Lenk laatste afdaling 1601

Klik voor grotere plaat

De webcam hierboven uit Lenk toont enkele goed uitgeruste gevorderde skiërs die om half vijf bij een ondergaande zon klaar staan voor de laatste afdaling naar het dal. De sneeuw op de voorgrond verraad een droomachtige draaikwaliteit van de pistes. Ik ben dus jaloers!

En mijn BV3?

De berg gaat ondertussen weer de diepvries in. Maar zo koud als afgelopen nacht zal het niet meer worden. Vliegtuigsporen in Nederland verraden vanochtend al de nadering van het warmtefront dat overmorgen doorzet. Dat minimale beetje vocht in de bovenlucht verhindert al de vrije uitstraling naar het 3 Kelvin koude heelal.

Dauwpunt wel onder nul
En zo loop ik mijn BV3 – een ijsdag voor 20 januari – mis! Hij ketst af op de paal zou je in voetbaltermen zeggen. 2-1 voor de weergoden. Schrale troost is dat het ijsdekje vandaag goed stand heeft gehouden omdat het dauwpunt in een groot deel van Nederland wel de hele dag onder nul is gebleven! Zie de grafiek voor Wijk aan Zee hierboven.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.