Je kunt bij je keuze voor een hotel kijken naar het aantal sterren en de ligging. En natuurlijk naar het skigebied en de mogelijkheden in de andere seizoenen. Maar soms sla je aan op iets specifieks dat dat hotel biedt en geen enkel ander hotel. Een ecologisch gereinigd natuurzwembad is zo’n unieke trekpleister. Hotel Das Falkenstein in Kaprun biedt sinds juli dit verfrissende vertier.

Geen druppel chloor komt in dit met prachtig hout aangeklede zwembad. Het water vloeit continue langs een ecologisch filter – een kiezelbed opzij van het zwembad – en is dus altijd van hoge zuiverheid. Zoals je bij een viersterrenhotel kunt verwachten worden drankjes en cocktails geserveerd waardoor je je op hete dagen in een subtropisch resort waant. Maar het is gewoon Oostenrijk en juist na en stevige bergwandeling of mountainbiketocht is het zwembad van Das Falkenstein natuurlijk vele malen fijner dan ordinaire douche. En ook als je uit de sauna komt is buiten zwemmen natuurlijk wel zo fijn.

Kortom: snuffel eens op onze informatiepagina over dit partnerhotel in Kaprun. De eigenaar Josef is een vriend en eveneens tandempiloot die zijn gasten graag als een “Falke” over de bergen laat zweven. En ook na die enerverende ervaring is het zwembad natuurlijk top! Zou het voor jou reden zijn dit hotel eens te boeken? Laat het weten in de reacties.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

4 reacties

Sptyfromthesky · 18 augustus 2021 op 10:38

Ja, op zich zou ik in de zomer wel eens langs willen komen. Maar ja, ik volg niets op van corona maatregelen en buitenland zit er gewoon dan even niet in. Over water gesproken, het is niet te hopen dat de laatste run van dit tijdstip van schrijven uit zal komen op de langere termijn. Volgens mij blijven er dan bakken met water uit de lucht komen.

Gelukkig scherm het KNMI dat het vrij rustig zou zijn met kans op een bui na volgende week dinsdag of zo.

De zomer is toch voornamelijk een garage opruimen, spulletjes verkopen, en wat knutselen. Maar met droge dagen hebben we een wandelroute ergens gelopen. En ergens voor de eerste keer lopen is best wel leuk eigenlijk.

Spyfromthesky

Aart · 18 augustus 2021 op 16:08

@ Spyfromthesky. Hier idem voor wat betreft je 1e alinea.
Heb nog een tip voor je van een raswandelaar; http://www.klompenpaden.nl. Heb zelf een paar paden in de planning staan, want ook gezien recensies moet het een aanrader zijn.

    Hajo · 19 augustus 2021 op 00:06

    Prachtig initiatief. Idioot dat boerenland zo lang taboe is geweest voor wandelaars. Het is van ons allemaal.

Aart · 18 augustus 2021 op 21:57

Nieuwe kaart op Ventusky: zeestromingen https://www.ventusky.com/?p=31;-99;2&l=currents&t=20210819/0000
Samen met zeewatertemperatuur (https://www.ventusky.com/?p=31;-99;2&l=temperature-water&t=20210819/0000) inzicht over toekomstig weer?

Gesloten voor reacties.