Voor het eerst vink ik vol trots de categorie NATUURIJS aan bij dit bericht. Want deze website pretendeert een volwaardige bron van informatie en inspiratie voor zowel sneeuwsporten als natuurijspret te zijn. En er wordt geschaatst op de Ryptsjerksterpolder vandaag (H/T Jelte) en dus mag dat niet passeren zonder een apart bericht met een aparte reactiestroom. Leuke meid trouwens!

Zijn dit ze weer? Jochum de Vries, Leo Schuil en Herman van Geest die elk jaar als allereersten de eerste slagen op de ondergelopen polder maken. Zie hier hoe het ze op 30 januari 2014 verging. Dat was ik al bijna weer vergeten dat we vorige winter toch ook een speldeprik hadden gehad. Even nagekeken.. welgeteld een bericht hebben we vorig jaar gewijd aan die speldeprik. Het was: Neve neve heel veel neve maar toch ook schnee, hoe warm het daarna gaat worden en natuurijs in Nederland. Inderdaad: dat ene momentje in Nederland vorig jaar sneeuwde volledig onder onder de bak poeder die Erben Wennemars aan de Weissensee bedolf. En ook dit jaar valt het dus samen met de activiteiten aan de Weissensee.

Voor de toekomst beloof ik dat we dit nooit meer zullen doen! Natuurijs onder laten sneeuwen! We hopen in de nieuwe kleine ijstijd straks ook wel eens weken- of zelfs maandenlang te kunnen schaatsen en dan zal deze website dagelijks je vraagbaak zijn. Met aparte berichten over natuurijspistes en over sneeuwpistes.

mickyijs

Hier in Krommenie is het natuurlijk net niet goed genoeg. 3cm ijs is genoeg als je 5 bent! Maar als ik mijn dochter ook nog schaatsen had ondergebonden denk ik dat ik een arrestatieteam van de politie had kunnen verwachten wegens kindermishandeling.

8eeuwen

Ik heb thuis nog een stapeltje mooie boeken liggen. Voor wie nog twijfelde aan de vraag of er tijdens de vorige kleine ijstijd nu wel of niet weken achter elkaar geschaatst kon worden of niet. Wie hieronder de meest originele reden geeft waarom hij of zij dit boek zou moeten krijgen… die stuur ik er eentje toe. Zorg wel dat je ingelogd bent want anders heb ik je mailadres niet.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

35 reacties

Gesloten voor reacties.