Ik ga kijken of we zaterdag 3 januari de eerste Weercafé bijeenkomst in Amsterdam kunnen houden, maar sowieso gaan de inmiddels 77 leden van deze nieuwe plek op Facebook – met als ultiem doel een vast echt weercafé in de hoofdstad – al aardig los met het delen van informatie over een mogelijke vorstperiode in het nieuwe jaar met mogelijk laaglandsneeuw net nog in het oude jaar. Niet te vroeg juichen is het devies, maar de voorpret is gratis af te halen. De kaart hierboven mag er wezen. Het Groenlandse hoog houdt de boel extreem op slot in de berekeningen van ECMWF, GFS en GFS paralel eigenlijk al vanaf 24 december!
Heerlijk dit!
En hier dat mogelijke sneeuwmoment met 120DAM bij Nederland. 128DAM is al genoeg voor sneeuw als het aan de grond koud genoeg is (dauwpunt nul).
En ja de GFS paralel is een extreem koude uitbijter. Maar tot aan dat sneeuwmoment gaan de drie modellen hand in hand.
Kijk maar. De neerslagpieken van hoofdrun en controle op de 28e zijn sneeuw. Ook in het Europese model dus. Vanaf de 29e hebben we weer een bifurcatie van twee clusters. En toch ook wel een middenvariant. Het kan vriezen of dooien!
Op iets kortere termijn kijken ze aan de Amerikaanse westkust tegen de volgende blizzard aan. Die is op twitter al #santabomb genoemd.
Gisteren liet Ronaldo nog mooie plaatjes zien van hele mooie sneeuw in Japan (die hier al 8 december was aangekondigd). Tja en dat allemaal in het warmste jaar ooit! Zie hierrrr wat de Harvard astrofysicus Willy Soon daarover zegt! 😀
41 reacties
Reacties zijn gesloten.