Mt Hutt geweldig

Nieuw-Zeeland beleeft een schitterende fase aan het einde van het skiseizoen. Bakken met sneeuw natuurlijk gevolgd door mooi weer. Terwijl het voorjaar over 3 dagen begint en het meteorologische voorjaar al 18 dagen oud is.

Electroverse berichtte er al over…

En check nu dit…

De komende twee dagen komt er lokaal nog een metertje bij of tenminste een halve. Maar is het echt New Zealand rules?

Ze hebben net 3 mannen gearresteerd die in Auckland een dagje wilde gaan skiën en die blijkbaar wat documenten in elkaar hadden geflanst om als “essentiële werkers” de covid quarantaine te mogen verlaten…. want….

Het is zo grappig dat de firma paniekvogel & co zelf amper doorheeft hoe bizar het jargon is dat ze gebruiken. Stay at home in your bubble. Waarbij ik gevoeglijk aanneem dat men niet per lid van een huishouden plastic bubbles heeft uitgedeeld, maar dat het gaat om een spreekwoordelijke bubble. Zo van: ogen en oren dicht en vooral jezelf niet informeren over covid. Maurice de Hond heeft zojuist ten overvloede laten zien dat besmetting buiten praktisch uitgesloten is, aangezien na Zandvoort en de demo in Amsterdam geen stijging is waargenomen.

De vrouw die / het moordwijf dat erin geslaagd is om de WHO ervan te overtuigen dat aerosolen de belangrijkste (en eigenlijk enige) verspreidingsbron voor covid besmetting zijn is door TIME toegevoegd aan de 100 belangrijkste personen van 2021. Het hele handen wassen en de hele anderhalve meter was altijd al lariekoek. En schoorvoetend heeft onze onderheid (dat bedoel ik complimenteus want als ze het goed doen zijn het onze goede bedienden – treffender zou echter zijn te spreken van “ons stelletje knoeiers” of “de firma leugen en bedrog” – maar er is hoop Pieter Omtzigt is terug) ventilatie toegevoegd aan het rijtje nuttige maatregelen, waarbij de maatregelen die er al op stonden dus eigenlijk onnuttig zijn – o heerlijke paradox.

https://twitter.com/SMeerbeeck/status/1437790642139238410

Omdat Vlaams zo heerlijk is om naar te luisteren nog even deze … hadden we van meet af aan zo gewerkt … hadden we de hele pandemie-tamtam meteen kunnen opdoeken. Vooral ook omdat de beperkte hoeveelheid covid-virus die je dan incidenteel alsnog inademt wel immuniteit geeft maar geen (zware) ziekteverschijnselen. Juist als wintersporters moeten wij erkennen dat de enige serieuze transmissie van covid optreedt in afgesloten ruimten zonder gefilterde ventilatie waar mensen urenlang zingen of lallen of praten. Après-ski en carnaval dus. Maar zelfs dan maakt tussendoor steeds 10 minuutjes even buiten een luchtje scheppen de kans op ernstige ziekteverschijnselen een stuk kleiner. En mensen die ziek worden (ook de oudere zwakkere groepen) hadden door huisartsen direct geholpen kunnen worden met de patentvrije decennialang probleemloos op miljoenen mensen toegepaste virusremmende medicijnen die om een of andere bizarre reden aan het begin van de pandemie werden verboden en in de media zwart gemaakt. Tot aan het recente broodje aap verhaal in Rolling Stone over ivermectine.

