gomar-vliegtuig-avoriaz

Foto: Gomar Koster

Gomar om 14.49u in een reactie: “Vandaag getuige geweest van een 1-motorig vliegtuigje dat bij het vertrek naast de startbaan schoot in Avoriaz. Het vliegtuig ging onder de stoeltjeslift door waarin wij zaten, en reed daarna een blauwe piste op waar nietsvermoedende mensen aan het skiën waren. Wij zagen op het laatste moment 2 vrouwen aan komen skiën waarvan er 1 geraakt zou zijn door het vliegtuig. In het lokale nieuws wordt er melding gemaakt van 1 gewonde van wie een gedeelte van haar hand geamputeerd zou zijn. Het gaat om een 55 jarige vrouw van Poolse nationaliteit. Gruwelijk om dat te moeten zien.”

Intussen is het nieuws ook in de Franse media opgedoken. We weten daardoor dat het om een vliegtuig type Jodel gaat (nee en nu niet in de lach schieten; hierrr alles over dit type sportvliegtuig). De Poolse vrouw is 55 en inderdaad moet haar hand quasi geamputeerd zijn geweest. We weten gelukkig dat de chirurgen ware tovenaars zijn in het herstellen van dit soort verwondingen. We hopen dus dat het de vrouw in kwestie goed gaat. Ook voor alle anderen ter plekke zoals Gomar moet het een schikkende ervaring zijn geweest. Sterkte!

Heb nog met Gomar gebeld vanavond. Hij is helemaal weg van Avoriaz en de Portes du Soleil. Komt er al vijf jaar. Maar dit verzin je niet natuurlijk. Hij kent het sneeuwvliegveld goed. Hij hield het in de gaten en zag hoe het vliegtuigje met draaiende propeller losraakte van een wielblok en de sneeuwbaan omlaag begon te schuiven. Kunstig ontweek de piloot enkele bomen. Hij passeerde ene plek waar normaal altijd mensen zitten te picknicken. Nu gelukkig niemand. De Poolse vrouwen waarvan er dus één ernstig gewond raakte hadden domme pech. “Een enorme plas bloed kleurde de piste rood op die plek”, aldus Gomar, een trouwe volger die verder nooit reageert. “Achter de Poolse vrouwen kwam een groep met kinderen… het had nog veel dramatischer kunnen aflopen.”

Categorieën: Ongevallen

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Gesloten voor reacties.