Skywork DASH-8 Q400 landt op Bern-Belp (klik voor video)

Op dit moment al kun je dagelijks van Schiphol naar Bern-Belp vliegen met  SkyWork Airlines. Vertrek 13.00 uur en aankomst 14.40 uur.  Retour:  10.55 uur – 12.30 uur. Ideaal voor korte skitrips naar bekende skigebieden als Meiringen-HaslibergAdelboden en vooral de Jungfrau Region. Geen bodemprijzen maar “best-cost” voor een riante service met maaltijd, drankje en iPad!

Video
Steeds meer mensen ontdekken het vliegen naar de wintersport. Geen wonder als je deze toffe video van een op Bern-Belp landende DASH-8 Q400 bekijkt.

In ons land is het met name transavia.com dat deze markt heeft opengetrokken. Met Rotterdam Airport als echte wintersporthub. Daar zat de afgelopen twee jaar ook die kleine startende Zwitserse luchtvaartmaatschappij SkyWork Airlines. Met een wekelijkse vlucht naar Bern, de pittoreske Zwitserse hoofdstad. Te weinig! De vliegende wintersporter wil juist vrij zijn in het kiezen van zijn dagen en dus feliciteer ik Tomislav Lang de 31-jarige (!!) CEO van SkyWork airlines voor zijn beslissing om wekelijks Rotterdam te verruilen voor dagelijks Schiphol.

Vorige week was ik als enige Nederlandse journalist bij de receptie en persconferentie op schiphol om de nieuwe lijn te openen en te vieren. Hieronder mijn gesprekje met Tomislav.

Tomislav Lang – CEO SkyWork

Hajo: Gefeliciteerd met je promotie tot CEO! Onwaarschijnlijk op jouw leeftijd.

Tomislav: Ik had nooit gedacht CEO van een airline te worden. Bedenk dat ik helemaal onderaan begonnen ben in de ground handling. Ik werk nu hard – wel 15 uur per dag – en werkte toen hard, maar ik had nooit dit doel voor ogen. Luchtvaart is gewoon een prachtig vak en toen de investeerder achter ons bedrijf mij vroeg de club naar een nieuwe fase te leiden zei ik geen nee.

Hajo: Ben je de jongste in het bedrijf?

Tomislav: Wel, ik haal het gemiddelde omlaag, want dat ligt op 33. We hebben een fantastisch team dat ervoor gaat. Heel bewust hebben we geen Zwitsers kruis in ons logo. Wij willen dat mensen aan onze stijl van werken en onze service zelf gaan herkennen dat we die hoge kwaliteitsstandaard hebben.

Hajo: Zijn jullie nu een echte wintersportairline? Of ben ik een buitenbeentje als ik met ski’s op mijn nek in Bern de luchthaven uitloop?

Tomislav: Voor ons zijn zomer en winter even belangrijk. En natuurlijk maken veel zakenreizigers gebruik van onze vluchten. Bern is een ook belangrijke industriële regio. Wij zijn er ook niet op uit om bodemprijzen te bieden voor wintersporters die elk dubbeltje moeten omdraaien. En toch zien we dat uit steden als Londen, Hamburg en Berlijn ’s winters al vele wintersportliefhebbers ons ontdekt hebben. Op het sfeervolle vliegveld kom je dus zeker andere wintersporters tegen.

Hajo: Waren de wekelijkse vluchten vanuit Rotterdam geen succes?

Tomislav: In de groeifase waarin onze airline zich bevindt, was het prima. De toestellen waren niet vol maar dat kun je ook niet verwachten. Van onze nieuwe lijnen bekijk ik elke boeking persoonlijk. En het leuke is te zien dat mensen onze service erg hebben gewaardeerd. We zien nu mensen uit de regio Rotterdam die vorig jaar daar vlogen Schiphol boeken!

Hajo: Wat betekent “best-cost” precies?

Tomislav: Tja, “low-cost” is eigenlijk een uitgekleed product waar je later weer een aantal toeslagen bij op moet tellen en ook je koffie en broodje aan boord. Bij ons is het een eerlijke prijs met een mooie standaardservice. Met voor elke passagier een iPad bijvoorbeeld. Ook doen wij niet moeilijk als er eens vertraging is of een uitval. Nog voordat je ergens kunt reclameren neemt onze customer service als contact met je op om compensatie te bieden. Wij discussiëren niet met de klant, maar komen meteen tegemoet.

Hajo: Dank voor je tijd en succes met de nieuwe lijn!

Tomislav: Laat weten wanneer je tijd hebt dan pik ik je op in Bern en zitten we ’s middags al op de piste!

Hajo: Zal ik zeker doen!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Gesloten voor reacties.