diederikbal

Ja als je zo’n selfie instuurt vanuit de Bizztravel app dan vraag je erom om ook vierkant met je snufferd op Wintersportweerman.nl te belanden. Als je voornaam dan ook nog Diederik is en je skiet blijkbaar in dit toch wat minder betaalbare skigebied, dan maak je gewoon een super statement: wintersport is er voor de jongeren met de kleine beurs, voor de fanatiekelingen die er el;k kwartje voor opzij leggen en voor de goed bemiddelden die het allemaal geen bal (dubbele pun intended) uitmaakt!

selva1802

Het Val Gardena maakt het ook allemaal geen bal uit. Deze bergen zijn ontworpen om altijd mooi te zijn en dat zijn ze dan ook. En hoewel het gebied keer op keer op keer naast de pot piest dit seizoen met alle dumps… en nook nu weer met Pandora waarschijnlijk…. is er toch gewoon veel sneeuw. Zelfs offpiste zoals je hier ziet!

diederikbal-race

En zo doe je waardig de groeten vanaf het einde van de Saslong piste, die wereldberoemd is vanwege de jaarlijkse downhillwedstrijd. Sponsored by Atomic. Alleen weten ze het daar nog niet waarschijnlijk. Super! Dank je voor deze leuke foto’s uit een van de mooiste skigebieden ter wereld.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

6 reacties

Gesloten voor reacties.