Nu mijn site groeit en groeit en groeit zijn er misschien ook vele nieuwe bezoekers die niet weten dat ik verschillende keren per week een video-weerbericht opneem in een partnership met Bizztravel.nl. Klik op de plaat hierboven en je bent op de plek waar ze verschijnen. Die van vandaag begint met een kleine blooper en de lip sync is niet 100%, maar het verhaal staat en het is o zo spáánnend.

De nieuwe GFS12u kaarten lopen net binnen op een zwaar overvraagde server van wetterzentrale.de. Hieronder een eerste indruk…

Luchtdrukrecord
De GFS12u is voor eind volgende week kouddder zijn dan de GFS06u die ook al niet slecht was….  Aanhoudende vorst tot 10 februari. Alleen komende vrijdag wat sneeuw vanuit het noorden in de LL. Zondag een mislukkende dooiaanval en daarna recordpogingen voor februariluchtdruk in Nederland. Na 10 februari potentie voor een Groenlandhoog en noordelijke arctische stroming. Die er uiteindelijk niet komt maar die toch mijn best guess blijft voor wat er na 12 februari gebeurt.

Nog geen vijfde boude voorspelling! Eerst morgen in zwembroek op het ijs om BV4 in te koppen.

En natuurlijk tegen 21.30 uur een uitgebreide avondanalyse met alle nieuwe runs.

Categorieën: VideoWeermodellen

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

16 reacties

Gesloten voor reacties.