het Middellandse Zeegebied is. Kijk eens naar Turkije! Soort omgekeerde wereld. Maar zelfs Moskou. Het hoort toch echt een landklimaat te hebben. En nog steeds die droge taartpunt van Portugal naar Berlijn terwijl de Alpen steeds in de neerslag blijven. Ook aan de zuidkant!

ecaccu2605

Het Europese model maakt Noord-Nederland ietsje natter. Maar verder weinig verschil. We gaan het zien!

champery

Groetjes uit Champéry in de Portes du Soleil!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

23 reacties

Gesloten voor reacties.