Twee video’s die zeker een evenwichtig genuanceerd beeld geven voor wie het interesseert:

Ja internet is 90% bullshit. Maar ALLES is 90% bullshit. Dat is de Wet van Sturgeon. De grote bekende media zijn ook 90% bullshit. Supermarkten verkopen 90% troep. 90% van de mensen geeft een slecht voorbeeld. Het gaat er in alles in het leven om om op zoek te gaan naar de 10% “waarheid”. En laat waarheid relatief zijn. Maar blijf je zoeken en studeren wordt je wel steeds wijzer. En alles dubbelchecken. Of liever driedubbel. Zoals met die twee video’s hierboven. Die twee experts hangen op geen enkele manier met elkaar samen. Laat staan dat ze samen in een club zitten als een OMT. Met consequent een uur per dag zelfstudie over covid of over klimaat of wat ook ben je binnen een jaar expert. Ik ben wat covid betreft nog flink heen en weer geslingerd … maar na anderhalf jaar zelfstudie laat ik me echt geen oor meer aannaaien. Hier in Oostenrijk lopen dubbel gevaccineerde mensen met FP2-maskers rond. Vrijwillig! Terwijl op de gebruiksaanwijzing van die dingen staat dat je er maximaal 2 uur aan een stuk mee rond mag lopen en sowieso dat je ze daarna moet weggooien.

Snel door met het weer. Bijna had ik een schreeuwerig artikel geschreven: “Veel sneeuw onderweg naar de Alpen”. Maar het is loos alarm. Volgend weekeinde wordt een schampschot. Zie bijvoorbeeld IJsland goed in de sneeuw komen. Maar het dobbert naar Rusland weg …. en dan is het allang weer regen.

Maar het gaat natuurlijk wel gebeuren. Het heeft in augustus tenslotte al gesneeuwd op de Schmittenhöhe op 2000m. Het blauw…. de nul graden op 850hPa (≈1500m) begint weer door te dringen. In de laatste berekeningen meteen begin oktober. De hele zomer zie je het niet. Maar dan komt het. Daarom houdt ik ook van de kaarten van Wetteronline. Weten we allemaal nog dat de wind de isobaren volgt en dat een H met de klok draait en een L tegen? Dan zijn we samen klaar voor een mooie winter kaarten loeren!

PS Kleine donaties welkom – in oktober ga ik een donatiepush doen – als het lukt om in 14 dagen een X bedrag op te halen maak ik de hele website voor de hele winter reclamevrij voor iedereen (ervan uitgaande dat wie niet doneert ofwel het geld echt niet kan missen ofwel de website veel minder vaak bezoekt). Beetje storend is het wel toch die reclame? Maar soms staat er toch iets wat je net nodig hebt en waar je op klikt …. reacties welkom. Zonder feedback ben je nergens. Enne o ja: donateurs zijn altijd welkom bij mij thuis in Kaprun. Zelfs als ik straks een paar weken in NL ben. Nieuwsbrief volgt.

Categorieën: Covid-19

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

22 reacties

kirsten_dl · 18 september 2021 op 12:43

Wat een bijzonder mooi artikel weer @Hajo net als het huidige mooie nazomertje wat toch wel héél erg welkom is na een ietwat minder fraaie LL zomer.
Wat die Covid-19-8-4 BS betreft, ik heb mij allang voorgenomen dat we belogen, bedrogen en voor aap worden gezet sinds maart 2020.
Jammer genoeg gaat 90% van de tamme/makke schaapjes helemaal mee in het verhaal wat hen door de MSM leugenpers dagelijks werd/wordt voorgeschoteld.
Kijk nou wat er weer gebeurt met het plebs wat wel/niet gevaccineerd werd.
Net als bij klimaat; verdeel en heers en zaai tweedracht. Mooi gebaar van die mensen die het allemaal zo goed met ons voorhebben.

Fijn weekend allemaal en ik zie jullie op de camping te La Roche-en-Ardenne.
Kwestie van zowel de campinguitbaters als lokale bevolking financieel te steunen 🙂 na de zware overstromingen kortgeleden.

