Op bovenstaand satellietbeeld zien we het eerstvolgende front dat vooral in de westalpen weer voor de nodige neerslag gaat zorgen al boven Midden-Frankrijk liggen. Op dit moment zien we al dikke bewolking in de Franse Skigbieden. Later op de dag begint het op steeds meer plaatsen te regenen en sneeuwen. De sneeuwgrens komt uiteindelijk tussen 1500 en 1800m te liggen. Hooggelegen gebieden als Les Menuires en Tignes worden dus nogmaals wit tot in het dorp. Aan het eind van komende nacht wordt het uiteindelijk weer droog. Maar niet voor lang, morgen klopt er alweer een nieuw front aan de deuren van de Franse skigebieden. In Zwitserland en Oostenrijk ze krijgen een stuk minder mee van deze neerslag. Daar veelaal bewolkt met zo nu en dan wat neerslag en ook wat ruimte voor zon.
 

Bovenstaande ENS diagram is geldig voor Les Trois Vallées. Mooi te zien zijn de verschillende fronten waar de Alpen komende week mee te maken gaan krijgen. Aankomend weekeinde lijkt vervolgens droog en zacht te gaan worden zowel in de Alpen als in Nederland. Vooral zondag springt  er daarbij uit als een heerlijke lentedag. Daarna zien we op de nacht van maandag naar dinsdag (15 en 16 april) nog een laatste neerslagkans. Daarna gaan de meeste leden voor een droog en zacht weertype tot in ieder geval 20 april. Vervolgens is letterlijk weer alles mogelijk, maargoed dan hebben we het ook alweer over eind volgende week. 

Als we de drukverdeling gepresenteerd door het Amerikaanse model rond de 20e april vergelijken met die van gisteren, zien we nog altijd de hogedruk invloed  boven Centraal Europa. Vandaag ligt de kern iets zuidelijker, maar de grote lijnen zijn hetzelfde: prachtig voorjaarsweer voor grote delen van Europa waaronder ook Nederland en de Alpen. En wat zegt het Europese model?


Vrijwel hetzelfde dus. Ondanks de spreiding in de pluim kunnen we dus toch steeds meer waarde hechten aan het lentescenario vanaf de tweede helft van volgende week. We houden het in de gaten!

UPDATE HAJO[fbphotos id=”574583992575810″]Toch een fors verschil tussen de modellen. Het Amerikaanse model haalt zondag de 20 graden al. Het Europese model komt zondag niet verder dan 13 graden en haalt misschien woensdag de 20 graden.


Finn

Finn Brouwers (23 jaar) reageerde veelvuldig op Hajo's vorige platform toen hij als 17-jarige snowboarder op het VWO zat. Hajo viel op hoe veel kijk hij op meteorologie had. Hajo en Finn spraken af en Finn werd vaste invalkracht. Finn startte een studie tot beroepsvlieger aan de KLS en had steeds minder tijd. Inmiddels is Finn ruim een jaar afgestudeerd en vliegt hij vanaf Schiphol naar vakantiebestemmingen binnen en buiten Europa. Daarnaast vind je Finn nog altijd op WSWM om Hajo bij te staan tijdens de drukke momenten in het winterseizoen!

14 reacties

Gesloten voor reacties.