Hierboven het ensemble van vanochtend voor een punt in de Pyreneeën. We zien dat het eerder gemelde neerslagmoment rond 25 november daar nog bestaat. Dat geldt ook voor de Franse Alpen. Voor de oostelijke Alpen is het neerslagmoment – zoals ik al voorspelde – van de baan. Kijk zelf even op wetter3.de hoe eea zich ontwikkelt.

Het is zeker ook de moeite waard even naar de Noorse Fjorden te kijken. Daar ligt de rode lijn van het klimatologisch gemiddelde al rond -5°C op zeg 1200m. Vanaf 23 november kan het daar dagenlang flink gaan sneeuwen boven 500m.

verder blijf ik bij mijn voorspelling van een geleidelijk opbouwende oceaanblokkade eind november en een eerste arctische uitbraak in de eerste week van december.

Categorieën: Afwachten

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

8 reacties

Gesloten voor reacties.