Aart · 18 september 2021 op 23:26

“…..virusremmende medicijnen die om een of andere bizarre reden aan het begin van de pandemie werden verboden en in de media zwart gemaakt.” Bizarre reden? Normaliter schijnt het zo te zijn, dat als er een werkend medicijn op de markt is voor een ziekte, dat elk nieuw vaccin/medicijn dan nooit de route van tijdelijke goedkeur krijgt ( wat jaren ontwikkeling en onderzoekstijd zou schelen). Dus werden hcq en ivermectine als ‘onveilig’ gebrandmerkt, waardoor de weg vrij was voor de ’tijdelijke’ toelating van de experimentele gen therapie injecties.
Wat ik ook gelezen heb is dat hcq veiliger is dan asperine!

  kirsten_dl · 19 september 2021 op 12:48

  Klopt @Aart !
  Waarover ik de ‘experten’, ‘virologen’ en ‘wetenschappers’ ook nog nooit over heb horen praten is het volgende; hou er een gezonde levensstijl op na.
  Eet gezond (veel fruit en verse groenten), neem extra vitamines, rook niet en vermijd veelvuldig alcoholgebruik, slaap voldoende, vermijd stresssituaties, beweeg en hang niet laveloos voor het beeldscherm, ga naar buiten voor een portie gezonde lucht en vitamine D, etc.
  Het enige wat ik wel tot vervelens toe hoor (de); blijf binnen en maak het gezellig en haal nou maar snel die verlossende prik !!
  Dus niks over hoe mensen een gezonde levensstijl kunnen opbouwen maar integendeel mensen met opzet ziek maken en dit zowel psychisch als lichamelijk.

Anna · 18 september 2021 op 23:53

Hajo, ik zou het hilarisch vinden als je je toch stiekem hebt laten vaccineren!
En Wim, wie je ook mag zijn, I like your style! Je bent een topgozer!!!

  Hajo · 19 september 2021 op 08:01

  Dat zou ik ook hilarisch vinden! En lachen is gezond. Heb gelukkig genoeg andere aanleidingen om mijn lachspieren te bedienen, dus laat ik me vooralsnog nog niet om die reden vaccineren tegen een lichte ziekte die ik heb gehad. Wel een leuke slogan: “Laat je vaccineren, kun je lachen!”

   Marco · 20 september 2021 op 12:17

   Zou je je wel laten vaccineren als je het niet gehad had? En hoe ga je dat doen komend seizoen met de 3G-regel in skigebieden?

    Hajo · 20 september 2021 op 13:13

    Ik ga never ever een mRNA vaccin nemen. Ik begrijp dat alle Chinezen met klassiek vaccin op basis van “dood” spike-eiwit zijn ingeënt. Daar heb ik veel minder moeite mee. De mooiste variant vindt ik een vaccin dat je inademt… voor aandoeningen dan die via de neus en longen binnen komen. Maar iha is mijn streven een gezonde natuurlijke weerstand onderhouden en daarbij is regelmatig contact met ziekteverwekkers een pré en geen nadeel. Ik wil bijvoorbeeld ook regelmatig (schaaf)wondjes hebben om mijn immuunsysteem te blijven trainen. Dus blijf zo wild als je als kind was en schaaf je af en toe ergens aan open. Dat gebeurt dan vanzelf. het immuunsysteem raakt van slag als het nooit in de aanval hoeft. Niets zo mooi als een flinke griep krijgen. Het zijn mooie rustmomenten in een druk en jachtig bestaan. Het lichaam doet even niet meer mee en je bent even 3 tot 5 dagen met herstel bezig. Verder vind ik dood gaan helemaal prima. Dat lijkt me een feest. Dus met angst voor de dood kom je er bij mij sowieso al niet in. Nu was geïntubeerd zijn met een covid infectie op de IC natuurlijk een jammerlijke dood. Maar goed die mensen hadden gewoon ivermectine of HCQ moeten krijgen dan waren ze nooit op de IC gekomen. Als ik 85 ben en ik loop echt iets heel vervelends op… hoort er een pil van Drion te zijn. Maar hier in Oostenrijk is het simpel…. gewoon hartje winter in T-shirt een berg oplopen en in slaap vallen. Dan begint de mooiste reis zonder dat er een arts aan te pas komt. Mocht ik zonder inenting niet in skiliften kunnen ga ik toerskiën…. niet in restaurant kook ik zelf. Maar met anti-stoffen blijft de poort wel open. Uit steeds meer studies blijkt dat die beter en langduriger beschermen dan vaccin.

