Voor het eerst vink ik vol trots de categorie NATUURIJS aan bij dit bericht. Want deze website pretendeert een volwaardige bron van informatie en inspiratie voor zowel sneeuwsporten als natuurijspret te zijn. En er wordt geschaatst op de Ryptsjerksterpolder vandaag (H/T Jelte) en dus mag dat niet passeren zonder een apart bericht met een aparte reactiestroom. Leuke meid trouwens!

Zijn dit ze weer? Jochum de Vries, Leo Schuil en Herman van Geest die elk jaar als allereersten de eerste slagen op de ondergelopen polder maken. Zie hier hoe het ze op 30 januari 2014 verging. Dat was ik al bijna weer vergeten dat we vorige winter toch ook een speldeprik hadden gehad. Even nagekeken.. welgeteld een bericht hebben we vorig jaar gewijd aan die speldeprik. Het was: Neve neve heel veel neve maar toch ook schnee, hoe warm het daarna gaat worden en natuurijs in Nederland. Inderdaad: dat ene momentje in Nederland vorig jaar sneeuwde volledig onder onder de bak poeder die Erben Wennemars aan de Weissensee bedolf. En ook dit jaar valt het dus samen met de activiteiten aan de Weissensee.

Voor de toekomst beloof ik dat we dit nooit meer zullen doen! Natuurijs onder laten sneeuwen! We hopen in de nieuwe kleine ijstijd straks ook wel eens weken- of zelfs maandenlang te kunnen schaatsen en dan zal deze website dagelijks je vraagbaak zijn. Met aparte berichten over natuurijspistes en over sneeuwpistes.

mickyijs

Hier in Krommenie is het natuurlijk net niet goed genoeg. 3cm ijs is genoeg als je 5 bent! Maar als ik mijn dochter ook nog schaatsen had ondergebonden denk ik dat ik een arrestatieteam van de politie had kunnen verwachten wegens kindermishandeling.

8eeuwen

Ik heb thuis nog een stapeltje mooie boeken liggen. Voor wie nog twijfelde aan de vraag of er tijdens de vorige kleine ijstijd nu wel of niet weken achter elkaar geschaatst kon worden of niet. Wie hieronder de meest originele reden geeft waarom hij of zij dit boek zou moeten krijgen… die stuur ik er eentje toe. Zorg wel dat je ingelogd bent want anders heb ik je mailadres niet.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

35 reacties

Gesloten voor reacties.