Bijzonder hoor. Het heeft al gesneeuwd in het Düzköy district in Trabzon. Dat is in het oosten van Turkije aan de Zwarte Zee. Of is het nep?

Zie de video!

Ik zie geen weerkaarten met opmerkelijke kou in die hoek en echt hoge bergen heb je daar ook weer niet. Zien we gewoon dikke regendruppels van het dak vallen?

Voor de Alpen tekent zich nu de eerste sneeuw af ergens begin september. Het stond er al eens op voor 3 september. Nu 9 september. Het zal wel gaan gebeuren. te meer…

Nederland ook heftig gaat afkoelen nu… hoppa naar de 17 graden maxima en minima krap boven de 10.

Tja want ons aardbolletje draait gewoon door en de winter komt eraan. We hebben allemaal gezien dat Australië en Nieuw-Zeeland waanzinnig veel sneeuw hebben. Het noordelijk halfrond krijgt nu alvast een zetje mee. Met de vulkaanuitbarsting van de Sjiveloetsj op Kamtsjatka. Aspluim naar 20 kilometer hoogte! Immens. Dat kunnen we komende winter echt gaan merken. Dat is deterministisch. Vulkaan koelt gewoon stukkie af. Dat is al de grootste gekte van de global warming beweging. Dat we zeer zeer zeer simpel de aarde op elk gewenst niveau zouden kunnen afkoelen door wat emmertjes SO2 uit vliegtuigen te gooien in de stratosfeer. Heeft niemand last van. Kost geen drol. En we schaven elk gewenst aantal tienden van graden Celsius van de aardtemperatuur af. Het is echt niet te begrijpen waarom een landje als Nederland honderden miljarden aan klimaat gaat uitgeven zonder enig meetbaar effect…. terwijl we met onze eigen KLM de boel voor een paar miljoen euro mondiaal zouden kunnen oplossen. Als men het al eens zou kunnen worden over hoeveel kouder het moet worden. Voelen jullie ook de absurditeit? Ik elk geval kun je probleemloos gewoon een eeuw afwachten wat CO2 nu precies gaat doen… en dan als er 5ºC opwarming zou zijn daar gewoon geleidelijk weer 2 of 3 af halen. Tenzij iedereen het dan wel lekker vind… blijft eigenlijk alleen de wintersportlobby over en dat zijn wij. Maar wij kunnen ook nog een klein beetje op moeder natuur gokken…. met de zonneactiviteeit en nu deze vulkaan. Allemaal gewoon eens aan zien…. heb je nog tijd van leven maak je het mee.

Hierboven de eerste realistische sneeuwkansen weer voor de Arlberg regio, Paznaun, Montafon en het Zwitserse Engadin. Vanaf 2000m kan het raak zijn.

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

24 reacties

Gesloten voor reacties.