    Nog een leuke verzonnen voor je. Neem aan dat je gevaccineerd bent. Ga nu eens naar een restaurant met je QR. Ga aan tafel. En dan vraag je voor de soep aan de kelner: “Pardon. Ik voel me niet zo lekker. Ik denk dat ik flinke koorts heb en ik moet ook wat hoesten. Maar ik heb wel enorme honger. Mag ik echt gewoon blijven zitten en mijn maaltijd eten en dan snel naar huis bedje in?” Dat gaat flinke verwarring geven! Uiteindelijk kan de kelner of restaurant eigenaar enkel zeggen…. “Mmmm officieel mag je gewoon eten hier. Maar misschien is het een beter idee dat je toch maar annuleert en naar huis gaat. We kunnen het eten ook thuis laten bezorgen.” En dan ga jij na flink hoesten: “Nou ik maak toch maar graag gebruik van mijn recht om te blijven zitten en gewoon rustig mijn maaltijd te eten. Uche uche.”

     Marco · 20 september 2021 op 14:39

     Thanks voor het delen van je overwegingen.

     Ik snap dat natuurlijke immuniteit ook waardevol is, alleen in alle berichtgeving wordt gesproken over een recent herstelbewijs (meestal maximaal 180 dagen), dus dat helpt je niet veel verder als je de berg op wilt. https://www.nu.nl/coronavirus/6158032/wintersporters-in-oostenrijk-moeten-coronabewijs-voor-skiliften-laten-zien.html

     Wat betreft je laatste dilemma, geen enkel systeem is waterdicht, dat snap ik ook wel. Er zit een verschil tussen een lokaal en globaal optimum. Een globaal optimum kan betekenen dat individuele randgevallen zoals jij die beschrijft toegestaan mogen worden om een optimum voor de groep als geheel te creëren. Om die reden vind ik het geen “raar” voorbeeld. Micro vs macro-perspectief. Consistent is als iedereen even arm is of even weinig kan. Wat schiet je daar mee op? De drang naar consistent beleid in een grijze wereld die lang niet altijd logisch in elkaar steekt zit vooruitgang vaak in de weg.

Maarten · 19 september 2021 op 21:35

Even over dat geld.
Ik zit in eenzelfde, dat wil zeggen, vergelijkbare situatitie als jij.
Hoe hark ik geld binnen in deze krankzinnige wereld.
Websites als die van jou Hajo en je broeder in ’t kwaad Rypke, maken het juk draaglijk.
Meer dan beloven dan dat zodra het geldschip, of in ieder geval het tasje met verlossing aanspoelt ik wat zal overmaken ik geen moment zal aarzelen. Tot die tijd geldt de reeds lang vergeten B. Brecht: Erst das fressen… etc.

  Hajo · 19 september 2021 op 21:44

  Mooie eerlijke kwetsbare reactie!

Wim · 20 september 2021 op 00:22

Als ik nog eens een kleine bijdrage mag leveren: HCQ en Ivermeticine zijn geen virusremmende medicijnen, maar werkzaam tegen parasieten als malaria of wormen.
Het is trouwens wel grappig dat mensen die anderen als schapen bestempelen een ontwormingsmiddel voor dieren promoten als wondermiddel tegen covid-19 😀
En nog eens, er is een goede reden dat de wetenschap zich initieel miskeken heeft op de transmissie via aerosolen – dat maakt de wetenschappers geen leugenaars en bedriegers. That’s the way science works: voortschrijdend inzicht gebaseerd op ondubbelzinnig bewijs, ook als dit eerdere inzichten aan de kant zet. En soms kost dit onderzoek gewoon tijd.
Vraagje: dat mondmaskers helpen om een longziekte die overgedragen wordt via aerosolen tegen te houden dat zou toch de logica zelve moeten zijn? In plaatsen zonder goede ventilatie, voor de duidelijkheid.

  Perry · 20 september 2021 op 08:24

  Wim,

  Ik heb een aantal vragen aan jou:

  1. Ben jij medisch ( wetenschappelijk ) onderlegd?
  2. Weet jij wat een virus is?
  3. Weet jij ook hoe een virus ontstaat?
  4. Weet jij wat een gemiddelde grote is van een virus i.vm. mondkapje?

