Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

Kleinwalsertal
Lees verder >

Kijk al uit naar skiën

#SayHelloToSpring
Lees verder >

Uw Ski-ervaring wacht op u op de berg

Kleinwalsertal
Lees verder >

Met een skipas kunt u 48 gondels en liften naar de 2 landen op de berg brengen.

Nieuw: zomerskiën in Pyreneeën en waar dumpt het in de Alpen?

check ook eens

64 Reacties

 1. Kees schreef:

  Als ik kijk naar het GFS dan ben ik voor na het weekend toch wel optimistisch. 18 – 19 C vind ik toch erg lekker begin juni. De lijnen op het EC hebben een grotere spreiding rond deze temp alleen de oper wijkt echt af en na vandaag nauwelijks neerslag. Rustig aan naar een zomer toe die dit jaar komt wanneer de mensen ook vakantie hebben, dat zou leuk zijn.

 2. Sjaco schreef:

  @Leo, gezien de laatste GFs kaarten kan het volgens mij nog alle kanten op, dat het warmer gaat worden staat wel vast (kan niet lager) maar of we echt zomer krijgen?? Lente weer is ook prima.

 3. HansvK schreef:

  Ziet er niet naar uit de de +25 in de Bilt volgende week wordt gehaald. Maar wie weet, niets zo veranderlijk als het weer.

 4. Dennis schreef:

  De pluimen worden wel steeds stabieler wat betreft droog weer. EC hoofdrun is erg pessimistisch te noemen op de langere termijn met maxima rond 15C, terwijl de rest van de pluim rond de 20C zit. GFS gaat daar in mee. Beiden berekenen geen tot nauwelijks neerslag. En GFS komt al een paar dagen op rij met een hogedruksituatie met weinig tot geen bewolking vanaf donderdag 6 tot in ieder geval maandag 10 juni. EC volgt met rasse schreden en geeft nu vrijwel hetzelfde beeld. Alleen de hoofdruns zitten op 1 lijn, zoals gewoonlijk op die termijn dansen alle ensembleleden op en neer, dus er valt nog niet erg veel over te zeggen.

  • Dennis schreef:

   Kleine aanvulling: Zowel EC (pluim van gisteravond, over uur een nieuwe!) als GFS gaan voor veel zekerheid: t/m maandag gemiddelde maxima rond 15 graden, in de nacht tussen 7 en 10.
   Ben wel benieuwd naar de nieuwe pluim. Daar even op wachten om te kijken of de modellen nóg meer op één lijn gaan zitten!

 5. Arjan Ehlert schreef:


  Dit zijn de oude pluimen van het ECMWF model voor regio zuid gisteravond 22:00 uur
  Even een korte toelichting over de temperatuurberekening. De rode en de blauwe lijn is rechtstreekse modeluitvoer en zijn nog niet gecorrigeerd door de meteoroloog. Het kan dus zijn dat de temperatuur hoger of lager ligt dan de hoofdrun berekend. Ik heb als voorbeeld zwarte streepjes gezet voor de verwachte maximum temperatuur. Vaak ligt ie bij het ECMWF model 1 a 2 graden hoger dan de hoofdrun dus uitrekent. Let wel, het is niet altijd zo!

  • Arjan Ehlert schreef:

   Hier de nieuwe pluim. Ziet er vrij goed uit. ik laat Leo dit vanavond verder toelichten anders graai ik al het gras voor zijn voeten weg 😉

  • Dennis schreef:

   Pff, ik vind de nieuwe hoofdrun van de EC erg teleurstellend.. Ligt samen met de control helemaal onderin het ensemble: amper 12C op 7 juni! Ik zeg: prullenbak! GFS blijft positiever, rond 18C op 7 juni (regio West)

 6. smette schreef:

  plaatjes om van te snoepen!

 7. Sjaco schreef:

  Zoals ik vannochtend al zei, kan alle kanten op, lopende GFS-run ziet er tot nu toe veelbelovend uit 🙂

 8. Ronaldo Wilbrink schreef:

  En hier zie je dus de sneeuwgrens @ Haggenegg op 1100 M.

 9. Ronaldo Wilbrink schreef:

  Vanuit het noord-westen drukt de neerslag zich tegen de Zwitserse Alpen aan:

 10. Kees schreef:

  Een relativerend stukje bij weerplaza.nl:
  Conclusie: De lente van 2013 was beroerd als je hem vergelijkt met de lentes van de afgelopen 10-20 jaar. In de reeks vanaf 1901 is deze lente minder opvallend. De gemiddelde temperatuur scoort opvallend laag, maar kijken we naar het aantal dagen met mooi weer dan zijn er vele lentes geweest die beroerder waren. Kennelijk waren we, na al die mooie lentes van de afgelopen jaren, vergeten dat dit soort lentes in Nederland ook normaal zijn. Het hele artikel: http://www.weerplaza.nl/weerinhetnieuws/Lente%3F+Welke+lente%3F/1665

 11. Frederic schreef:

  @Hajo: doen, van die kunstsneeuw op de BBQ!

