thompsonpass

Sinterklaas had nog een heel bijzonder cadeau voor de regio van Thompson Pass in Alaska. De 816m hoge pas kreeg in 90 minuten bijna een halve meter sneeuw te verwerken. Die intensiteit van 10 inch (25,4cm) per uur is een nieuw record voor de Verenigde Staten. Ik denk dat in de Alpen en in Japan en ook in de Noorse fjorden of op Groenland of IJsland zeker ook wel meer in een uur is gemeten.

Mooi om te zien hoe een duizenden kilometers lange atmosferische rivier voor de intense sneeuwval zorgde. Daarom ook dat zo’n intensitiet die je normaal alleen met Lake effect hebt mogelijk werd. In Japan komt het ook van zee. En in Nederland ook haha.

Wat een winter! Ook daar dus. H/T Jacqueline Visbeen.

Categorieën: Weerrecords

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs" . Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 woont en werkt Hajo in Zell am See Kaprun.

1 reactie

Gesloten voor reacties.