  Hajo · 20 september 2021 op 08:46

  Beste Wim,

  Nu ga je duidelijk te ver. Je praat de bullshit na dat ivermectine een paardenontwormingsmiddel is, wwat het ook is. Dit is een door een PR bureau verzonnen truc om dit medicijn als covid-medicijn in diskrediet te brengen. Zoals men HCQ “injecteren met chloor” noemde of zo iets. Hier en wetenschappelijke paper over ivermectine als remmer van coovid-replicatie in vitro: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0166354220302011

  Vervolgens ga je wijsneuzig doen over voortschrijdend inzicht. Terwijl je dondersgoed weet dat de dictatoriale kliek rond Rutte juist elk voortschrijdend inzicht TOT OP DE DAG VAN VANDAAG wegmoffelt. Als men voortschrijdend inzicht serieus had willen toepassen had men Maurice de Hond meteen tot chef OMT verklaard.

  En mbt maskers is algemeen bekend dat de gewone mondkapjes tegen aeriosolen niets uitrichten terwijl medische FP2 maskers maar 2 uur achter elkaar gedragen mogen worden door professioneel opgeleide mensen en dan dienen te worden weg gegooid. Er is praktisch geen situatie denkbaar waarin je niet zou kunnen ventileren en waar het niet kan volstaat het om elk half uur ff 5 minuten buiten te gaan staan.

  Aangezien door dit onwetenschappelijke dictatoriale wanbeleid duizenden mensen voor niets zijn gestorven ben je vanochtend een grens over gegaan van het betamelijke. Met de doden spot je niet en over een loepzuivere dictatuur lacherig gaan doen is onbetamelijk laat staan ermee heulen.

  Je gaat niet of eigenlijk nooit in op argumenten. Je neemt geen bronnen. Je liegt met de leugenaars mee. Daarmee is het nu 1 strike out voor je. Nog een dergelijk comment en je wordt van deze website radicaal verbannen.

  Groet,
  Hajo

   Perry · 20 september 2021 op 10:05

   Hajo,

   Maak je niet druk, we weten dat hij niets onderbouwd.
   Ik heb hem een paar vragen gesteld, ik ben benieuwd of hij dit kan onderbouwen.

   Groet Perry

    Hajo · 20 september 2021 op 10:30

    Ik maak me nooit druk. Ik volg de stoïcijnse filosofie. Maar Wim is evident een trol. Die ben je sowieso liever kwijt. Als ze je dan ook nog de stok om te slaan aanreiken … ik wil zonder trollen de winter in. En puur psychologisch denk ik dat hij zich niet in kan houden. Misschien 1 of 2 keer maar dan zal hij zijn aard weer tonen. Dus hij gaat de winter niet halen haha.

Wim · 20 september 2021 op 13:16

Dat in vitro bepaalde resultaten behaald worden zegt nog niks over de effectiviteit ‘live’ bij de mens – daartoe dienen nu juist klinische studies?
Ik ben zelf ingenieur, geen medicus. Maar tel onder familie en vrienden wel (samen) tientallen verplegers, dokters, apothekers tot professoren en mensen die bij onderzoek betrokken zijn.
En hun ervaringen stroken zeer goed met het verfoeide “mainstream” verhaal – ik zie niet waarom zij zouden liegen.

Het aerosolen verhaal dat gaat over de grootte van droplets waarin virusdeeltjes rondzweven – veel kleiner dan aanvankelijk werd aangenomen. Virusdeeltjes blaas je niet los de lucht in, die zijn nog 100en keren kleiner dan de aerosol droplets.
Stoffen mondmaskers worden om deze reden intussen niet meer toegelaten in ziekenhuizen, er worden minstens medische mondmaskers vereist die wel kleiner droplets tegenhouden (ook al is dit niet perfect, maar het percentage ligt stukken hoger)

Bronnen?
https://www.nature.com/articles/s41598-020-78110-x
https://www.news-medical.net/health/The-Size-of-SARS-CoV-2-Compared-to-Other-Things.aspx
https://covid-19.sciensano.be/sites/default/files/Covid19/20210201_Advice_Consensus_useoffacemasks_NL.pdf

  Hajo · 20 september 2021 op 13:29

  Deze reactie kan op zich door de beugel alleen heb ik er een hard hoofd in dat je toch door zult gaan met je suggestieve geschrijf. Dus de ban zal spoedig wel volgen.

