Je kunt bij je keuze voor een hotel kijken naar het aantal sterren en de ligging. En natuurlijk naar het skigebied en de mogelijkheden in de andere seizoenen. Maar soms sla je aan op iets specifieks dat dat hotel biedt en geen enkel ander hotel. Een ecologisch gereinigd natuurzwembad is zo’n unieke trekpleister. Hotel Das Falkenstein in Kaprun biedt sinds juli dit verfrissende vertier.

Geen druppel chloor komt in dit met prachtig hout aangeklede zwembad. Het water vloeit continue langs een ecologisch filter – een kiezelbed opzij van het zwembad – en is dus altijd van hoge zuiverheid. Zoals je bij een viersterrenhotel kunt verwachten worden drankjes en cocktails geserveerd waardoor je je op hete dagen in een subtropisch resort waant. Maar het is gewoon Oostenrijk en juist na en stevige bergwandeling of mountainbiketocht is het zwembad van Das Falkenstein natuurlijk vele malen fijner dan ordinaire douche. En ook als je uit de sauna komt is buiten zwemmen natuurlijk wel zo fijn.

Kortom: snuffel eens op onze informatiepagina over dit partnerhotel in Kaprun. De eigenaar Josef is een vriend en eveneens tandempiloot die zijn gasten graag als een “Falke” over de bergen laat zweven. En ook na die enerverende ervaring is het zwembad natuurlijk top! Zou het voor jou reden zijn dit hotel eens te boeken? Laat het weten in de reacties.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Sptyfromthesky · 18 augustus 2021 op 10:38

Ja, op zich zou ik in de zomer wel eens langs willen komen. Maar ja, ik volg niets op van corona maatregelen en buitenland zit er gewoon dan even niet in. Over water gesproken, het is niet te hopen dat de laatste run van dit tijdstip van schrijven uit zal komen op de langere termijn. Volgens mij blijven er dan bakken met water uit de lucht komen.

Gelukkig scherm het KNMI dat het vrij rustig zou zijn met kans op een bui na volgende week dinsdag of zo.

De zomer is toch voornamelijk een garage opruimen, spulletjes verkopen, en wat knutselen. Maar met droge dagen hebben we een wandelroute ergens gelopen. En ergens voor de eerste keer lopen is best wel leuk eigenlijk.

Spyfromthesky

Aart · 18 augustus 2021 op 16:08

@ Spyfromthesky. Hier idem voor wat betreft je 1e alinea.
Heb nog een tip voor je van een raswandelaar; http://www.klompenpaden.nl. Heb zelf een paar paden in de planning staan, want ook gezien recensies moet het een aanrader zijn.

    Hajo · 19 augustus 2021 op 00:06

    Prachtig initiatief. Idioot dat boerenland zo lang taboe is geweest voor wandelaars. Het is van ons allemaal.

Aart · 18 augustus 2021 op 21:57

Nieuwe kaart op Ventusky: zeestromingen https://www.ventusky.com/?p=31;-99;2&l=currents&t=20210819/0000
Samen met zeewatertemperatuur (https://www.ventusky.com/?p=31;-99;2&l=temperature-water&t=20210819/0000) inzicht over toekomstig weer?

Gesloten voor reacties.