  • Ronaldo Wilbrink schreef:

   Kunstsneeuw op de BBQ is slecht voor het vlees Frederic.
   Kunstsneeuw is wat mij betreft zeer welkom, maar dan graag onder de BBQ 😀 (lol)

 12. Arjan Ehlert schreef:


  Kennen we deze nog?
  Het is er momenteel 22 graden. Heerlijk.

 13. Frederic schreef:

  Spectaculaire video van stormchasers die (vermoedelijk) per ongeluk in een tornado terecht komen.

 14. Frederic schreef:

  En de tweede tropische storm van het seizoen is een feit. Ze luistert naar de naam Barbara.

   
  Er is zo’n kleine 40% kans dat deze storm binnen de 12 uur gaat uitgroeien tot een echte orkaan van categorie 1 of 2

 15. Leo van der Nat schreef:

  Bedankt voor de geweldige aanvullingen @Hajo!

 16. Wessel schreef:

  Rovaniemi (Finland, Lapland) 27,2 graden
  Malaga (Spanje, Aldalusie) 22,3 graden

 17. Drie Dalen Denny schreef:

  In diezelfde Pyreneeën heeft ook Artouste besloten dit weekend open te gaan: http://www.nevasport.com/

  In Verbier denken ze er ook aan, maar dit hangt van het weer af (verwachting: 50cm vers en slecht weer zaterdag): https://www.facebook.com/VerbierSwitzerland

 18. Ronaldo Wilbrink schreef:

  Meteoconsult komt ook met een artikel over tornado’s. Zo bescheiden als ik ben: ik vind mijn artikel beter 😉
  http://www.weer.nl/weer-in-het-nieuws/weernieuws/ch/572687c7447432f067c856ff9c753f08/article/ondertussen_in_de_vs.html

 19. Sjaco schreef:

  Buien in groningen,friesland, drenthe blijven gewoon hangen op hun plek, zo te zien gaat het er tekeer aan de rode stipjes te zien, iemand uit deze omgeving?

 20. Hajo schreef:

  We zijn hard op weg naar absoluut datumrecord voor vandaag: http://www.weer.nl/10-minuten-waarnemingen/obsid/6260.html
  Kwik in De Bilt nog niet boven 12 graden geweest. record is 12,3 (1983).

  • Sjaco schreef:

   Hajo, telt de temperatuur van vannacht 01.00 uur niet mee als maximum??

  • Sjaco schreef:

   Sorry, ik zie nu je staatje, zat op buienradar te puzzelen.

  • Leo van der Nat schreef:

   Daar zeg je zoiets Sjaco.. Dat was nog even schrikken. Om 0h was de temp. 13.4°C, om 1h 12.2, om 2h 11.7.. Maar dat is MEZT. hoe zat het ook alweer, ik was het even kwijt. copy-paste van weerplaza: “Het tijdvak waarover de extremen worden berekend, loopt van 00:00 tot 23:59 UTC (GMT). Bij wintertijd is dat van 01:00u t/m 00:59u, tijdens zomertijd van 02:00u t/m 01:59u.” Derhalve voor zover:

   Actueel bungelt het er nog wel steeds tegenaan, blijft dus nog wel even spannend!
   Wat een bizarre en toevallige tweedeling trouwens!
   Net boven De Bilt ligt de scheidingslijn tussen min of meer westen- dan wel oostenwind!

  • Sjaco schreef:

   Dank voor de opheldering, Leo

 21. Hajo schreef:


  Aiaiaiaiai…. de nieuwe pluim is sombertjes……. ik zie enkel een neergaande lijn… duiken we echt weer onder de 12 graden maximum temperatuur? Of wordt het toch de koers van het ensemblegemiddelde (meestal juist niet). Morgen ben ik aan de beurt met een nieuw weerbericht. Can’t wait! PS Hier in Krommenie hoor je het richting de Flevopolder donderen.

  • Kees schreef:

   @Hajo Wat ik nooit zo goed heb begrepen is dat de oper dan zo onderaan kan blijven plakken terwijl de rest juist veel optimistischer is. Ik ben geneigd om ergens de ‘middenweg’ te kiezen in deze brei.

  • Ronaldo Wilbrink schreef:

   Hier boven Amsterdam is het verschrikkellijk weer. Met heel dik onweer, nog geen 200 van mn kantoor raam. Spectaculair.
   Het hele gebouw schudde en de ramen gingen heen en weer.