  Altijd goed een post met bronvermelding en prima als je ook tapt uit een boel kennissen in de gezondheidszorg.

  Toch heb je oogkleppen op voor veel zaken. Maurice de Hond had het aerosolen verhaal zo vroeg door en communiceerde er zo helder en vriendelijk mee dat die man omarmd had moeten worden en dat onmiddellijk ventilatie als belangrijkste maatregel aangewezen had moeten worden.

  Het is weer van die flauwigheid om mij het verschil tussen in vitro en in vivo te gaan uitleggen. Ik ben in Wageningen afgestudeerd zoals je weet. Ik post hier 1 bron waarbij jij je al kapot moet schamen dat je die lulkoek over paardenontworming te berde bracht. Ivermectine is uit ten treuren een bewezen medicijn voor mensen en staat op de WHO lijst van essentiële medicijnen. De uitvinder heeft er de Nobelprijs voor gehad. Dan heb je nog HCQ en andere veilige beproefde medicijnen die mensen van de IC hadden kunnen houden. Ik spreek feitelijk over dood door schuld van onze dictatoriale kliek en jij komt met zulke afleidingsmanoeuvres in plaats van de koe bij de horens te pakken.

  Wat je schrijft over maskers is ook allemaal fijn en goed. Ja stofmaskers werken niet. En de medische mogen volgens voorschrift enkel door mensen met training worden toegepast. Dus is mensen zonder die training die maskers laten dragen volstrekte gevaarlijke onzin.

  Het liegen en bedriegen (tussen een hoop eerlijkheid in de zorg door) is zo evident (zie de eindeloze filmpjes waarin de kliek zichzelf tegenspreekt) dat dit ontkennen gelijk staat aan seniliteit dan wel kwade opzet. je kunt er nog over steggelen of ondanks het gelieg en bedrieg het beleid nog enigszins steekhoudend is…. dat zou kunnen… ik denk van niet… jij van wel…. maar hele reeksen van aantoonbare leugens en verdraaiingen zo maar wegwuiven gaat niet aan.

  Je ben hier nu een halve strike out! Ik zal het maar eerlijk zeggen: ik mot je niet. Zo op dit eerste schriftelijke gezicht. Maar omdat ik de beperktheid daarvan ken ben je welkom in mijn huis, in mijn koelkast en aan mijn tafel. Als ik dan na 3 dagen nog van je kots zal ik het eerlijk zeggen maar misschien ga ik dan wel van je houden. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

  En ik ben van de radicale verandering… ook in mijn meningen over mensen. Dus prove me wrong!

Hajo · 20 september 2021 op 14:51

@Marco Nog even voor de duidelijkheid: ik heb helemaal geen skipas of skilift nodig. Ik loop het liefst zelf omhoog. Als ik al skiliften gebruik is het meestal omdat ik als journalist ergens snel wat foto’s moet schieten voor een artikel. Of als skileraar natuurlijk. Als het echt zou moeten zou ik een vervalst vaccinatiebewijs ritselen. Dat soort dingen zijn in een dictatuur moreel geoorloofd. Gehoorzaamheid is dan misdadig, burgerlijk verzet een plicht.

Ik vind je uitleg mooi filosofisch…. zet me aan het denken. Denk ook dat ik niet helemaal begrijp wat je bedoelt. Ik zie mezelf niet als een randgeval maar zou me altijd keihard inzetten dat iedereen gaat zien dat een natuurlijke biologische goede gezondheid binnen handbereik ligt met wat simpele aanpassingen.

