Bijzonder hoor. Het heeft al gesneeuwd in het Düzköy district in Trabzon. Dat is in het oosten van Turkije aan de Zwarte Zee. Of is het nep?

Zie de video!

Ik zie geen weerkaarten met opmerkelijke kou in die hoek en echt hoge bergen heb je daar ook weer niet. Zien we gewoon dikke regendruppels van het dak vallen?

Voor de Alpen tekent zich nu de eerste sneeuw af ergens begin september. Het stond er al eens op voor 3 september. Nu 9 september. Het zal wel gaan gebeuren. te meer…

Nederland ook heftig gaat afkoelen nu… hoppa naar de 17 graden maxima en minima krap boven de 10.

Tja want ons aardbolletje draait gewoon door en de winter komt eraan. We hebben allemaal gezien dat Australië en Nieuw-Zeeland waanzinnig veel sneeuw hebben. Het noordelijk halfrond krijgt nu alvast een zetje mee. Met de vulkaanuitbarsting van de Sjiveloetsj op Kamtsjatka. Aspluim naar 20 kilometer hoogte! Immens. Dat kunnen we komende winter echt gaan merken. Dat is deterministisch. Vulkaan koelt gewoon stukkie af. Dat is al de grootste gekte van de global warming beweging. Dat we zeer zeer zeer simpel de aarde op elk gewenst niveau zouden kunnen afkoelen door wat emmertjes SO2 uit vliegtuigen te gooien in de stratosfeer. Heeft niemand last van. Kost geen drol. En we schaven elk gewenst aantal tienden van graden Celsius van de aardtemperatuur af. Het is echt niet te begrijpen waarom een landje als Nederland honderden miljarden aan klimaat gaat uitgeven zonder enig meetbaar effect…. terwijl we met onze eigen KLM de boel voor een paar miljoen euro mondiaal zouden kunnen oplossen. Als men het al eens zou kunnen worden over hoeveel kouder het moet worden. Voelen jullie ook de absurditeit? Ik elk geval kun je probleemloos gewoon een eeuw afwachten wat CO2 nu precies gaat doen… en dan als er 5ºC opwarming zou zijn daar gewoon geleidelijk weer 2 of 3 af halen. Tenzij iedereen het dan wel lekker vind… blijft eigenlijk alleen de wintersportlobby over en dat zijn wij. Maar wij kunnen ook nog een klein beetje op moeder natuur gokken…. met de zonneactiviteeit en nu deze vulkaan. Allemaal gewoon eens aan zien…. heb je nog tijd van leven maak je het mee.

Hierboven de eerste realistische sneeuwkansen weer voor de Arlberg regio, Paznaun, Montafon en het Zwitserse Engadin. Vanaf 2000m kan het raak zijn.

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

24 reacties

Gesloten voor reacties.