Die Tauplitz
Lees verder >

De prachtige natuur vormt een ideale bestemming voor het hele gezin.

Wandelen, fietsen, uitrusten aan een prachtig hutje en genieten van het uitzicht!

Kaprun - Zell am See
Lees verder >

In de ochtend heerlijk skiën op de gletsjer en in de middag heerlijk 16 holes lopen. Dit kan alleen maar in het mooiste dorp van de Alpen; Zell am See.

Zell am See Kaprun
Lees verder >

Gletsjer met zomerski en aangenaam zwemmeer op een steenworp. Dat is wat Kaprun en Zell am See in de zomer bieden. Een unieke combinatie.

(Nep)sneeuw in Turkije en grote vulkaanuitbarsting op Kamtsjatka

check ook eens

24 Reacties

 1. Joalie schreef:

  Die sneeuwvlokken in de Turkije video zijn er denk ik ingezet als GIF-animatie, zoals wel eens gedaan wordt bij e-kerstkaarten.

 2. Spyfromthesky schreef:

  Beelden lijken mij erg fake en komen erg ongeloofwaardig over. Het sneeuwt zgn. alleen direct voor het opname beeld. De rest is gewoon droog.

  De zon schijnt precies tegen de opname camera en dan zie je zonder te manipuleren al vaak effecten.

  Afkoeling naar 17 graden? Wellicht dat het dinsdag even wat minder is. Nee, er komt in twee keer even een laagje aan het probeert de L.L. aan te doen. In het noorden al gauw een succes, in het zuiden een stuk moeilijker. Het laatste denk ik zeker met de GFS run. Die laat al snel een uitloper zien van een Azoren. Gewoon best wel interessant wie het nu op langere termijn het dus even goed heeft. De werkelijkheid is vaak dat het er tussen in zit.

  Het geeft alleen maar aan dat we met een zeer markante zomer bezig zijn. Wederom over een groot aantal dagen erg warm en daarna een vrije val naar beneden.

  Vooruitzichten KNMI op de langere termijn lijkt mij alleen gebaseerd op het optimisme van kou van het Europese weercomputer.

  Spyfromthesky(Arnold)

 3. Joalie schreef:

  Dit staat vandaag in Nu.nl: https://www.nu.nl/klimaat/5982369/zo-beinvloeden-de-amazone-bosbranden-het-klimaat-en-omgekeerd.html En ja, ik weet dat de wetenschappelijke waarde van deze bron niet bijzonder hoog is, maar het is wel iets wat door veel mensen gelezen wordt en als “De Waarheid” wordt geïnterpreteerd. Eén voordeel, de klimaatkerk richt zijn pijlen nu op het (laten) bestrijden van deze branden en vanwege de bijzondere flora en fauna in dit gebied ben ik daar alleen maar voor.

 4. Joalie schreef:

  Nou, nog eentje dan. Ook deze komt uit Nu.nl en vind ik een mooi voorbeeld van het herstellend vermogen van de natuur. Moeder aarde lijkt met een heel eigen oplossing te komen voor de teloorgang van het Great Barrier reef in Australië https://www.nu.nl/klimaat/5983296/enorm-vlot-vulkanisch-gesteente-kan-wellicht-great-barrier-reef-redden.html
  En nu ga ik gauw weer aan het werk 🙂

  • Jeroen amsterdam schreef:

   The Great Barrier reef hoeft niet gered te worden. De australische minister is er zelf wezen duiken en heeft dit gezegd. Als iemand die er belang bij heeft dat al vind. Ik ga het bericht nu voor je opzoeken:

   https://wattsupwiththat.com/2019/08/16/surprise-great-barrier-reef-is-not-dying-from-global-warming/

   Als je klaar bent lees dan dit bericht door:

   http://www.drroyspencer.com/2019/08/how-the-media-help-to-destroy-rational-climate-debate/

   Deze man is het eens met het ‘broeikaseffect’ omtrent Co2, maar is conservatief als het gaat om de gevolgen. Het is een goed stuk en geeft weer hoe heel veel sceptici erover denken.

   • Hajo schreef:

    Ik ben langzaam op het punt dat ik berouw dat ik niet gewoon in deze wereldwijde scam ben meegelopen in 1991…. of met herkansing in 1993…. ik had zicht op hele mooie internationale banen. Heerlijk moet dat zijn als je weet dat het bullshit is maar je grotendeels met collega’s verkeert die er hun hypotheek van betalen…. en die van congres naar congres hoereren…. allemaal met het vliegtuig natuurlijk. En gewoon samen weten dat het voor de wind gaat en dat iedereen blij is en je je pensioen wel haalt voor duidelijk wordt dat het nonsens was. En de menselijke geest werk zo dat dit ook onbewust gebeurt… dat groepsdenken…. van kijk ons eens makkelijk toegang tot geld hebben!

