Voor het eerst vink ik vol trots de categorie NATUURIJS aan bij dit bericht. Want deze website pretendeert een volwaardige bron van informatie en inspiratie voor zowel sneeuwsporten als natuurijspret te zijn. En er wordt geschaatst op de Ryptsjerksterpolder vandaag (H/T Jelte) en dus mag dat niet passeren zonder een apart bericht met een aparte reactiestroom. Leuke meid trouwens!

Zijn dit ze weer? Jochum de Vries, Leo Schuil en Herman van Geest die elk jaar als allereersten de eerste slagen op de ondergelopen polder maken. Zie hier hoe het ze op 30 januari 2014 verging. Dat was ik al bijna weer vergeten dat we vorige winter toch ook een speldeprik hadden gehad. Even nagekeken.. welgeteld een bericht hebben we vorig jaar gewijd aan die speldeprik. Het was: Neve neve heel veel neve maar toch ook schnee, hoe warm het daarna gaat worden en natuurijs in Nederland. Inderdaad: dat ene momentje in Nederland vorig jaar sneeuwde volledig onder onder de bak poeder die Erben Wennemars aan de Weissensee bedolf. En ook dit jaar valt het dus samen met de activiteiten aan de Weissensee.

Voor de toekomst beloof ik dat we dit nooit meer zullen doen! Natuurijs onder laten sneeuwen! We hopen in de nieuwe kleine ijstijd straks ook wel eens weken- of zelfs maandenlang te kunnen schaatsen en dan zal deze website dagelijks je vraagbaak zijn. Met aparte berichten over natuurijspistes en over sneeuwpistes.

mickyijs

Hier in Krommenie is het natuurlijk net niet goed genoeg. 3cm ijs is genoeg als je 5 bent! Maar als ik mijn dochter ook nog schaatsen had ondergebonden denk ik dat ik een arrestatieteam van de politie had kunnen verwachten wegens kindermishandeling.

8eeuwen

Ik heb thuis nog een stapeltje mooie boeken liggen. Voor wie nog twijfelde aan de vraag of er tijdens de vorige kleine ijstijd nu wel of niet weken achter elkaar geschaatst kon worden of niet. Wie hieronder de meest originele reden geeft waarom hij of zij dit boek zou moeten krijgen… die stuur ik er eentje toe. Zorg wel dat je ingelogd bent want anders heb ik je mailadres niet.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

35 reacties

Gesloten voor reacties.