Ik zou niet eens tegen een “dictatuur” zijn die op dit gebied wat zaken dwingend zou voorschrijven. Bijvoorbeeld elke maand 3 verplichte vastendagen (of elke week 1) waarop winkels en restaurants dicht moeten. Of landelijke toevoeging van magnesium aan het drinkwater. Of suikerhoudende frisdrank verbieden. Of verplicht slikken van (gratis) vitamine D in de winterhelft. Een dictatuur die valse wetenschap bedrijft zoals de rassenwaan van de nazi’s die zie ik niet zitten. Met klimaat hebben we al zo’n valse wetenschap die ons hele economische systeem ontregelt.

  Marco · 20 september 2021 op 23:37

  Ik neem aan dat je met jouw reactie de absurditeit van de 3G-regel probeerde aan te tonen. Mijn reactie was daarop dat geen enkele regel (of systeem of wat dan ook) perfect is en dat we tot op zekere hoogte imperfecties moeten accepteren in het perspectief van het grotere geheel. Het nastreven van perfectie en/of consistentie werkt vooruitgang tegen. In welke mate dat acceptabel is (er is natuurlijk altijd een grens) en of je het met de maatregelen in het perspectief van het grotere geheel eens bent is dan weer een ander verhaal natuurlijk.

  Overigens spreek je jezelf in je laatste alinea tegen. De huidige “dictatuur” is net zo goed gebaseerd op wetenschap. Je kan niet voor een dictatuur zijn die wetenschappelijke maatregelen ondersteunt alleen op het moment dat het overeenkomt met jouw wereldbeeld. Dat heet gewoon dictatuur. Dan kan je daarop natuurlijk reageren: maar ik heb argumenten A, B en C. Maar dat geldt voor jouw tegenstanders net zo goed. Daar ga je nooit uitkomen. Een universele waarheid bestaat daarom niet. Daarom is het een hellend vlak en zijn de ethische overdenkingen tegen coronapassen en 3G-regels gegrond. Desalniettemin kan het nog steeds wel de moeite waard zijn, alleen moet je niet te lichtzinnig denken over de gevolgen van zo’n maatregel. Jij hecht overduidelijk veel meer waarde aan een gezonde levensstijl en natuurlijke afweer, maar als beleidsmakers daar anders over denken is dat ook goed mogelijk. Het hangt af van persoonlijke waarden.

  Ik geloof er sterk in dat iedereen het beste voor heeft met de wereld. Waarom anderen beoordelen op hun daden terwijl je zelf liever op je intenties beoordeeld wordt? Dat lijkt me een veel gezonder vertrekpunt. Zou ik jou ook aanraden in je discussie met Wim. Common ground verbindt ons.

Tjeerd · 20 september 2021 op 20:23

@Wim,
Je bent ingenieur en geen medicus.Ingenieur waarin?
Maar in jouw reacties ga je wel (medisch)in op de uitleg van Hajo…vreemd.,terwijl je er zelf geen verstand van hebt.
Ik heb ook heel veel familie en vrienden die werken in de medische wereld, dokters, professoren , chirurgen. Mijn eigen dochter werkt zelfs in het ziekenhuis. Zij werken ‘gewoon’ en gaan niet in discussie over allerlei vragen over het het hoe en waarom. Klagen ook niet over werkdruk. Blijkbaar heb jij vrienden/familie die het het wel weten hoe het ‘echt zit’. Kom maar door ( als het nog mag van Hajo)

Ben benieuwd naar hun ervaringen/feiten. Kom maar door.

====

PS Van hajo o.m. voor Anna. Er is een bug in WordPress waardoor de reacties hier nu gesloten zijn. Geen idee waarom. Dank voor de discussie en @Anna: idd mijn wil is hier wet. Nog geen enkele sponsordeal is rond voor komende winter door covid. Het is pure hobby voor me terwijl ik in dezelfde tijd voor 60 euro per uur voor klanten zou kunnen schrijven. En we leven al in een dictatuur waar ik van middelmatige figuren totale onzin moet slikken. Dus hier niet. Take it or leave it.

Gesloten voor reacties.