   • Joalie schreef:

    Als zelfs de betreffende minister in Australië al zegt dat het meevalt, dan mogen natuurdocumentaire makers (BBC) zich de ogen uit de kop gaan schamen vwb mis-informatie van het Great Barrier reef. Vanuit natuurperspectief ben ik er wel blij mee 🙂
    En die CO2 hype zie ik in de nabije toekomst (hopelijk) net zo snel en geruisloos verdwijnen als het zure-regensprookje.

    • Jeroen amsterdam schreef:

     The Great Barrier Reef is een typisch voorbeeld van slechte journalistiek evenals de huidige Amazone branden.

     Als journalist hoor je altijd een kritische vraag te stellen. De vraag zou dan moeten zijn: als in het verleden warmer is geweest en er ook meer Co2 is geweest, waarom is dan toen niet de Great Barrier Reef vergaan? Die vraag wordt niet gesteld evenmin beantwoord. Het antwoord past namelijk niet in het straatje van de betreffende krant of is niet eng genoeg en zorgt niet voor de benodigde clicks.

     Voor de amazone geldt eigenlijk hetzelfde alleen dan gaat het nu om aangestoken branden en het verkeerd interpreteren van voorgaande jaren. Het doel is namelijk om de voor ons wat rechtse president te bekritiseren. Vaak komen deze berichten van 1 bron. Meestal de Guardian in de UK of The New York times. Dit wordt dan klakkeloos zonder enig eigen onderzoek overgenomen, omdat het simpelweg in het straatje past. Het grappige is dat dit keer de New York Times toch van NASA had vernomen dat de branden beneden gemiddeld waren en dat hadden ze ook geplaatst, maar de kop die bleef en niet veel later werd ook dit weer klakkeloos overgenomen in Nederland. Er is eigenlijk geen reden om in Nederland de NOS of Telegraaf of welke andere krant ook te lezen. Vraag me niet wat je wel moet lezen.

 5. Matthijs schreef:

  Krijg zinin de winterport. Net vanuit Toscane de Timmelsjoch overgestoken voor het toetje van de vakantie. 4 dagen Oetztal helaas regenachtig. Kan iemand wat vertellen over het weer de komende dagen? Wat een prachtige route de Timmelsjoch.

 6. Matthijs schreef:

  Wat een heerlijkheid in het Oetztal!

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/08/1566837052.jpeg[/img]

 7. Hans schreef:

  Temperatuur heel goed te doen. De warmte strekt zich steeds meer uit over een kort(er) gedeelte van de dag. Nu heerlijk buiten.
  GFS hoofdrun tapt vanaf 2e week september uit een ander vaatje. De nom’s komen steeds dichterbij, Azoortje Hoog trekt zich terug. Noorden van Scandinavië koelt ook flink af, kans op vorst en (natte) sneeuw (ver in fictie).

 8. Artus Missorten schreef:

  Weet er iemand eigenlijk of er al ooit onderzoek is gevoerd naar een mogelijke correlatie tussen sneeuwrijke winters (of net niet) in bepaalde gebieden op het zuidelijk halfrond en de Alpen?

  • Mark (Breda) schreef:

   Er zit gemiddeld een half jaar tussen….dus zou erg bijzonder zijn als in een chaotische omgeving als de atmosfeer zo’n relatie bestaat. Maar wie weet…

   • Artus Missorten schreef:

    Diezelfde mening ben ik ook toegedaan, maar vragen kost niets en zoals je zegt, wie weet… Wat vaststaat is dat er nog veel te ontdekken valt.

 9. Ronaldo schreef:

  MDR/Mid Atlantic in optima Forma
  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/uploads/2014/10/mdr_2019-08-26_2135.png[/img]

  • Artus Missorten schreef:

   Het orkaanseizoen lijkt er inderdaad aardig op gang te komen, na toch wel een héél erg rustig begin van het seizoen. Houd ons alsjeblieft op de hoogte van verdere ontwikkelingen, Ronaldo.

   • Ronaldo schreef:

    Absoluut Artus.
    Het feit dat het orkaanseizoen niet op gang wil komen is dat de MDR al tijden te maken heeft met gortdroge lucht vanaf de Sahara. Boven de Doldrums worden normaal gesproken het ene na de andere onweerscomplex de oceaan opgeschoten. Vaak ontwikkelt zo’n systeem zich wel tot een TD of TS. Nu is het over het algemeen Saharazand wat er afgevuurd wordt. Daarbij was de SST ook erg laag maar die warmt nu iets op. Anomalie ver onder de maat.
    Dat Dorian geen schijn van kans maakt kun je mooi zien op de kaart hieronder met de waterdamp op mid level. Dorian worstelt zich door bijzonder droge lucht en dat doet zo’n systeem niet goed. Binnen een dag komt Dorian boven warmer water en kan de motor op gang komen. Het is een dapper kereltje. 😉 De verwachting is echter dat verticale windschering nabij het eiland Hispaniola Dorian de das om gaat doen. Tesamen met die droge lucht is dat dodelijk voor een TS.
    [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/uploads/2019/08/droogte-g16wvmid.jpg[/img]

 10. Ronski schreef:

  Gevalletje, heb je het probleem gevonden of alleen maar gerepareerd!!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.