Hierboven het ensemble van vanochtend voor een punt in de Pyreneeën. We zien dat het eerder gemelde neerslagmoment rond 25 november daar nog bestaat. Dat geldt ook voor de Franse Alpen. Voor de oostelijke Alpen is het neerslagmoment – zoals ik al voorspelde – van de baan. Kijk zelf even op wetter3.de hoe eea zich ontwikkelt.

Het is zeker ook de moeite waard even naar de Noorse Fjorden te kijken. Daar ligt de rode lijn van het klimatologisch gemiddelde al rond -5°C op zeg 1200m. Vanaf 23 november kan het daar dagenlang flink gaan sneeuwen boven 500m.

verder blijf ik bij mijn voorspelling van een geleidelijk opbouwende oceaanblokkade eind november en een eerste arctische uitbraak in de eerste week van december.

Categorieën: Afwachten

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

8 reacties

Gesloten voor reacties.