Montafon, een droom zowel in de zomer als winter.

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Wegdromen in het mooiste stukje Oostenrijk tijdens de zomermaanden.

Obertauern
Lees verder >

Een vakantieparadijs voor jong en oud! En 100 kilometer aan wandelpaden!

loser Altaussee
Lees verder >

Een parel van een gebied op de grens van Oberösterreich en Steiermark wat zeer sneeuwzeker is ondanks de hoogte.

Net als op 30 januari 2014 sil it heve op de Ryptsjerksterpolder

check ook eens

35 Reacties

 1. Rene schreef:

  Hajo,
  Op de grachten in Amsterdam heb ik op 4 jarige leeftijd leren schaatsen.
  Zou leuk zijn om in het boek deze gracht te kunnen opzoeken.
  Was bij het begin van de middenweg waar toen de Hema zat.
  Na afloop daar de toen al bekende worst halen.

 2. Maurice schreef:

  Natuurlijk kon er weken achter elkaar geschaats worden!! Hoe denk je anders dat die schilders zo mooi die schilderijen bij temperaturen dik onder 0 kunnen maken? De verf bevriest, je kwast en je handen! Nee daar moet je weken voor kunnen uittrekken. Tegenwoordig kan je met je telefoon een ijsfie (ipv selfie) maken in een seconde! Bewijs genoeg dus!!!

 3. Jelte schreef:

  Was net ook kort verslag op NOS journaal, was wel vallen en opstaan 🙂

 4. vanDam schreef:

  Ook in Groningen staan ze op de schaats: Marumerlage, Marum
  https://www.youtube.com/watch?v=nus8e07qwks

  Evenals in Drenthe, Eelderwolde
  https://www.youtube.com/watch?v=egg7zVRE7eM

  Deze foto’s zijn special voor Hajo 😉
  https://twitter.com/annaheeringa

 5. Jelte schreef:

  Oke hier opname van IJsselmeer bij Mirns, kon er niet op staan.
  Maar ijs lag al wel tot tegen 300 meter uit de kant, dat kan daar omdat het daar max 30 a 50 cm diep is.

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/8685021693.jpg

  Op google maps:
  https://www.google.nl/maps/place/8573+Mirns/@52.850603,5.481534,3a,75y,90t/data=!3m5!1e2!3m3!1s57802976!2e1!3e10!4m2!3m1!1s0x47c89446bfb60893:0xac33ea398644fc0c!6m1!1e1

 6. Marco schreef:

  Geweldig om te zien en lezen. Heerlijk! Mooi bericht Hajo

 7. Leo schreef:

  Geweldige foto van je dochter Hajo!

 8. Dennis schreef:

  Kleine correctie op je goeiste Fries, @hajo: ‘sal it heave’ moet zijn ‘sil it heve’. Reden genoeg voor een boek lijkt me 😉

  Nee, gekheid: Ik ben dol op winterweer en dol op schaatsen. In de winters van ’96 en ’97 schaatste ik van Harlingen naar Bolsward en terug op mijn ijshockeyschaatsen. Onder het mom van ‘oefenen voor de elfstedentocht’. Helemaal gebroken kwam ik dan in Bolsward bij familie aan om na een goede warme choco weer het ijs op te stappen. Heerlijk vond ik dat. Het maakt mij erg benieuwd hoe de schaatsende hollander het er de afgelopen 800 jaar heeft afgebracht. Is het écht zo dat ‘vroeger alles beter was’?

 9. Jelte schreef:

  Oke lees nu eerst echte ijs dag sinds 2013 ….moge er nog vele volgen.

  http://www.nu.nl/algemeen/3978461/eerste-officiele-ijsdag-sinds-maart-2013.html

 10. Willem Bakker schreef:

  Prachtige beelden, krijg er de kriebels van. Vandaag bij ons, Noord Haarlemmermeer een ijsdag. Helaas zal het daar voorlopig bij blijven. Vorig jaar geen enkele ijsdag! Wat een K.. winter.
  Je geeft al jaren aan, volgens mij vanaf 2006, dat we in een kleine ijstijd belanden/gaan belanden. Ik snap daar niets van, want ik constateer alleen maar warmer weer, waarbij de winters meer herfstachtig zijn dan winters. Zo ook de alpen. Op zich wel veel sneeuw op zijn tijd, maar de temperatuur jojoot op en neer.

 11. Frans schreef:

  Heerlijk vriezend weer vandaag!!! Die geur van koude lucht als je diep inademt. Hmmmmm

 12. jarno schreef:

  Code oranje voor vannacht!

 13. Ab schreef:


  Ook in Hilversum op een stuk ondergelopen weiland was er zowaar een schaatser gespot en het ijs was 2.5 cm dik. Leuk zo de eerste waaghalzen op het ijs 🙂 Helaas van korte duur maar ach mss in februari nog een verrassing 😉

 14. Spyfromthesky schreef:

  Het zijn meer plaatjes voor de foto. Tja, de ijsvloer ligt overal mooi. Het wordt minimaal weer een jaartje wachten. Ja, het zien alleen al maakt dat het water uit je mond loopt.

  Er is geen mooier land in de wereld als Nederland als er een grote vorstperiode is geweest. De vele waterwegen, meren, plassen, sloten, smalle slootjes, de vele brugjes enz.

  Ik hoop eigenlijk voor 2015 dat alleen al de maanden zo rond de gemiddelde temps verlopen. Dus een niet te warm voorjaar graag.

  Geen enkel perspectief in de laatste GFS run volgens mij. En ja, ik koester de herinneringen van de reeds geschaatste tochten.

  Spyfromthesky (Arnold).

  • Bas schreef:

   Minimaal weer een jaartje wachten? Waar baseer jij dat op? Het is vandaag 23 Januari! Wie weet wat er nog komt. Zeg of iets nuttigs of zeg niets. (Daarom zeg ik meestal niets 😉

 15. Leo schreef:

  Blijft spannend voor morgen in de LL. EC 12h komt opnieuw met vooral sneeuw en ook de Hirlam 12h heeft nu ineens een hogere sneeuwfractie. vooral het EC laat e.e.a. wat later doorkomen dan wat het KNMI nu heeft staan waardoor het ook later in de ochtend nog (erg) glad zou kunnen zijn.

 16. Mark (breda) schreef:

  @Hajo: nu snap ik waarom de raamprostitutie op de wallen zit. Eerst schaatsen in de kou en vervolgens opwarmen bij de vrouw! De prostitutie heeft de opwarming overleefd, het ijs niet.

 17. Maarten schreef:

  Mijn twee oudste kinderen kunnen niet schaatsen, mijn twee jongsten wel.
  Waarom?
  De jongsten zijn opgegroeid tijdens de zogenaamde Global Warming Cooling (huh??) ja dat dus, en de oudste twee tijdens de Global Warming Hoaxing, toen er inderdaad nauwelijks ijs lag.
  Allevier zijn kritisch en nuchter, maar fysieke training kan alleen worden verworven bij beschikbaarheid.
  Kortom, ik heb twee toeschouwers, en twee uitvoerders/deelnemers.
  Het plezier is er niet minder om.

 18. Hajo schreef:

  Dennis, Maarten en René: ik heb jullie gemaild om een boek toegestuurd te krijgen. Anna krijgt het bonusboek met speciale opdracht. Haha. H/T vanDam.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.