gargellen0412

Nina Ganahl van de VVV Montafon schoot gisteren deze kiek in Gargellen. Droompiste en dat horen we uit veel gebieden. Het is een kwestie van lekkere ski’s onder je kont en gaan! Het was dus de openingsdag in de verschillende skigebieden van deze zo snel te bereiken streek in Vorarlberg.

hochalpila

Even verderop in Silvretta Montafon de Hochalpilabahn. Yummie uitizcht. De foto verhult natuurlijk een beetje wat we allemaal weten: in de dalen is het overwegen groen. Behalve waar bijvoorbeeld…

saalfelden0412

… in Saalfelden op eenzame laagte een sneeuwkanon staat. Het is voor een langlaufpiste natuurlijk.

minima0412

Ons startpunt vandaag is het kwik in Nederland. Mooi koud!

strengevorst0512

En dit zou het morgenochtend kunnen zijn! Op verschillende plaatsen strenge vorst! Dan kunnen we toch niet meer stellen dat deze winter er een gaat worden als de voorgaande. Normaal teken je voor dit soort vroege uitschieters begin december. Niet normaal is natuurlijk dat we wederom voor het derde jaar op rij op sneeuw in de Alpen zitten te wachten.

chicago0412

Chicago

We schakelen naar Amerika omdat we willen zien of daar de kansen keren en hoe dat met de kansen bij ons te maken heeft. Hierboven Chicago en hieronder New York.

newyork0412

New York

Absoluut zeer winters. Maar wel met hele wilde spreiding vanaf 12 december. En we weten dat dat een tipping point is in Europa. Twelve-twelve!

tauplitzbaard

Die Tauplitz & Loser in Stiermarken

Kijk maar eens hier voor onze mooie partnergebieden in Stiermarken! De baard van Sinterklaas het ensemble begint precies op die datum. En we moeten het van die baard hebben. De hoofdrun en het gemiddelde zijn net goed voor kunstsneeuw na het overbruggen van de idioot zachte kunstsneeuwloze fase tussen 8 en 11 december (laat mij dan net op de Arlberg zitten voor live verslag)! Neerslag zien we amper in de berekening vanochtend. Maar gisteravond hadden we nog een droomrun met dump aan de noordkant. Dus dat kan verkeren.

morzine0312

Ik sluit af met deze geniale kiek uit Morzine in de Portes du Soleil. Hij is van gisteravond. Wie pakt vandaag op zondag zijn schildersezel en tekent of schildert hem na? Ik bak een taart voor degene die iets moois in stuurt!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

136 reacties

Gesloten voor reacties.