  • Leo van der Nat schreef:

   Kees, ik heb er geen verklaring voor, maar de laatste maanden zien we wel dat de (ECMWF) oper opmerkelijk vaak hardnekkig onderin bleef zitten en vervolgens vaak toch “gelijk” heeft gekregen..

  • Hajo schreef:

   @Kees: de middenweg wordt het heel vaak juist niet. Het gaat erom een gut feeling te ontwikkelen voor welk concreet scenario uit gaat komen. Als je daar op zeker moment beter dan 50/50 mee scoort dan doe je het heel aardig. Ik focus persoonlijk veel meer op de pluim van afgelopen opers (die ik in mijn hoofd bijhoudt) dan op de pluim van ensemble-leden. Die oper wordt met zo eindeloos veel meer fysica en rekenpower berekend! Dus is de oper van eergisterochtend meer waard dan het ensemblegemiddelde van vandaag!

  • Leo van der Nat schreef:

   Windhozen @Ronaldo: Schiphol en Meppel!

  • Kees schreef:

   @Leo @Hajo bedankt voor jullie antwoorden!!

 22. Sjaco schreef:

  @Frederic, gezien gfs 12, misschien toch vast de glazen opzoeken 🙂

 23. Spyfromthesky schreef:

  In de grote vakantie eens een dagje langs Hajo gaan. Gewoon een dagje van hem leren. Kan ik mogelijk het thuisvolk nog meer (wijs) maken.

  Ach, wie weet., wie weet………….

  Spyfromthesky

 24. Spyfromthesky schreef:

  Het lijkt erop dat Engeland voor ons als een soort van ijskast functioneert. Zeker als de wind vanuit het noorden via wat bochten naar ons toe komt.

  Het lijkt erop dat die ijskast pas na 3 juni enigszins gaat opwarmen. Dan lijkt in Nederland toch de temperatuur meer richting de 20 graden te gaan.

  De noordpool lijkt nu rond 13 juni aan een max te komen. Hoe lang zo iets duurt, dat heb ik nooit gevolgd. Dat wil ik wel eens een keer bijhouden.

  Spyfromthesky

 25. Gerda schreef:

  Dit keer heb ik even snel door het bericht heen gelezen en door de reacties,heb niet zo veel tijd… 😉 wel even de prachtige plaatjes uit Zwitserland gezien,jongens wat een sneeuw,wat mooi,bijzonder!
  En wat zag ik .. de Windgällenhütte in Uri! Geweldig ,ik ben daar in 1973 geweest ,in de zomer…… 40 jaar geleden dus…we worden oud haha, maar het ligt bij het dorpje Bristen.Eerst met de gondel omhoog en dan lopen naar boven, dik 2000 m zit je dan. Loop je bij Bristen het dal verder in ,op een gegeven moment kan je niet verder,einde dal.De postbus die vroeger naar Bristen ging was van een speciaal klein formaat,kon anders de bochten niet maken naar boven…Ik kan nog wel even door gaan met een lofzang op Bristen…maar dat zou te ver voeren 🙂

 26. Ronaldo Wilbrink schreef:

  Vanavond om half 6 was het krankzinnig slecht weer in Amsterdam. Ten noorden van Amsterdam viel het allemaal erg mee. Toen ik richting huis reed zag ik wolkenpartijen in diverse donkere en lichte kleuren. Even buiten Amsterdam, kijkend richting het zuiden waren duidelijk uitzakkingen in de wolken te zien. Dat heb ik wel eens vaker gezien, maar nooit zoveel. Gezien de reactie van Leo om 18.57u kan ik mij heel goed voorstellen dat het tot een windhoos is gekomen. De straten stonden blank even buiten het centrum van Amsterdam en in de Kattenburgerstraat (bij het scheepvaart museum) moest ik stapvoets rijden omdat mn wielen (18 inch) voor de helft in het water reden. Het was allemaal heel plaatselijk, want in Amsterdam Noord waren de straten zo goed als droog. Met name het centrum en ten zuiden daarvan was het waanzinnig heftig. Overigens geen hagel. En het was vandaag helemaal niet warm. De atmosfeer is uitermate onstabiel.

 27. Leo van der Nat schreef:

  Nieuw berichtje he. Maar ben nog bezig hoor.

 28. Kirsten_dl schreef:

  Dit zag ik net op de webcams van mijn favoriete wintersportgebied, er ligt nog steeds een dikke laag sneeuw op de toppen tot bijna in het dal ! Hoogst uitzonderlijk voor deze periode van het jaar.
  Het is überhaupt al raar dat je nog beelden kan bekijken via de webcams, normaliter zijn deze reeds eind maart offline en zit je naar een donkere achtergrond te staren. Kijk effe op http://www.warth-schroecken.com/live-cams/

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.