dsc_0942_04_e55ae74843
We kennen allemaal wel de Saslong worldcup afdaling in Gröden-Val Gardena. Er kijken jaarlijks zo’n 195 miljoen mensen naar dit internationale evenement waar de top van de skiwereld met hoge snelheid naar beneden komt.

Nu kun jij hier als wintersport topper ook aan mee doen. Het is dan niet downhill maar uphill! The Vertical-Up.
vup_kitzbhel_mw_27-02-2016_low0283

En alles is toegestaan. Schoenen met spikes, sneeuwschoenen, met stokken, vellen onder je schoenen, bedenk het maar, zolang het maar niet gemotoriseerd is. Pure spierkracht!

Klimduin Schoorl 51m hoog

Klimduin Schoorl 51m hoog

Zelf denk ik; ach het ‘Klimduin’ in het Noord Hollandse Schoorl klim ik ook zo op in het rulle zand. Nou dit is andere koek.

vertical-up3
3446 meter in de lengte en dan ook nog eens 839 hoogtemeters overbruggen. En voor de echte die-hard kun je naar het officiële startpunt gaan van de Super G. Maar dan moet je nog 1500m verder klimmen. In Kitzbühel (zie bovenstaande foto) wordt deze wedstrijd al wat langer georganiseerd en is ieder jaar weer een enorm succes. Wengen (Zwitserland) is een andere bekende waar de uphill wedstrijd gehouden wordt.

De uiteindelijke winnaar krijgt 500 euro! Als je van plan bent niet als eerste boven te komen maar uitgeput als laatste, zorg dan dat je origineel gekleed bent want dan pak je misschien wel de beste prijs op dat moment wanneer je in Val gardena verblijft; Een rits aan coupons voor wat biertjes;-)

gran_paradiso_selva_val_gardena_500

En mocht je nou net als ik denken; ‘Ik sla deze keer even over’ dan kun je in Val Gardena in ieder geval genieten van de eerste verwarmde stoeltjeslift in Italië! Ja.. ik moest het ook even echt gaan verifiëren maar je leest het goed. Niet eerder was er in Italië een lift met verwarmde banken of stoeltjes! Een 8 persoons lift die je ook directe toegang geeft tot de schitterende Sella Ronda waar ik eerder over schreef. Doe jij hem rechtsom of linksom?


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.