Innsbruck
Lees verder >

Een bruisende stad met tal van mogelijkheden! Zoals klimmen, wandelen, fietsen of lekker eten.

Zell am See Kaprun
Lees verder >

Gletsjer met zomerski en aangenaam zwemmeer op een steenworp. Dat is wat Kaprun en Zell am See in de zomer bieden. Een unieke combinatie.

Kaprun - Zell am See
Lees verder >

In de ochtend heerlijk skiën op de gletsjer en in de middag heerlijk 16 holes lopen. Dit kan alleen maar in het mooiste dorp van de Alpen; Zell am See.

Skiën, touren en vliegen... ontdek de mogelijkheden van Loser.

Net geen 30 in Nederland vandaag maar dat komt nog wel

check ook eens

16 Reacties

 1. Mark (breda) schreef:

  Nu al klaar mee. Doe warmte is wel erg vasthoudend allemaal. Pffff….

  Warme juni zal betekenen dat juli en augustus weer veel slecht weer hebben!

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Haha Mark, mee eens. Af en toe gewoon te warm. Voor mij is het te warm vanaf het moment dat ik er moeite voor moet doen om ons huis lekker koel te houden.

   Ik werk vaak vanuit huis maar ik weiger om een airco aan te schaffen.

   Voor wat het mogelijke slechtere weer in juli/augustus:
   Eind juni lijkt er al een voorschot op te nemen met in West Europa (heel) veel regen… en daarna ?
   Hopelijk gewoon lekker zomer maar af en toe koeler weer lijkt me niet verkeerd…

 2. fred schreef:

  Mark, het is gewoon lekker weer, als mensen zich in het zweet moeten werken is het een ander verhaal.

 3. Spyfromthesky schreef:

  Getuige dat het overal veel te droog is, hebben we vandaag het trieste gebeuren in Portugal.

  http://www.knmi.nl/home

  Eindelijk heeft het KNMI het ook door, wat ik hier al weken beschrijf. Het is dan ook gemiddeld veel te warm en die kleine zeldzame plekjes waar het mogelijk wat te koud is of we verblind worden door een beetje restsneeuw, dat wist het andere naar mijn mening niets uit.

  Ja, de laatste 4 jaar ongeveer was augustus helaas eigenlijk slecht. Dat terwijl de meeste dan nog vakantie hebben. Ik snap ook niet waarom we pas in september massaal naar school moeten. Waarom geen vroegere vakantie en gewoon eerder beginnen. Is ook veel logischer met de langere dagen.

  Ik kan mij van vroeger op de lagere school nog wel herinneren dat we zeker al ergens in juni al vakantie kregen en half augustus weer naar school gingen. Dat gold voor het hele land.

  En die zgn malle verspreiding, althans de maatregel waarvoor het oorspronkelijk bedoeld was, dat is toch al voor vele jaren teniet gedaan door teveel mensen in de lage landen.

  Spyfromthesky

  • Robin schreef:

   Die spreiding, tja. Ik ben eigenlijk wel fan van het Belgische systeem; De maanden juli en augustus. Dus tot en met 30 juni naar school en op 1 september weer beginnen, ook al ligt dat niet precies in het weekeinde. Gewoon harde datumgrenzen.
   Ik vind dat wel iets ludieks hebben.

   • Spyfromthesky schreef:

    Ja, dat systeem is helemaal niet gek. Eigenlijk gek dat Europees gezien en dan een land dat dicht bij de Nederland staat, eigenlijk totaal afwijkt op bepaalde gebieden.

    Wat zal Frederik ervan vinden?

    Spyfromthesky (Arnold)

 4. Leo schreef:


  Donderdag een enigszins spannende dag voor de liefhebbers van extremen. Met deze temperaturen op het 850 hPa-vlak is het -mede door de dan inmiddels kurkdroge bodem- op zich voorstelbaar dat het all-time-high record (i.e. sinds 1901; 38,6 graden op 23 augustus 1944 in Warnsveld) sneuvelt.

  Zoals het er nu naar uitziet zal echter in de loop van de middag vanuit het noordwesten afkoeling inschuiven, en zijn deze maxima te verwachten, die (voor het zuidoosten) al rond een uur of twee bereikt zullen worden!

  • Robin schreef:

   Lijkt er op dat wij in Lelystad het comfortabel zomers gaan hebben. Niet idioot warm, maar wel even de zomer voelen; lekker!

 5. Leo schreef:

  http://www.pietsweer.nl/piets-blog/2017/eerste-hittegolf-en-warmtegolf/
  Dus nog maar even de juiste ( 😉 ) definitie van een hittegolf: 5 dagen >25 graden; waarvan 3 >30 graden. De 3x >30 hoeft dus niet op rij te zijn!
  Inmiddels overigens inderdaad vrij zeker: voor het zuidoosten waarschijnlijk op donderdag een feit.

  • Geert schreef:

   Voor Vlaanderen zit die kans er ook heel dik in. Voor het noorden van Nederland zeer onwaarschijnlijk hoe de kaarten er nu voorliggen.

 6. Leo schreef:

  Dank nog voor de felicitaties trouwens 🙂 Overigens ben ik morgen pas echt jarig maar vierde die gisteren.
  In mijn beleving vaak slecht weer de laatste tijd. Meermaals was het koud genoeg om het bier gewoon buiten te kunnen koelen (dat is dan weer een voordeel 🙂 )
  Omdat ik mijn verjaardag meestal in het weekend vier en dus niet per definitie op de 20e (én een dagje ouder wordt ..) had ik dat allemaal niet heel scherp.
  Weeronline schoot echter te hulp zie ik:
  http://nieuws.weeronline.nl/18-06-2017-eerste-zomerse-vaderdag-sinds-2006/
  Het zou dus zomaar 11 jaar geleden kunnen zijn!

 7. Leo schreef:


  In het oog springend: de hoge zonkracht de afgelopen weken. Ook gisteren weer een volle 8.
  Wel eens vaker voorkomend en geen absolute records maar toch opmerkelijk om twee redenen:
  – de (UV)zonkracht komt actueel in tegenstelling tot eerdere jaren (waar vaak onnodig gewaarschuwd / overdreven werd) veelal hoger uit dan de verwachting
  – niet zozeer het extreem maar meer de frequentie (en dus het gemiddelde) is hoog.
  We horen maar weinig over de achterliggende oorzaken. Dat zou wel eens kunnen komen doordat die politiek incorrect en ongewenst zijn.
  – de ozonlaag is actueel relatief dun. Niet helemaal begrepen wordt hoe dit komt en zeker is dat de effecten van het uitbannen van de CFK’s (nog?) achterblijven bij de verwachting
  – de schonere lucht (minder stof / aerosolen; wellicht ook dan gemodelleerd) ! Hierdoor minder absorptie en weerkaatsing dus meer instraling!

 8. Spyfromthesky schreef:

  @ Leo,

  Vorige week zondag liep ik ‘s-middags met mijn zoon een rondje hard. Het was soms een beetje bewolkt. Wat bleek, er was zonkracht 8,7. Dat had ik niet geweten. Anders had ik het niet gedaan.

  Mijn zoon moest al binnen 14 minuten even passen. Hij had een excuus. Hij had nog veel spierpijn.
  Maar warm was het toen ook.

  Spyfromthesky (Arnold)

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.